Δικαστικοί κατά Γιαννάκου: Λειτουργεί τροχιοδεικτικά, δεν είναι τυχαία η τοποθέτησή της

Δικαστικοί κατά Γιαννάκου: Λειτουργεί τροχιοδεικτικά, δεν είναι τυχαία η τοποθέτησή της

Απάντηση στους ισχυρισμούς της πρώην υπουργού και βουλευτού της ΝΔ, Μαριέττας Γιαννάκου έδωσε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων αναφορικά με τα όσα υποστήριξε περί άρνησης του δικαστικού Σώματος να συμβάλει στις δυσκολίες που περνούσε ο ελληνικός λαός την εποχή των μνημονίων.

Οι δικαστές χαρακτηρίζουν «προκλητικούς και ψευδείς» τους ισχυρισμούς της κυρίας Γιαννάκου και υποστηρίζουν ότι δεν είναι τυχαίοι, καθώς έρχονται σε μια συγκυρία που η «γαλάζια συνιστώσα» της Ένωσης, δηλαδή η πλευρά Σαλάτα – Λυμπερόπουλου προσπαθεί να οδηγήσει στο σχηματισμό προσωρινής διοίκησης στην Ένωση και να μην γίνουν εκλογές.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

«Οι δηλώσεις της βουλευτού της ΝΔ κ. Μαριέττας Γιαννάκου περί Δικαστικού Σώματος που αρνήθηκε να συμβάλει στις δυσκολίες που περνούσε ο ελληνικός λαός την εποχή των μνημονίων, είναι προκλητικές και ψευδείς. Οι Δικαστές και Εισαγγελείς δέχτηκαν από την αρχή των μνημονίων διαδοχικές περικοπές στους μισθούς τους που έφτασαν μέχρι και το 50%, πολύ περισσότερες από αυτές που οι ίδιοι οι βουλευτές επιφύλαξαν για τους εαυτούς τους.

Το Συνταγματικό εξάμβλωμα της θέσπισης «Μισθοδικείου» που συγκροτείται κατά το 1/3 από Δικαστές και κατά του οποίου αφήνει υπονοούμενα η ίδια βουλευτής, δείχνει τη φανερή δυσπιστία του πολιτικού κόσμου στο Δικαστικό Σώμα την ίδια στιγμή που οι βουλευτές ψηφίζουν αποκλειστικά οι ίδιοι το ύψος του δικού τους μισθού! Θεωρούμε ότι η τοποθέτησή της δεν είναι τυχαία. Λειτουργεί τροχιοδεικτικά και αυτό πρέπει να προβληματίζει όχι μόνο δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς αλλά όλους τους μισθωτούς εργαζόμενους. Τους συναδέλφους πρέπει να τους προβληματίζει επιπρόσθετα η χρονική συγκυρία της πραξικοπηματικής κίνησης των 9 μελών του ΔΣ για διορισμό προσωρινής διοίκησης στην Ένωση σήμερα που διακυβεύονται κρίσιμα ζητήματα για το Δικαστικό Σώμα».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter