Δίκη Γηροκομείου Αθηνών: Απόφαση κόλαφος κατά των κατηγορουμένων – Ένοχοι για υπεξαίρεση και απιστία

Δίκη Γηροκομείου Αθηνών: Απόφαση κόλαφος κατά των κατηγορουμένων – Ένοχοι για υπεξαίρεση και απιστία

Με μια απόφαση καταπέλτη κατά του «αμαρτωλού» άλλοτε ισχυρού προέδρου Προκόπιου Μπούμπα και των δυο άλλων μελών της διοίκησής του ολοκληρώθηκε η πολύκροτη δίκη του Γηροκομείου Αθηνών.

Η έδρα του Τριμελούς Εφετείου κακουργημάτων Αθηνών κατακεραύνωσε με την απόφασή της τους Π. Μπούμπα, Α. Διονυσόπουλο και Ε. Γρινιεζάκη τους οποίους έκρινε ένοχους όπως κατηγορούνταν στο «καυτό» κατηγορητήριο, το οποίο είχε αποκαλύψει κατ’ αποκλειστικότητα το koutipandoras.gr τον Ιανουάριο του 2017.

Το δικαστήριο τους έκρινε ένοχους για απιστία και υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση. Αναμένεται σε λίγο η απόφαση επί των ποινών. Οι κατηγορούμενοι έχουν ζητήσει να τους αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.

Θυμίζουμε πως και η πρόταση της εισαγγελέας της έδρας, Ε. Βασιλειάδου ήταν καταπέλτης. Κατακεραύνωσε τα πεπραγμένα του «αμαρτωλού» αρχιμανδρίτη τα οποία έφεραν στο τραγικό σημείο που βρίσκεται ακόμη και σήμερα το Γηροκομείο. 

Προκάλεσαν μεταξύ άλλων ζημιά εκατομμυρίων ευρώ δημιουργώντας μια τεράστια μαύρη τρύπα με χρέη σε δημόσιο, εργαζομένους και ιδιώτες. Η εισαγγελέας είχε αναφέρει επίσης πως η ζημία στην περιουσία του Γηροκομείου ήταν εν γνώσει και των τριών τους ενώ είχε επισημάνει πως υπήρχε σχέδιο για την κατασπατάλησή της. Όπως είπε, όλες οι ενέργειές τους συνιστούν απιστία.

Έτσι, ολοκληρώνεται όχι μόνο μια ακροαματική διαδικασία δύο σχεδόν χρόνων αλλά επιβεβαιώνονται και οι δεκάδες αποκαλύψεις του koutipandoras.gr, του Documento και του documentonews.gr για το «φαγοπότι» στο Γηροκομείο επί διοίκησης Μπούμπα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter