Δίκη Γηροκομείου Αθηνών: Ακόμη ένα αξιοπερίεργο – Η υπεράσπιση εξήρε την… πολιτική αγωγή

Δίκη Γηροκομείου Αθηνών: Ακόμη ένα αξιοπερίεργο – Η υπεράσπιση εξήρε την… πολιτική αγωγή
Συνεχίζεται η ακροαματική διαδικασία με την απολογία Μπούμπα.

Και τί δεν έχει γίνει στην πολύκροτη δίκη του Γηροκομείου Αθηνών. Τί άλλο άραγε θα συμβεί μέχρι την απόφαση;

Μετά το ανήκουστο περιστατικό που συνέβη κατά τις πρώτες συνεδριάσεις της δίκης, όταν η εισαγγελέας της έδρας δήλωσε ότι θα στείλει για… απιστία τη συνήγορο της πολιτικής αγωγής, μετά το αλαλούμ που επικράτησε εξαιτίας με τις αλλαγές που έφερε ο νέος Ποινικός Κώδικας όταν η προσωρινή διοίκηση της ΕΕΑ (Ελεήμονος Εταιρείας Αθηνών) δεν έλεγε να υποβάλει δήλωση συνέχισης της διαδικασίας έρχεται ακόμη ένα αξιοπερίεργο. 

Η υπεράσπιση των κατηγορουμένων φάνηκε να… υποστηρίζει την γραμμή που ακολούθησε σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας η πολιτική αγωγή του Γηροκομείου. Μάλιστα είπε σε κάποια στιγμή ότι… εντυπωσιάστηκε από το θάρρος της αφού δήλωσε την αθωότητα των κατηγορουμένων για κάποια αδικήματα.

Προσέξτε. Λέμε σχεδόν, διότι στην αρχή της δίκης καθόταν άλλος δικηγόρος στην πολιτική αγωγή. Ο λόγος για τον γνωστό δικηγόρο, Ιωάννη Βλάχο, τον οποίο είχε διορίσει η νυν (σ.σ αιώνια τείνει να γίνει) προσωρινή διοίκηση, προεδρίας του Ζώη Κολιού, για να εκπροσωπήσει τα συμφέροντα του Γηροκομείου.

Με τη δίκη σε εξέλιξη και την κατάθεση – κόλαφο εναντίον Μπούμπα της βασικής μάρτυρας κατηγορίας της υπόθεσης, Πολυξένης Πραστάκου, πρώην συμβούλου Ταμία της Ε.Ε.Α., το Δ.Σ του Γηροκομείου αποφάσισε να ορίσει και την προϊσταμένη της Νομικής Υπηρεσίας του ως δικηγόρο πολιτικής αγωγής. Ο λόγος για την κα Μαρία Στραϊτούρη, χρόνια εργαζόμενη στο Γηροκομείο επί διοικήσεως Μπούμπα.

Γι΄αυτήν λοιπόν τη δικηγόρο είχε δηλώσει η εισαγγελέας του Β’ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών ότι θα στείλει τα πρακτικά της δίκης μετά την ολοκλήρωσή της για να ερευνηθεί αν προέβη σε… απιστία.

Την ίδια λοιπόν δικηγόρο ήρθε να… θαυμάσει η υπεράσπιση του άλλοτε ισχυρού προέδρου του Γηροκομείου, κατηγορουμένου με πολύ βαριά κακουργήματα, Προκόπιου Μπούμπα. « «Εντυπωσιάστηκα από το θάρρος της γνώμης της δικηγόρου της πολιτικής αγωγής που δήλωσε την αθωότητα των κατηγορουμένων για κάποια αδικήματα», είπε χαρακτηριστικά ο συνήγορος του «παπά των σκανδάλων», όπως τον χαρακτήριζαν οι εργαζόμενοι του Γηροκομείου.

Μάλιστα, η υπεράσπιση το πήγε και ένα βήμα παρακάτω, λέγοντας για την πολιτική αγωγή πως έκανε το καθήκον της. Υπηρέτησε δηλαδή τη Δικαιοσύνη. Όλα αυτά τα είπε με αφορμή τη δήλωση της εισαγγελέως ότι θα έστελνε τα πρακτικά προς διερεύνηση του αδικήματος απιστίας της συνηγόρου πολιτικής αγωγής.

Τι άλλο είπε η υπεράσπιση

Μετά την εισαγγελική πρόταση – κόλαφο με την οποία ζητήθηκε η ενοχή όλων των κατηγορούμενων, από πλευράς υπεράσπισης καταγγέλθηκε ότι η δήλωση προόδου που κατέθεσε η προσωρινή διοίκηση Κολιού για να συνεχιστεί η δίκη σύμφωνα με τον νέο Π.Κ, είναι άκυρη διότι έφερε την υπογραφή και του γραμματέα του σωματείου, πέρα του προέδρου. Επίσης, όπως ισχυρίζεται η υπεράσπιση, το απόσπασμα του πρακτικού που έχει καταθέσει το Γηροκομείο με την απόφαση της «κατάθεσης της δήλωσης προόδου» δεν αναφέρει ότι η απόφαση έχει επικυρωθεί.

Μεταξύ τη στήριξη στα λεγόμενα των μαρτύρων κατηγορίας που παρείχε η υπεράσπιση, αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια στις προσωπικότητες και των τριών κατηγορούμενων. Ειδικά για τον Π. Μπούμπα ανέφερε ότι ήταν ο «κυματοθραύστης για όλους αυτούς που επιβουλευόντουσαν και επιβουλεύονται το Γηροκομείο», τονίζοντας πως ο «παπά-Μπούμπας» ενεργούσε πάντα για το καλό των γερόντων και του Γηροκομείου ενώ όλες οι αποφάσεις πάρθηκαν από το Δ.Σ και όχι μόνο εκείνον.

Ότι δηλαδή είχε ισχυριστεί και στην απολογία του ο κατηγορούμενος.

Αναφέρθηκε ακόμη στο θέμα των κληροδοτημάτων και στο περιβόητη… επιστολή.

Τέλος, όσον αφορά τους άλλους δυο κατηγορούμενους, τόνισε πως ο Αντώνης Διονυσόπουλος είναι ένας φιλάνθρωπος που τράβηξε μεγάλο κουπί κατηγοριών γιατί ήταν στο Γηροκομείο και προσέφερε πολλές ώρες και ότι ο Μανώλης Γρινιεζάκης ήταν ένας απλός σύμβουλος ο οποίος απλά υπέγραφε εντάλματα που υλοποιούσαν αποφάσεις του Δ.Σ.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter