Δικαστική δικαίωση για Ακρίτα και Ελευθερία Τύπου – Το «καρφί» για τον Χρήστο Μαρκογιαννάκη

Δικαστική δικαίωση για Ακρίτα και Ελευθερία Τύπου – Το «καρφί» για τον Χρήστο Μαρκογιαννάκη

Δικαίωση για την Έλενα Ακρίτα αλλά και την Ελευθερία του Τύπου αποτελεί η απορριπτική απόφαση του Πρωτοδικείου Χανίων για αγωγή εναντίον της, για άρθρο της αναφορικά με την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

«Ο δημοσιογραφικός αγώνας δικαιώνεται και η αλήθεια λάμπει» αναφέρει σε ανάρτηση της η Έλενα Ακρίτα κατά της οποίας είχε ασκηθεί αγωγή από τον πρώην βουλευτή Χρήστο Μαρκογιαννάκη για δύο κείμενά της στην εφημερίδα «Νέα» την περίοδο που ο σπουδαστής θεωρούταν αγνοούμενος τον Φεβρουάριο του 2015.

Στο πρώτο κείμενο της στις 28 Φεβρουαρίου 2015, η Ελ. Ακρίτα είχε αποκαλύψει την εμπλοκή του βουλευτή στην υπόθεση, με ανοικτή επιστολή της προς τον υπουργό δημόσιας τάξης, Γιάννη Πανούση ενώ σε δεύτερο κείμενο της, στις 5 Μαρτίου, αναφερόταν ονομαστικά στον Μαρκογιαννάκη, καθώς είχαν μεσολαβήσει δηλώσεις του ίδιου ότι είχε τηλεφωνήσει στον διευθυντή της γαλακτοκομικής σχολής υπέρ συγκεκριμένου Χανιώτη σπουδαστή.

Στη σημερινή της ανάρτηση, η Έλενα Ακρίτα εκφράζει τις ευχαριστίες της στους γονείς του Βαγγέλη Γιακουμάκη, οι οποίοι κατέθεσαν στο δικαστήριο ένορκες βεβαιώσεις υπέρ της δημοσιογράφου, αλλά και στην πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ, Μαρία Αντωνιάδου, για τη στήριξή της.

Αναλυτικά η ανάρτηση:

«Κι εκεί που λες κουράστηκα, δεν πάει άλλο, έρχεται η σπάνια στιγμή που ο δημοσιογραφικός αγώνας δικαιώνεται και η αλήθεια λάμπει. Στην υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη, το Πρωτοδικείο Χανίων απέρριψε την αγωγή 500.000 που είχε κάνει εναντίον μου ο πρώην βουλευτής Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Αισθάνομαι δικαιωμένη και χαρουμενη.

Ευχαριστώ ταπεινά τους γονείς του Βαγγέλη, κ. Ανδρέα Γιακουμάκη και κ. Μαρία Φρονιμάκη για τις ένορκες βεβαιώσεις τις οποίες αυτοβούλως έδωσαν χωρίς να τους το έχω ζητήσει, για να μην τους ταράξω περισσότερο. Ευχαριστώ θερμά την Πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου που από την πρώτη στιγμή μέχρι σήμερα στάθηκε στο πλευρό της αλήθειας και με την δική της ένορκη βεβαίωση στήριξε τον κοινό μας αγώνα για την Ελευθεροτυπία και την τήρηση της Δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Ευγνώμων.»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter