Δικαστικοί υπάλληλοι: Χρειαζόμαστε έως 30 ευρώ την εβδομάδα για τα τεστ κορονοϊού – Καταγγέλλουν το Υπουργείο Δικαιοσύνης

Δικαστικοί υπάλληλοι: Χρειαζόμαστε έως 30 ευρώ την εβδομάδα για τα τεστ κορονοϊού – Καταγγέλλουν το Υπουργείο Δικαιοσύνης

Την άμεση αντίδραση της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος, προκάλεσε λίγες ημέρες μετά την επαναλειτουργία των δικαστηρίων, η “άνιση”, όπως καταγγέλλει μεταχείριση των δικαστικών υπαλλήλων έναντι των άλλων δημοσίων υπαλλήλων σε ότι αφορά τα μέτρα πρόληψης για τον κορονοϊό.

Με επιστολή προς το υπουργείο Δικαιοσύνης η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος ζητά την έκδοση διευκρινιστικής εγκυκλίου καθώς με την ισχύουσα απόφαση για τα ανεμβολίαστα άτομα που εισέρχονται στα δικαστήρια (συμπεριλαμβανομένων δικαστικών υπαλλήλων και δικαστών), απαιτείται βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού τεστ 72 ωρών αν πρόκειται για μοριακό ή 48 ωρών, αν πρόκειται για rapid test.

«Αυτό όμως, όπως σας έχουμε ήδη επισημάνει τις προηγούμενες ημέρες, τονίζει η Ομοσπονδία, σημαίνει ότι ένας ανεμβολίαστος εργαζόμενος στα δικαστήρια θα χρειάζεται 2-3 τεστ την εβδομάδα, γεγονός που του επιφέρει κόστος 20-30 ευρώ την εβδομάδα. Όμως πέρα από το οικονομικό κόστος, συνιστά και άνιση μεταχείριση έναντι των υπολοίπων εργαζομένων στο δημόσιο, όπου, σύμφωνα με άλλη διάταξη της ίδιας Κ.Υ.Α., αρκεί η διενέργεια ενός μόνο τεστ την εβδομάδα».

Γι αυτόν το λόγο η ΟΔΥΕ ζητάει άμεσα «με διευκρινιστική εγκύκλιο ή ανακοίνωση να αποκατασταθεί η ισότιμη αντιμετώπιση προς όλους τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter