Για παράβαση καθήκοντος

Δικάζεται ο Γυμνασιάρχης που δήλωνε «εθνικοσοσιαλιστής» και συγκάλυπτε σεξουαλική παρενόχληση μαθητριών

Στα δικαστήρια αναμένεται να βρεθεί την Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου ο Βασίλης Μακρυπούλιας, τέως διευθυντής του 6ου Γυμνασίου Μυτιλήνης και νυν καθηγητής στο Πειραματικό Λύκειο του νησιού.

Κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση για τη συγκάλυψη σεξουαλικής παρενόχλησης σε βάρος μαθητριών από τον ιδιοκτήτη του κυλικείου του σχολείου, ο οποίος έχει ήδη καταδικαστεί.

Πρόκειται για τον Γυμνασιάρχη που είχε μηνύσει τον δημοσιογράφο Στρατή Μπαλάσκα επειδή τον είχε αποκαλέσει «νεοναζί» ενώ ο ίδιος δηλώνει «Έλλην εθνικοσοσιαλιστής». Αφορμή για το σχόλιο του δημοσιογράφου είχε σταθεί ανάρτηση του Β. Μακρυπούλια με την οποίαν αμφισβητούσε τους νεκρούς του Πολυτεχνείου.

Σημειώνεται ότι ο Άρειος Πάγος είχε επικυρώσει την αμετάκλητη καταδίκη του Στρατή Μπαλάσκα, προκαλώντας την οργή της ΠΟΕΣΥ, που σε σχετική της ανακοίνωση σημείωνε ότι «ο Άρειος Πάγος δέχτηκε ότι η φράση ‘’νεοναζί’’ είναι υβριστική και ότι τελικά ο δημοσιογράφος είχε σκοπό να προσβάλλει την τιμή και την υπόληψη του μηνυτή, παραβλέποντας παντελώς το γεγονός ότι κινήθηκε από δικαιολογημένο δημοσιογραφικό ενδιαφέρον ενημέρωσης του κοινού, λαμβανομένου, μάλιστα, υπόψη του γεγονότος ότι ο μηνυτής τυγχάνει εν ενεργεία εκπαιδευτικός και τελεί σε άμεση και καθημερινή σχέση με τους ανήλικους μαθητές του σχολείου που διευθύνει».

«Ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη προκαλεί το γεγονός, ότι στην περίπτωση του Στρατή Μπαλάσκα ο Άρειος Πάγος παρέβλεψε την παγία νομολογία του, σύμφωνα με την οποία δεν αποτελεί άδικη πράξη η δημοσίευση ειδήσεων και σχολίων, ακόμα και η άσκηση οξείας κριτικής, εκ μέρους ενός δημοσιογράφου, όταν αυτή αφορά σε πρόσωπα που παρουσιάζουν ενδιαφέρον για το κοινωνικό σύνολο, όπως αναμφίβολα είναι και ο μηνυτής», σημείωνε η ΠΟΕΣΥ.

Την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου μάλιστα εκδικάζεται η αγωγή που έχει καταθέσει ο Β. Μακρυπούλιας σε βάρος του Στρατή Μπαλάσκα, από τον οποίον και διεκδικεί αποζημίωση 50.000 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.