Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper
Συνεχίζεται η ακροαματική διαδικασία

Δίκη Βαξεβάνη – Νικολοπούλου: Καταθέτει ως μάρτυρας υπεράσπισης ο αν. υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης

Με την κατάθεση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη ως μάρτυρα υπεράσπισης του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη στην πολύκροτη δίκη του με τη Λίνα Νικολοπούλου, σύζυγο του κεντρικού τραπεζίτη, Γιάννη Στουρνάρα συνεχίζεται σήμερα, η ακροαματική διαδικασία.

Ο κ. Πολάκης εκλήθη ως μάρτυρας από την πλευρά της υπεράσπισης και αναμένεται με την κατάθεσή του να ξεκινήσει η σημερινή ακροαματική διαδικασία. Σημειώνεται πως ο Κώστας Βαξεβάνης κατηγορείται από την κα Στουρνάρα για τα όσα αποκάλυψε το περιοδικό Hot Doc για τις σχέσεις της με το ΚΕΕΛΠΝΟ και το γεγονός ότι "βάφτισαν" τον καρκίνο κολλητικό ώστε η εταιρία της να πάρει διαφημιστικό έργο του Κέντρου.

Τα «τερτίπια» της πλευράς Νικολοπούλου

Υπενθυμίζεται πως κατά τη χθεσινή (Δευτέρα), ακροαματική διαδικασία, οι συνήγοροι της κας Νικολοπούλου έδειχναν πως επιθυμούσαν να καθυστερήσουν τη δίκη, όπως διαπίστωσαν και ανέφεραν τόσο οι συνήγοροι του Κώστα Βαξεβάνη όσο και ο ίδιος,. Αποκορύφωμα των τακτικών που ακολούθησε η μεριά Νικολοπούλου ήταν η προσπάθεια των συνηγόρων της για μη ανάγνωσης του κύριου αποδεικτικού στοιχείου στο οποίο βασίστηκαν οι αποκαλύψεις του Hot Doc. Δηλαδή του πορίσματος του Επιθεωρητών Υγείας, το οποίο με αποκορύφωμα την αναπαρήγαγε το Hot Doc και του οποίου ακριβώς τα στοιχεία παρουσίασε το περιοδικό.

Η πλευρά της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα αιτήθηκε να μην διαβαστεί το εν λόγω αποδεικτικό έγγραφο προβάλλοντας αρχικώς το επιχείρημα πρόκειται για περιεχόμενο άλλης δικογραφίας. Στη συνέχεια η επιχειρηματολογία που ακολούθησε η πολιτική αγωγή ήταν πως δεν γνωρίζει αν το έγγραφο «είναι γνήσιο».

Μάλιστα, στην προτροπή των συνηγόρων του Κώστα Βαξεβάνη, Γιάννη Μαντζουράνη και Γιάννη Απατζίδη προς τους συνηγόρους της κας Νικολοπούλου να προσβάλουν ως πλαστό το πόρισμα αν το αμφισβητούν, η πλευρά της συζύγου του κεντρικού τραπεζίτη δεν απάντησε.

Να σημειωθεί πως το Δικαστήριο αποφάνθηκε πως το εν λόγω έγγραφο πρέπει να αναγνωσθεί απορρίπτοντας το αίτημα της πολιτικής αγωγής για μη ανάγνωσής του.

Τέλος, κατά την έναρξη της χθεσινής διαδικασίας, η πλευρά της Λίνας Νικολοπούλου αιτήθηκε ξαφνικά και ενώ είχε αρνηθεί να υπάρξει δημόσια κάλυψη της δίκης από τα ΜΜΕ, να ηχογραφηθεί η δίκη προκειμένου να προετοιμάσει την τοποθέτησή της. Μάλιστα, ο συνήγορος της κας Στουρνάρα τόνισε πως επιθυμεί να χορηγηθεί αντίστοιχη άδεια σε εκείνον όπως δόθηκε στον Κώστα Βαξεβάνη, ως κατηγορούμενο να ηχογραφήσει τη διαδικασία.

Όλα αυτά ενώ είναι γνωστό το τι συνέβη σε προηγούμενη δίκη σχετικά με την παράνομη ηχογράφηση της δίκης από την πλευρά της κας Νικολοπούλου για την οποία μάλιστα έχει σχηματιστεί και δικογραφία.

Το Προεδρείο απέρριψε το αίτημα της πολιτικής αγωγής με την τελευταία να επανέρχεται στο αίτημά της για ηχογράφηση, ζητώντας όμως αυτή τη φορά να ζητήσει το Δικαστήριο αντίγραφο των όσων ηχογραφεί για ιδιωτική χρήση προκειμένου να προετοιμαστεί για την απολογία του ο Κώστας Βαξεβάνης. Και αυτό το αίτημα όμως, απορρίφθηκε από την έδρα.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.