Δικαίωση για τον Σνόουντεν επτά χρόνια μετά: Παράνομες οι πρακτικές της NSA, οι αξιωματούχοι είπαν ψέματα

Δικαίωση για τον Σνόουντεν επτά χρόνια μετά: Παράνομες οι πρακτικές της NSA, οι αξιωματούχοι είπαν ψέματα

Μετά από επτά ολόκληρα χρόνια ο Έντουαρντ Σνόουντεν, που αποκάλυψε το πρόγραμμα συλλογής τηλεφωνικών δεδομένων της NSA το 2013, νιώθει δικαιωμένος. Ο λόγος; Δικαστήριο στις ΗΠΑ αποφάνθηκε ότι η πρακτική αυτή από την NSA ήταν παράνομη και όσοι αξιωματούχοι την στήριξαν, είπαν ψέματα. 

Συγκεκριμένα, ομοσπονδιακό εφετείο έκρινε την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου πως ότι η μαζική συλλογή τηλεφωνικών αρχείων από την NSA ήταν παράνομη.

Υπενθυμίζεται πως η συγκεκριμένη παράνομη, και με τη βούλα του αμερικανικού δικαστηρίου, πρακτική ήρθε στο φως για πρώτη φορά το 2013 από δημοσιογράφους που έλαβαν τα έγγραφα που είχε διαρρεύσει ο Έντουάρντ Σνόουντεν, ο οποίος μεταξύ άλλων είχε κάνει αποκαλύψεις για τα προγράμματα μαζικής παρακολούθησης που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της Βρετανίας, μέσω των οποίων ανά πάσα στιγμή είναι εφικτό να παρακολουθείται η επικοινωνία (sms, email, τηλεφωνήματα) οποιουδήποτε ανθρώπου στον κόσμο. 

Το προηγούμενο διάστημα, κορυφαίοι αξιωματούχοι πληροφοριών των ΗΠΑ επέμεναν δημοσίως ότι η NSA δεν είχε συλλέξει εν γνώσει της δεδομένα από αρχεία ιδιωτικών τηλεφώνων. Όλα αυτά έως ότου ο Σνόουντεν παρουσίασε στοιχεία για το αντίθετο το 2013.

Πηγή: Guardian, BBC, Reuters

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter