Δίκη Γηροκομείο Αθηνών: «Ο Μπούμπας χειραγωγούσε τη γενική συνέλευση»

Δίκη Γηροκομείο Αθηνών: «Ο Μπούμπας χειραγωγούσε τη γενική συνέλευση»

Ως «αρχή ενός ανδρός» χαρακτήρισε την αμαρτωλή διοίκηση του υπόδικου αρχιμανδρίτη και άλλοτε ισόβιου προέδρου του Γηροκομείου Αθηνών, Προκόπιου Μπούμπα νέα μάρτυρας που κατέθεσε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Καταθέτοντας στη δίκη η μάρτυρας Γεωργία Κεραμίδα, επί χρόνια μέλος των Δ.Σ Μπούμπα, κατέθεσε πως ο Μπούμπας χειραγωγούσε τη γενική συνέλευση αφού όλα τα μέλη ήταν από το δικό του περιβάλλον με τον ίδιο τον υπόδικο αρχιμανδρίτη να καθορίζει ποιά θα ήταν αυτά και να δίνει μάλιστα και γραμμή για την εκλογή τους.

«Το σωματείο ήταν ένα κλειστό κλαμπ συγγενών και φίλων. Οι σύμβουλοι όπως και το προσωπικό επιλέγονταν από τον Μπούμπα», είπε χαρακτηριστικά η μάρτυρας προσθέτοντας ότι ο πρώην πρόεδρος της ΕΕΑ προαποφάσιζε ποιά θέματα θα τεθούν στα διοικητικά συμβούλια. Είπε επίσης πως τα θέματα ψηφίζονταν απ’ όλους χωρίς καμία συζήτηση για οικονομία χρόνου.

Βέβαια, εντύπωση προκάλεσε το ότι απέδωσε την κακοδιαχείριση των οικονομικών του Γηροκομείου (σ.σ που έχει αφήσει τρύπα πάρα πολλών εκατομμυρίων ευρώ) στην… κακή ψυχολογική κατάσταση του Μπούμπα μετά το 2010. «Λόγω του μεγάλου πολέμου που είχε από τα παλαιά στελέχη μετά από ένα σημείο ο Μπούμπας “τρελάθηκε” από την αγωνία του να προστατεύσει το Γηροκομείο».

Ερωτηθείς γιατί η ίδια δεν παραιτήθηκε αν και έβλεπε το “πάρτι” που γινόταν, απάντησε πως παρέμενε για να δίνει στοιχεία στην Πραστάκου (σ.σ τη βασική μάρτυρα κατηγορίας). Απέδωσε μάλιστα ευθύνες στην Πολιτεία, τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και τις εποπτεύουσες αρχές για όσα καταστροφικά αποφασίστηκαν και έγιναν πράξη στο πολύπαθο Γηροκομείο επί εποχής Μπούμπα. «Έπαψε ο Μπούμπας να είναι ένας καλός νοικοκύρης και υπήρχαν πολλά προβλήματα στην καθημερινότητα», τόνισε ακόμη.

Για τα ακίνητα

Ερωτηθείς για το τί συνέβαινε με τα πολλά ακίνητα του Γηροκομείου, η μάρτυρας κατέθεσε πως η διοίκηση φρόντιζε να τοιχοκολλούνται ενοικιαστήρια καθώς είχε δει υπαλλήλους της υπηρεσίας να τα κρατούν στα χέρια τους. Είπε μάλιστα ότι οι ενδιαφερόμενοι τα έσχιζαν πολλές φορές επειδή βαριόντουσαν να αντιγράψουν τις πληροφορίες.

Μιλώντας για τα ακίνητα στα οποία έμεναν άτομα χωρίς να πληρώνουν ποτέ νοίκι (σ.σ ένας από αυτούς ήταν για μια περίοδο και ο ίδιος ο Μπούμπας, όπως αποκάλυψε το koutipandoras.gr), κατέθεσε ότι γνώριζε για δυο μόνο τα οποία «τα είχε καταγγείλει η Πραστάκου». Δήλωσε άγνοια για το χρόνο που αυτά καταλήφθηκαν αλλά και για το εάν ζήτησε ποτέ τα μισθώματα.

Αναφερόμενη στα «φέσια» από τα ενοίκια, είπε πως ο Μπούμπας όριζε από ποιους θα ζητήσουν τα νοίκια, σημειώνοντας ότι ευνοημένοι ήταν οι άνθρωποι του στενού του περιβάλλοντος.

Για τις επισκευές και για τα έργα “βιτρίνας” των πολλών χιλιάδων ευρώ είπε ότι δεν ήξερε για τις μισθώσεις με ειδικούς όρους ενώ επισήμανε, υπεραμυνόμενη των έργων, πως το «Γηροκομείο δεν κατέρρευσε με το που φτιάξαμε τον κήπο» λέγοντας επίσης ότι δεν πρέπει να υποβαθμιστεί το έργο του Μπούμπα.

Για κληροδοτήματα και βοηθήματα

Ερωτηθείς για τα κληροδοτήματα από τα οποία σύμφωνα το κατηγορητήριο που αποκάλυψε κατ’ αποκλειστικότητα το koutipandoras.gr ο έκπτωτος πρόεδρος κατηγορείται πως ιδιοποιήθηκε παράνομα εκατομμύρια ευρώ, η κα Κεραμίδα ισχυρίστηκε ενώπιον ακροατηρίου πως δεν γνώριζε τον ακριβή αριθμό των κληροδοτημάτων που διαχειριζόταν το Γηροκομείο αλλά και το ακριβές ποσό των αναλήψεων από τους λογαριασμούς τους.

Για τα περιβόητα βοηθήματα που δίνονταν υποτίθεται σε… απόρους, κατέθεσε ότι αν και η ίδια δεν τα είχε εγκρίνει ποτέ δεν ερεύνησε αν είχαν δοθεί αιτιολογημένα και τα απέδωσε στην ιδιότητα του Μπούμπα ως ιερέα.

Αναφερθείσα στην οικογενειοκρατία στο Γηροκομείο την χαρακτήρισε ως κάτι σύνηθες. Σημειώνεται ότι ο γιός της, Κωνσταντίνος Κεραμίδας είναι εργαζόμενος και διευθυντής επί πάρα πολλά έτη στο ίδρυμα (διαβάστε σχετικά: εδώ).

Η… μυστική διαθήκη

Τέλος, ένα κομμάτι που απασχόλησε το Δικαστήριο ήταν και μια… μυστική διαθήκη. Ερωτηθείσα από την έδρα για τη Διαθήκη Παναγιώτη Νέζη (ήταν τρόφιμος στο Γηροκομείο μέχρι τον θάνατό του, το 2009), η μάρτυρας παραδέχτηκε πως η ίδια, ο Μπούμπας, ο Αντώνης Διονυσόπουλος (συγκατηγορούμενος), η προϊσταμένη της Νομικής Υπηρεσίας, Μαρία Στραϊτούρη και η αδερφή της Παναγιώτα, αλλά και ο Μ. Πασχαλίδης (σ.σ το Γηροκομείο αγόραζε κολυμπύθρες και ευαγγέλια) είχαν κληρονομήσει στρέμματα από την ακίνητη περιουσία.Όλοι τους, σύμφωνα με την μάρτυρα, αποποιήθηκαν την κληρονομιά εντός προθεσμίας με πληροφορίες από το Γηροκομείο να λένε ότι αυτό έγινε την τελευταία ημέρα και αφού η υπόθεση έγινε γνωστή στο Ίδρυμα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter