Δίκη για τη δολοφονία Μακρή: Την ενοχή των δύο κατηγορουμένων ζήτησε ο εισαγγελέας

Δίκη για τη δολοφονία Μακρή: Την ενοχή των δύο κατηγορουμένων ζήτησε ο εισαγγελέας

Ενοχή και για τους δύο κατηγορούμενους για την δολοφονία του επιχειρηματία, Γιάννη Μακρή, ζήτησε ο εισαγγελέας της εδρας. 

«Οι δικαστικοί λειτουργοί εξετάζουν τα αποδεικτικά μέσα. Δε ξέρω για ποιο λόγο τον σκότωσαν, ο θεός και η ψυχή τους», τόνισε χαρακτηριστικά καταλήγοντας στην αγόρευση του ο εισαγγελικός λειτουργός.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάννης Μακρής δολοφονήθηκε με οκτώ σφαίρες τον Οκτώβριο του 2018, έξω από το σπίτι του στο Πανόραμα της Βούλας.

Κατηγορούμενοι για το έγκλημα είναι αδέλφια, 32 και 36 ετών, με Βουλγαρική υπηκοότητα.

Ο εισαγγελέας εισηγήθηκε την ενοχή του 32χρονου που φέρεται ως ο δράστης της εκτέλεσης του Μακρή για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση,της παράνομης οπλοφορίας και της παράνομης οπλοχρησίας και για τον 36χρονο για το αδίκημα της απλής συνέργειας στην ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Συγκεκριμένα για τον 32χρονο φερόμενο ως εκτελεστή του επιχειρηματία ο εισαγγελέας εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι είναι το πρόσωπο που εμφανίζεται στο βίντεο της ανθρωποκτονίας .

Κατά τη διάρκεια της αγόρευσής του, ο εισαγγελέας της έδρας τόνισε πως δεν ευσταθεί ο ισχυρισμός των δύο κατηγορουμένων, ότι είχαν έρθει για διακοπές στην Ελλάδα αλλά και για επαγγελματικούς λόγους.

Όπως επισήμανε στις 20 ημέρες που παρέμειναν στην χώρα μας οι δύο κατηγορούμενοι έμειναν σε 4 διαφορετικά ξενοδοχεία και νοίκιασαν 4 αυτοκίνητα.

«Είπαν, ανέφερε ο εισαγγελέας, ότι έχουν επισκεφθεί κάποιο ακίνητο για να νοικιάσουν προκειμένου μια φτιάξουν καντίνα κι ότι είχαν αρκετά χρήματα από αποζημίωση που πήρε η μητέρα τους από τροχαίο στον Καναδά. Εάν έχεις τόσα χρήματα, έρχεσαι στην Ελλάδα ένα μήνα διακοπές και συνεχίζεις να μένεις στη Βουλγαρία. Και πας κάπου βόρεια. Στην Χαλκιδική για παράδειγμα».

Το πρώτο ξενοδοχείο μάλιστα, όπως επισήμανε, που έμειναν οι κατηγορούμενοι με την άφιξη τους στην Ελλάδα ,ήταν κοντά στο σπίτι του Γιάννη Μακρή, γεγονός οδηγεί στη εκτίμηση ότι πιθανότατα ήθελαν να τον παρακολουθήσουν.

«Είπαν διάφορες δικαιολογίες για τα αυτοκίνητα για το ότι δεν τους έκαναν.

Έλα όμως που τα τρία από αυτά ειχαν θεαθεί έξω από την οικία του δολοφονηθέντος. Και μάλιστα μόνο τις ημέρες που τα είχαν νοικιάσει οι κατηγορούμενοι» ανέφερε ,ενώ σε ότι αφορά τον φερόμενο φυσικό αυτουργό της δολοφονίας τόνισε πως το ύψος και η σωματοδομή του είναι ίδια με του δράστη.

«Πέραν πάσης αμφιβολίας ο πρώτος κατηγορουμενος είναι ο δράστης της ανθρωποκτονίας. Δεν το λέω εγώ, το λέει το βίντεο της ανθρωποκτονίας”, ανεφερε ο εισαγγελικός λειτουργός.

«Ο δεύτερος κατηγορούμενος, συνέχισε, είχε καταστρώσει το σχέδιο με τον αδελφό του, παρακολουθούσαν το θύμα μαζί» .

Η δίκη συνεχίζεται με αγορεύσεις συνηγόρων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter