Δίκη Γηροκομείο Αθηνών: Το δικαστήριο θα εξετάσει επέκταση του κατηγορητηρίου σε βάρος και άλλων μελών του ΔΣ

Δίκη Γηροκομείο Αθηνών: Το δικαστήριο θα εξετάσει επέκταση του κατηγορητηρίου σε βάρος και άλλων μελών του ΔΣ

Στην ανακοίνωση ότι το Δικαστήριο θα εξετάσει το εάν θα προτείνει να επεκταθεί ή όχι το κατηγορητήριο σε βάρος και άλλων μελών του Δ.Σ εκτός των τριών κατηγορουμένων προχώρησε η έδρα στην πολύκροτη δίκη για τη μαύρη τρύπα στα οικονομικά του Γηροκομείου Αθηνών.

Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας από την πρόεδρο και την εισαγγελέα, το δικαστήριο θα εξετάσει αν θα “γεμίσει” ή όχι, αφού φυσικά ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία και σταλούν τα πρακτικά στον αρμόδιο εισαγγελέα, το κατηγορητήριο και με άλλα άτομα που διετέλεσαν μέλη των Δ.Σ των επίδικων χρόνων επί προεδρίας του Μπούμπα.

Ένα ακόμη περιστατικό που χρήζει αναφοράς, είναι το αίτημα για αναβολής της δίκης που κατέθεσε ο υπόδικος αρχιμανδρίτης πατώντας σε σχετική επιστολή του νυν προέδρου της προσωρινής διοίκησης του Γηροκομείου Αθηνών, Ζώη Κολιού.

Στην επιστολή, φέρεται να αμφισβητούνται τα οικονομικά στοιχεία που έχουν «δέσει» το βαρύ κατηγορητήριο αναφέροντας ότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Το αίτημα δεν έγινε δεκτό από την έδρα ενώ και η πολιτική αγωγή εκ μέρους του Δημοσίου ζήτηση την απόρριψή του. Τη σημασία του έχει όμως ότι η μόνη που δήλωσε ότι χρήζει εξέτασης το αίτημα αναβολής ήταν η συνήγορος Πολιτικής Αγωγής του Γηροκομείου, κα Στραϊτούρη.

Πρόκειται για την προϊσταμένη της Νομικής Υπηρεσίας του Γηροκομείου (και επί διοικήσεων Μπούμπα) που παρίσταται σήμερα ως πολιτική αγωγή στη δίκη. Θυμίζουμε ότι στις αρχές της δίκης η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων είχε δηλώσει ότι μετά το πέρας της διαδικασίας θα ζητήσει να διαβιβαστούν τα πρακτικά στον εισαγγελέα για να διερευνήσει αν ως δικηγόρος της πολιτικής αγωγής διέπραξε το αδίκημα της απιστίας δικηγόρου.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter