Δικαστικό κουκούλωμα για τον εκτός λίστας εμβολιασμό δημοσιογράφου – «αγιογράφου» του Μητσοτάκη (Έγγραφα)

Δικαστικό κουκούλωμα για τον εκτός λίστας εμβολιασμό δημοσιογράφου – «αγιογράφου» του Μητσοτάκη (Έγγραφα)

Ορθώς εμβολιάστηκε για τον κορονοϊό, εκτός λίστας και κατά παράβαση του ισχύοντος πρωτοκόλλου τον Ιανουάριο του 2021 στο Κέντρο Υγείας Κέρκυρας, σύμφωνα με τους δικαστές του Εφετείου Κέρκυρας, ο… αγιογράφος – δημοσιογράφος του Κυριάκου Μητσοτάκη τέως πρόεδρος του ΔΣ Corfu TV, Διονύσης Μάμαλος, όπως είχε αποκαλύψει σε ρεπορτάζ το Documento.

Διαβάστε επίσης: Ο προκλητικός εμβολιασμός, «γαλάζιου» δημοσιογράφου – εκδότη – «αγιογράφου» του Κυριάκου Μητσοτάκη!

Οι εντιμότατοι δικαστές του Εφετείου της Κέρκυρας έθεσαν στο Αρχείο την υπόθεση με το σκεπτικό ότι οι αρμόδιοι του ΚΥ Κέρκυρας έκαναν τότε το σωστό δίνοντας εμβόλια εκτός λίστας διότι είχαν εξαντλήσει όλες τις επιλογές , δεν υπήρχαν ενδιαφερόμενοι και τα εμβόλια κινδύνευαν να χαλάσουν… αφού ήταν οριακά στην ημερομηνία λήξης τους.

Οι δικαστικές Αρχές περιέργως δεν έλαβαν υπόψη τους ότι μετά τις αποκαλύψεις του documentonews.gr, με απόφαση του τότε υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια αντικαταστάθηκε ο επιστημονικός υπεύθυνος του Κέντρου Υγείας Κέρκυρας Αλέξανδρος Γαρδικιώτης ενώ δόθηκε εντολή στον διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας να διατάξει ΕΔΕ, προκειμένου να διερευνηθεί η μη ορθή τήρηση των κριτηρίων προτεραιοποίησης της Εθνικής επιτροπής Εμβολιασμών.

Διαβάστε επίσης: Ξηλώθηκε ο υπεύθυνος του Κέντρου Υγείας Κέρκυρας μετά τις αποκαλύψεις του documentonews.gr για κατ’εξαίρεση εμβολιασμό «γαλάζιου» δημοσιογράφου

Το Documento είχε αποκαλύψει με στοιχεία ότι οι κοινοί θνητοί πολίτες της χώρας, ενώ περίμεναν τότε καρτερικά τον εμβολιασμό τους για την προστασία από τον covid-19, για κάποιους φίλους της Νέας Δημοκρατίας, δημοσιογράφους–εκδότες και «αγιογράφους» του Πρωθυπουργού, οι «…κανονισμοί» είχαν πάει περίπατο και καταπατήθηκαν με προκλητικό τρόπο με την ανοχή ιατρικών παραγόντων.

Το ρεπορτάζ είχε ουσιαστικά επιβεβαιώσει τις φήμες και τις καταγγελίες πανελλαδικά που ήθελαν να εμβολιάζονται «με μέσον» και κατά παράβαση του ισχύοντος πρωτοκόλλου προτεραιότητας για τον covid 19, διάφοροι επώνυμοι, φίλοι η παράγοντες της Νέας Δημοκρατίας.

Το συγκεκριμένο περιστατικό είχε καταγραφεί στις 29 Ιανουαρίου 2021 στο Κέντρο Υγείας της Κέρκυρας.

Με βάση τις καταγγελίες αλλά και τα στοιχεία που παρουσίασε το Documento, ανάμεσα στα δεκαοχτώ συνολικά άτομα που εμβολιάστηκαν εκείνη την ημέρα ήταν και ο φίλα προσκείμενος στην Νέα Δημοκρατία και στον Κυριάκο Μητσοτάκη, δημοσιογράφος – εκδότης, πρόεδρος του ΔΣ Corfu TV Διονύσης Μάμαλος.

Ο εμβολιασμός του κ. Μάμαλου, ο τελευταίος που πραγματοποιήθηκε εκείνη την ημέρα στις 6,48 μ.μ., προκάλεσε εντονότατες αντιδράσεις και αρνητικά σχόλια στην τοπική κοινωνία αλλά και στον ιατρικό κόσμο της περιοχής, καθώς δεν πληρούσε καμία απολύτως προϋπόθεση προκειμένου να εμβολιαστεί κατ εξαίρεση και κατά προτεραιότητα έναντι των συμπολιτών του.

Για «τυχαίο γεγονός» είχε κάνει τότε λόγο ο Αλέξανδρος Γαρδικιώτης, επιστημονικός υπεύθυνος του Κέντρου Υγείας Κέρκυρας, ο οποίος «δεν έβλεπε» – όπως είχε δηλώσει τότε – κάποιο θέμα, ούτε σκάνδαλο.

Σημειώνεται ότι ο Κερκυραίος δημοσιογράφος Διονύσης Μάμαλος και τέως πρόεδρος του ΔΣ Corfu, όπως φαίνεται από τις αναρτήσεις του στο Διαδίκτυο αποτελεί έναν από τους ισχυρούς υποστηρικτές της Νέας Δημοκρατίας στην περιοχή. Παίρνει συνεντεύξεις από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αγκαλιάζεται και φωτογραφίζεται μαζί του και τον εξυμνεί στα κείμενά του ως πολιτικό «που είναι πιο “καθαρός” στις ιδέες του, έχοντας στο μυαλό, τους πολίτες αυτής της χώρας.»

Εντύπωση προκαλεί η στάση του corfutvnews.gr το οποίο παρουσίασε το θέμα ως… δικαίωση των εμπλεκομένων ζητώντας μάλιστα εμμέσως πλην σαφώς τη τιμωρία εκείνων που ανέδειξαν το θέμα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter