Δίκη δολοφονίας Τοπαλούδη: Η Ελένη πάλεψε, κατέθεσε μάρτυρας

Δίκη δολοφονίας Τοπαλούδη: Η Ελένη πάλεψε, κατέθεσε μάρτυρας

Με την εξέταση του Διοικητή Ειδικών Επιχειρήσεων του λιμενικού στη Ρόδο, Θωμά Ζόβα συνεχίζεται η δίκη για τον αποτρόπαιο βιασμό και τη φρικτή δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο. 

Πρόκειται για τον άνθρωπο που έτρεξε πρώτος την έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των φερόμενων ως δραστών του στυγερού εγκλήματος. Κατά την πρώτη δικάσιμο ο μάρτυρας είχε περιγράψει αναλυτικά όλα τα στάδια της έρευνάς του που οδήγησαν στον εντοπισμό, την προσαγωγή και τη σύλληψη των δυο κατηγορουμένων.

Πριν ξεκινήσει η εξέταση του μάρτυρα τέθηκε αίτημα από τη μεριά της υπεράσπισης του δευτέρου κατηγορουμένου, του αλβανικής καταγωγής, να προσέλθει και να καταθέσει ως μάρτυρας ο ψυχίατρος που είχε εξετάσει και τους δυο, αυτεπαγγέλτως. Στο αίτημα αυτό συναίνεσε και ο συνήγορος του πρώτου κατηγορουμένου, του 21άχρονου Ροδίτη.

Σε σημείο της τοποθέτησής του μάλιστα, έπειτα από πιέσεις και της εισαγγελέως της έδρας, ο συνήγορος του Ροδίτη διευκρίνισε πως αποδέχεται ως θέση στο δικαστήριο ότι ο κατηγορούμενος είχε συμμετοχή στο βαρύτατο αδίκημα της ανθρωποκτονίας. 

Ο μάρτυρας απαντώντας σε ερωτήσεις της πολιτικής αγωγής διευκρίνισε ξανά ότι η περιοχή που εντοπίστηκε η σορός της Ελένης ήταν ερημική. Ανέφερε ότι όπως ήταν το μικρό σπίτι που τελέστηκε το έγκλημα όποιος ήταν στο κάτω διαμέρισμα και είχε φυσιολογική ακοή θα άκουγε ό,τι συνέβαινε πάνω. «Ένας άνθρωπος που ακούει σωστά θα μπορούσε να ακούσει από τη στιγμή που γινόταν ό,τι γινόταν. Θα έπρεπε να ακούει», είπε χαρακτηριστικά με τον συνήγορο της οικογένειας Τοπαλούδη να κάνει μικρή αναφορά στην κατάθεση της γιαγιάς του Ροδίτη κατηγορουμένου που βρισκόταν στο κάτω διαμέρισμα, και ισχυρίστηκε ότι δεν άκουσε τίποτα.

Ερωτηθείς για τα προσωπικά αντικείμενα της Ελένης που εντοπίστηκαν στο σημείο, μεταξύ άλλων ο μάρτυρας κατέθεσε ότι εντοπίστηκε το εσώρουχο της φοιτήτριας κ απαντώντας σε σχετική ερώτηση ότι ο στηθόδεσμος της ήταν πάνω στην κοπέλα. Είπε πως το εσώρουχο της Ελένης ήταν σκισμένο στο πλάι.

«Κάποιος το είχε τραβήξει. Δεν μπορεί να σκίστηκε από τα βράχια. Δεν κάθεται ένα εσώρουχο στο βράχο για να σκιστεί. Δεν έχει βάρος» είπε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας θυμίζοντας και τα όσα είπε στην πρώτη δικάσιμο ότι πέταξαν τα προσωπικά αντικείμενα της Ελένης αφού τα είχαν μαζέψει σε ένα κουτί.

Ο κ. Ζόβας αναφέρθηκε και στην εικόνα που αντίκρισε στο διαμέρισμα όπου μαρτύρησε η Ελένη Τοπαλούδη.

«Υπήρχαν σε πολλά σημεία αίματα από την κρεβατοκάμαρα έως το μπάνιο. Η Ελένη πάλεψε…» ανέφερε χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας πως εκτιμά ότι οι κραυγές της νεαρής κοπέλας θα ακούγονταν σε ολόκληρο το κτίριο από «ένα φυσιολογικό άνθρωπο».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter