Δίκη για τη δολοφονία Μακρή: «Καθάρματα» φώναξε ξεσπώντας η Βικτώρια Καρύδα

Δίκη για τη δολοφονία Μακρή: «Καθάρματα» φώναξε ξεσπώντας η Βικτώρια Καρύδα

Δύσκολη και η σημερινή ακροαματική διαδικασία για τη Βικτώρια Καρύδα, σύζυγο του δολοφονημένου επιχειρηματία Γιάννη Μακρή που ξέσπασε στο τέλος της συνεδρίασης, φωνάζοντας «καθάρματα» προς τους κατηγορούμενους.

Η σημερινή διαδικασία συνεχίστηκε με καταθέσεις μαρτύρων. Ενός συνεργάτη του νεκρού επιχειρηματία και ενός αστυνομικού που εξέτασε υλικό της υπόθεσης.

Συνεργάτης του Μακρή: Δεν αντιλήφθηκα ότι φοβόταν κάτι

Ότι δεν είχε αντιληφθεί πως ο επιχειρηματίας και συνεργάτης του, Γιάννης Μακρής που έπεσε νεκρός τον Οκτώβριο του 2018 στο Πανόμαρα της Βούλας, φοβόταν κάτι, κατέθεσε ο πρώτος μάρτυρας.

Την ημέρα της δολοφονίας ο Μακρής και ο μάρτυρας είχαν εγκαίνια της εταιρείας σεκιούριτι. Όπως υποστήριξε ο μάρτυρας, ήταν μαζί νωρίτερα την ίδια ημέρα και έπιναν καφέ. Ενημερώθηκε από το τηλέφωνο για τη στυγερή δολοφονία και πήγε στο σημείο όπου αντίκρυσε τον συνεργάτη του νεκρό.

«Μέχρι τελευταία στιγμή δεν αντιλήφθηκα ότι φοβόταν κάτι. Την ίδια ημέρα ήμασταν για καφέ. φεύγουνε λέμε όλα καλά, το βράδυ έχουμε τα εγκαίνια και ξαφνικά δεχθήκαμε τηλέφωνο μαζί με ένα φίλο μου ότι πυροβόλησαν τον Γιάννη, πήγαμε και είδαμε το πτώμα» είπε συγκεκριμένα.

Τι κατέθεσε ο μάρτυρας – αστυνομικός

Το πώς ξεδιπλώθηκε η αστυνομική έρευνα ανέφερε ο μάρτυρας που κατέθεσε στη συνέχεια της διαδικασίας. Όπως είπε ο μάρτυρας που εξέτασε το υλικό από κάμερες τόσο από το σπίτι του θύματος όσο και γειτονικές οικίες, η έρευνα του άρχισε από την κάμερα που υπήρχε στο σπίτι του επιχειρηματία στην οποία είχε καταγραφεί και η σκηνή του εγκλήματος.

«Πηγαίνει το θύμα στο αυτοκίνητο, μπαίνει μέσα και εκείνη τη στιγμή, γρήγορα με ταχυτητα, έρχεται άτομο με όπλο στα χέρια, πυροβολεί στο αυτοκίνητο, το θύμα εξέρχεται από πόρτα οδηγου, και το συνεχίζει τους πυροβολισμούς, το θύμα καταρρέει και ο δράστης φεύγει τρέχοντας.Φορούσε σκούρα ρούχα, τζόκεϊ στο κεφάλι και έφυγε από την κατεύθυνση που ήρθε. Λίγα δευτερόλεπτα μετά στην πόρτα του συνοδηγού φαίνεται μία αντανάκλαση φώτων και μετά ένα αυτοκίνητο διέρχεται με ταχύτητα από εκεί που έφυγε ο δράστης» κατέθεσε χαρακτηριστικά.

Εν συνεχεία έκανε αναφορά στις μετέπειτα κινήσεις τους από τις οποίες ξεχωρίζει η αναζήτηση του αυτοκινήτου και της διαδρομής του. Όπως κατέθεσε, από τα στοιχεία του ατόμου που είχε νοικιάσει το αυτοκίνητο προέκυψε πως από τις 10 Οκτωβρίου είχαν νοικιαστεί στο ίδιο όνομα τέσσερα αυτοκίνητα και είχαν κλειστεί δωμάτια σε τρία ξενοδοχεία.

Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε ο μάρτυρας, η έρευνα των αστυνομικών “έδειξε” δυο πρόσωπα να είχαν νοικιάσει τα αυτοκίνητα και είχαν διαμείνει στα ξενοδοχεία. Οι μάρκες και οι τύποι των αυτοκινήτων προσομοίαζαν με οχήματα που έχουν περάσει από το σπίτι του θύματος τις προηγούμενες ημέρες πριν την δολοφονία και κυρίως τις βραδινές ώρες. «Σε καμία περίπτωση δεν έχουμε καταφέρει από το υλικό από τις κάμερες να έχουμε την πινακίδα και τα εσωτερικά χαρακτηριστηκά των αυτοκινήτων. Δεν μπορώ να πω ότι αυτά που ενοικίασαν, ήταν αυτά που κυκλοφορούσαν έξω από το σπίτι του επιχειρηματία. Σύμπτωση; Ατυχία;» ανέφερε ο μάρτυρας.

Αυτό προκάλεσε μεταξύ άλλων τον εξής διάλογο με την έδρα.

Εισαγγελέας: Γιατί τους πιάσατε τότε;

Μάρτυρας: Δεν έχω γνώση όλης της δικογραφίας

Εισαγγελέας: Είναι σαν να μας λέτε κακώς τους έχετε πιάσει.Πως κάνετε δικογραφία;

Μάρτυρας: Αυτό που σε μένα έκανε εντύπωση ήταν αυτη η συμπεριφορά τους. Πως άλλαξαν τρία ξενοδοχεία και τεσσάρα αυτοκίνητα σε διάστημα 20 ημερών.

Εισαγγελέας: Πως προβήκατε στη σύλληψη;

Μάρτυρας: Είχαμε ισχυρές ενδείξεις…

Το καπέλο

Σύμφωνα με την κατάθεση του μάρτυρα, εντοπίστηκε σε δωμάτιο ξενοδοχείου των δυο κατηγορούμενων μια χάρτινη σακούλα στην οποία μέσα υπήρχε μέσα μεταξύ άλλων μία απόδειξη.

Η έρευνα οδήγησε σε κατάστημα αθλητικών ειδών από το οποίο είχε αγοραστεί μια ζακέτα, ένα παντελόνι και ένα τζόκεϊ με τον μάρτυρα να λέει: «το τζόκει που φαίνεται να φοράει ο εκτελεστής στο βίντεο, ήταν ίδιου τύπου που είχε αγοραστεί από εταιρία αθλητικών ειδών».

Στην επόμενη δικάσιμο θα καταθέσει ο αστυνομικός που υπογράφει το διαβιβαστικό της υπόθεσης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter