Δικαστική εντολή να κατεβούν άρθρα που αφορούν εμπλοκή πρώην βουλευτή στην υπόθεση του «ψευτογιατρού»

Δικαστική εντολή να κατεβούν άρθρα που αφορούν εμπλοκή πρώην βουλευτή στην υπόθεση του «ψευτογιατρού»

Προβληματισμό για το επίπεδο της ελευθερίας του Τύπου στην Ελλάδα προκαλεί η δικαστική απόφαση που εξεδόθη χθες από το Πρωτοδικείο της Χαλκίδας σχετικά με το αίτημα προσωρινής διαταγής πρώην βουλευτή της ΝΔ και των ΑΝΕΛ, κατά δημοσιογράφου.

Συγκεκριμένα, με δικαστική εντολή, ο δημοσιογράφος του eviazoom.gr Μιχάλης Τσοκάνης υποχρεούται να αποσύρει από την ιστοσελίδα τρία άρθρα που αναφέρονται στον γιατρό και πρώην βουλευτή σχετικά με τη φερόμενη εμπλοκή του στην υπόθεση του «ψευτογιατρού».

Εντύπωση προκαλεί πάντως το γεγονός ότι το όνομα του βουλευτή δημοσιοποιήθηκε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής σε σταθμό πανελλαδικής εμβέλειας, ωστόσο, ο πρώην βουλευτής κινείται δικαστικά εναντίον του τοπικού μέσου που αναπαρήγαγε την είδηση.

Δεκτό εν μέρει το αίτημα κατά του δημοσιογράφου

To πρωτοδικείο της Χαλκίδας έκανε εν μέρει δεκτή την αίτηση προσωρινής διαταγής κατά του δημοσιογράφου Μιχάλη Τσοκάνη και της ιστοσελίδας eviazoom.gr, για αναρτήσεις σχετικά με τη φερόμενη εμπλοκή γιατρού και πρώην βουλευτή της ΝΔ και των ΑΝΕΛ στην υπόθεση του ψευτογιατρού που συγκλόνισε το πανελλήνιο το περασμένο καλοκαίρι.

Συγκεκριμένα, παρά το γεγονός ότι τα όσα μετέδωσε το eviazoom αποτελούσαν επί της ουσίας αναδημοσιεύσεις πληροφοριών που μετέδιδαν ΜΜΕ πανελλαδικής εμβέλειας, το δικαστήριο έκρινε ότι ο δημοσιογράφος κ. Τσοκάνης υποχρεούται «να απέχει από κάθε δημοσίευση στο διαδίκτυο, στην οποία να αναφέρεται το ονοματεπώνυμο και να εμφανίζεται φωτογραφία με το πρόσωπο του αιτούντος, αναφορικά με την ποινική δίωξη του τελευταίου για να την αναφερόμενη στην αίτηση υπόθεση του αποκαλούμενου “ψευτογιατρού”».

Ωστόσο, το δικαστήριο δεν δέχτηκε το αίτημα να κατέβουν όλα τα άρθρα της σελίδας που αναφέρονται στο συγκεκριμένο ζήτημα. Συγκεκριμένα, ενώ η πλευρά του πρώην βουλευτή ζητούσε να αποσυρθούν από το eviazoom.gr δέκα άρθρα, τελικά το δικαστήριο αποφάσισε την απόσυρση μόνο των τριών εξ’ αυτών.

Κατά τη χθεσινή ακρόαση των διαδίκων πάντως, ο πρώην βουλευτής παραδέχτηκε για πρώτη φορά σε δημόσια διαδικασία ότι πράγματι έχει απολογηθεί για την υπόθεση του ψευτογιατρού, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι έχει απολογηθεί για ένα μόνο περιστατικό και ότι είναι λανθασμένη η πληροφορία που είχε μεταδοθεί -μεταξύ άλλων και από το eviazoom- σύμφωνα με την οποία κατηγορούνταν ως συνεργάτης σε 12 ανθρωποκτονίες και 14 απόπειρες και ότι η απολογία του αφορούσε μία μόνο περίπτωση.

Φυσικά, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, η απόφαση έχει προσωρινό χαρακτήρα και η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων θα κριθεί οριστικά στις 26 Μαΐου.

Πηγή: Koutipandoras.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter