Δικάζεται για φιλοξενία πρόσφυγα στο σπίτι της η Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ

Δικάζεται για φιλοξενία πρόσφυγα στο σπίτι της η Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ

Στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά δικάζεται σήμερα το πρωί η Ολλανδή δημοσιογράφος Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ, για το… «έγκλημα» που διέπραξε επειδή φιλοξένησε στο σπίτι της Αφγανό πρόσφυγα.

Συγκεκριμένα, η δημοσιογράφος από την Ολλανδία, που είχε προκαλέσει την οργή του πρωθυπουργού όταν τον ρώτησε «πότε θα σταματήσουν να λένε ψέματα για τις επαναπροωθήσεις», κατηγορείται για διευκόλυνση παράνομης παραμονής αλλοδαπού στη χώρα, καθώς φιλοξενούσε στο σπίτι της στην Ύδρα έναν Αφγανό, του οποίου η αίτηση ασύλου απορρίφθηκε και εκκρεμούσαν δικαστικές διαδικασίες κατά της απόρριψης. Τον συγκεκριμένο άνδρα τον είχε γνωρίσει σε γυρίσματα ντοκιμαντέρ στο καμπ της Μαλακάσας στα τέλη του 2018, ενόσω ο ίδιος είχε υποβάλει αίτηση ασύλου, ενώ εν τέλει ο Αφγανός αναγνωρίστηκε ως πρόσφυγας με μεταγενέστερη αίτηση ασύλου.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, και με βάση το κατηγορητήριο, αν η Μπέουχελ κριθεί ένοχη, θα βρεθεί αντιμέτωπη με φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους και χρηματική ποινή τουλάχιστον 5.000 ευρώ.

Σχολιάζοντας τη δίωξή της με ανάρτηση στο Twitter, η δημοσιογράφος ανέφερε: “Δίκη για φιλοξενία και βοήθεια σε Αφγανό πρόσφυγα επί τρία χρόνια. Είναι μέρος της στρατηγικής της Ελλάδας να εξαντλήσει οικονομικά και πνευματικά τους δημοσιογράφους και όσους παρέχουν βοήθεια, φορτώνοντάς τους δικαστικές διώξεις”.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter