Τι αποφάσισε το Πρωτοδικείο

Δικαστικό «όχι» στην αίτηση πτώχευσης του «Έθνους»

Απορρίφθηκε η αίτηση πτώχευσης της εταιρίας «Εκδόσεις Έθνος ΑΕ» με βασικό μέτοχο την εταιρία Πήγασος (ιδιοκτησίας Μπόμπολα), η οποία εξέδιδε μέχρι πριν από λίγο καιρό τις εφημερίδες «Έθνος» και «Έθνος της Κυριακής».

Η αίτηση απορρίφθηκε με την υπ΄αριθμόν 102/2018 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.

Αντίθετοι στην αίτηση πτώχευσης είναι οι εργαζόμενοι στις δύο εφημερίδες , τις οποίες πλέον εκδίδει ο όμιλος DIMERA του Ιβάν Σαββίδη στον οποίο έχουν περάσει οι τίτλοι, καθώς και οι συνδικαλιστικές Ενώσεις των δημοσιογράφων .

'Όπως ανέφεραν στο Δικαστήριο οι εργαζόμενοι υπήρξαν επιλεκτικές πληρωμές οφειλομένων και αποζημιώσεων.

Το δικαστήριο απέρριψε τη διαδικασία πτώχευσης και δεν μπήκε καν στη διαδικασία να ερευνήσει τις καταγγελίες των εργαζομένων για «δόλια» πτώχευση, καθώς -σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της εταιρίας- δεν υπάρχει καν η πτωχευτική περιουσία.

Πρόκειται για τα χρήματα τα οποία απαιτούνται για να κινηθεί η διαδικασία πτώχευσης (σύνδικος, λογιστήριο κλπ).

Πρακτικά πάντως σύμφωνα με τους νομικούς παραστάτες στην υπόθεση η εξέλιξη αυτή δεν σημαίνει πως η εταιρία θα λειτουργήσει εκ νέου και παρά την προσπάθεια της ιδιοκτήτριας εταιρείας να πτωχεύσει αυτή παραμένει ανοιχτή και τρέχουν οι υποχρεώσεις της προς εργαζόμενους (μισθοί, αποζημιώσεις κλπ) και άλλους πιστωτές.

Συνεπώς οι εργαζόμενοι μπορούν να προβούν σε νέες δικαστικές κινήσεις για κατασχέσεις κλπ. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.