Δικαίωση Ολυμπιακού στο Διαιτητικό

Δικαίωση Ολυμπιακού στο Διαιτητικό

Ο Ολυμπιακός δικαιώθηκε στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ και το ερχόμενο σαββατοκύριακο θα διεξαχθεί η 16η και όχι η 15η αγωνιστική (είχε αναβληθεί λόγω του ξυλοδαρμού του διαιτητή Θ. Τζήλου), όπως είχε αποφασίσει το ΔΣ της Σούπερ Λίγκας. Στην εκδίκαση της υπόθεσης ο δικηγόρος της Πειραϊκής ΠΑΕ Γιάννης Χατζησαββάογλου υποστήριξε ότι «η Λίγκα ζητάει από εσάς να νομιμοποιήσετε μια άκυρη απόφαση με διάφορες εφευρέσεις, που έχετε δει όλα αυτά τα χρόνια. Ελήφθη μια απόφαση που είναι κόντρα στον ΚΑΠ και τους κανονισμούς. 

Η ίδια η αντίδικος έλαβε αυτή την απόφαση, ενώ σε όλες τις προηγούμενες περιπτώσεις λειτουργούσε τελείως διαφορετικά. Υπάρχει το άρθρο 22 Παρ. 6 του ΚΑΠ, είναι πρωτοφανές αυτό που γίνεται, είναι η πρώτη φορά στα χρονικά, που γίνεται τέτοια προσπάθεια διαστρέβλωσης του προγράμματος». Από την πλευρά του ο δικηγόρος του Συνεταιρισμού Γιάννης Οικονομάκης, ανέφερε: «Έχουμε τον δεύτερο γύρο, που είναι ο πιο σημαντικός και υποχρεωτικά δεν ακουμπάμε τίποτα. 

Υπάρχει και το α 22 Παρ 6, που το αναφέρει χαρακτηριστικά. Θα είναι τεράστιο πρόβλημα, διότι θα έχουν αλλάξει οι συνθήκες και τα αγωνιστικά δεδομένα. Ο Ολυμπιακός ζητάει να παιχθεί πρώτα η 16η και μετά η 15η, εννοεί δηλαδή να μπει εμβόλιμη αγωνιστική στον β’ γύρο. Υπάρχουν πολλές διατάξεις που είναι σαφείς στον ΚΑΠ και δεν ισχύει ότι υπάρχουν ατελείς διατάξεις. Υπάρχουν σαφέστατες αναφορές για τέτοιες περιστάσεις και πως διαμορφώνονται αυτές για την αναβολή ενός αγώνα ή μιας αγωνιστικής. Ο νομοθέτης απλώς δίνει μια κατεύθυνση και οι ιδιώτες εφόσον το κρίνουν σκόπιμο παρεμβαίνουν. Το πρώτο διαθέσιμο σαββατοκύριακο είναι αυτό που έρχεται, τα παιχνίδια κυπέλλου δεν άφησαν περιθώρια να οριστεί αλλιώς το πρόγραμμα. Αυτό μας ζήτησαν να κάνουμε η Nova και η ΕΡΤ».

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής:

Λάρισα- Απόλλων Σμύρνης , Άρης – Λαμία, Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΟΚ, Ατρόμητος – Παναιτωλικός, Λεβαδειακός – Ολυμπιακός, ΟΦΗ – Πανιώνιος, Παναθηναϊκός – Ξάνθη και ΠΑΣ Γιάννινα – ΑΕΚ. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter