Δίκη για τη δολοφονία Τοπαλούδη: Αρνείται τα πάντα ο Ροδίτης – Σοκάρουν οι λεπτομερείς περιγραφές για το έγκλημα

Δίκη για τη δολοφονία Τοπαλούδη: Αρνείται τα πάντα ο Ροδίτης – Σοκάρουν οι λεπτομερείς περιγραφές για το έγκλημα

«Δεν τη βίασα, δεν τη σκότωσα, δεν της έκανα τίποτα», επέμενε κατά την απολογία του ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας ο Ροδίτης κατηγορούμενος για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο. 

Ο Ροδίτης καθ’ ΄όλη τη διάρκεια της απολογίας του περιέγραψε με λεπτομέρειες το βράδυ που η Ελένη Τοπαλούδη, βιάστηκε βασανίστηκε και δολοφονήθηκε, αρνούμενος ωστόσο ότι ο ίδιος είχε οποιαδήποτε συμμετοχή και «φόρτωσε» τα πάντα στον συγκατηγορούμενό του. 

Ο κατηγορούμενος, που ισχυρίζεται μεταξύ άλλων ότι αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα και ότι έκανε χρήση ναρκωτικών από τα 14 του χρόνια, προσπάθησε να αποποιηθεί τις ευθύνες ή ακόμα και να θυματοποιήσει τον ίδιο του τον εαυτό, λέγοντας πως ο συγκατηγορούμενός του του «έριξε κάτι στο ποτό».

Σοκάρει η περιγραφή

«Οδηγούσε ο Αλέξανδρός, πήγαμε πρώτα στο σουβλατζίδικο, πήγαμε μετά στο σπίτι μου. Βάλαμε 2 – 3 ποτά. Ο Αλέξανδρος δεν ήπιε. Μόνο εγώ και η Ελένη ήπιαμε. Πρέπει ο Αλέξανδρος να μου έριξε κάτι στο ποτό. Ο Αλέξανδρος με την Ελένη έκαναν σεξ. Μπήκα μετά εγώ. Το έπαιζε λίγο δύσκολη, άλλα ήθελε να γίνουν όλα αυτά. Ήθελε να κάνουμε σεξ και οι τρεις μαζί. Η Ελένη είπε στον Αλέξανδρο «Ο Μανώλης είναι πιο άντρας πιο εσένα», και τότε αυτός άρχισε να τη χτυπάει με το σίδερο στο κεφάλι. Του έλεγα σταμάτα, μην το κάνεις αυτό. Είχα πιει και κάτι φάρμακα για να είμαι χαλαρός. Έπιασε το μαχαίρι και την κάρφωνε στο λαρύγγι και της έλεγε είσαι σκληρόπετση. Μετά την πέταξε μέσα στην μπανιέρα. Την έκανε κρύο μπάνιο, αφού της έβγαλε τα ρούχα. Μετά την σήκωσε, την κατέβασε από τις σκάλες μόνο, δεν τον βοήθησα καθόλου. Στο μπάνιο την κοπανούσε στο νιπτήρα της έλεγε θα σου σπάσω το σβέρκο. Του είπα να την πάμε στο νοσοκομείο, κάποιο σφάλμα έγινε και την πήγε στα βράχια. Τη χτύπησε στα βράχια, την κατέβασε 100 μέτρα κάτω και της τράβηξε μια σπρωξιά και την πέταξε κάτω. Εγώ δεν βοήθησα. Μετά πήγε σπίτι καθάρισε το αίμα. Βοήθησα και εγώ στο καθάρισμα. Το σπίτι ήταν χάλια. Και μετά πήγαμε σπίτια μας. Εγώ κοιμήθηκα. Μετά κάθε ημέρα μου έλεγε να πούμε ψέματα, ότι την αφήσαμε στη περιοχή και κάποιοι άλλοι τη σκοτώσανε. Δεν τη βίασα, δεν τη σκότωσα, δεν της έκανα τίποτα», κατέθεσε χαρακτηριστικά ο Ροδίτης κατηγορούμενος. 

Κατηγορούμενος: Ο Αλέξανδρος την ημέρα που γνώρισα την Ελένη μου είχε πει: «μόνο μη την πειράξεις, θα της εξηγηθώ εγώ». Και μετά ο Αλέξανδρος μου είπε για να κάνουμε τριο. 

Πρόεδρος: Ποιος σας είπε για το τρίο;

Κατηγορούμενος: Ο Αλέξανδρος μου το είπε στο γυμναστήριο. Μου έδειξε μήνυμα που έλεγε αν θέλουμε να κάνουμε τριο. Μου είπε ότι του το έστειλε η Ελένη. Εγώ του απάντησα ναι. Κανονίσαμε μετά το γυμναστήριο να πάμε να την πάρουμε. Ξεκινήσαμε κατά τις 9 με δέκα για το σπίτι της Ελένης. Πήρα το αμάξι του πατέρα μου γιατί το δικό μου ήταν στο συνεργείο. Πήγαμε στην Ελένη, βγήκαμε έξω τη φορτώσαμε. Εγώ έκατσα πίσω ο Αλέξανδρος μπροστά και η Ελένη δίπλα. Ξεκινήσαμε για τους Πεύκους για το σπίτι μου. Ο Αλέξανδρος είχε προτείνει το εξοχικό μου. Η Ελένη είχε πιει και τα δικά της στο σπίτι της. Έτσι την έκοψα κοκαΐνη και μαύρο.

Πρόεδρος: Εσείς τι κάνατε; (σ.σ. όταν όπως ισχυρίζεται της επιτέθηκε ο συγκατηγορούμενός του)

Κατηγορούμενος. Πήγα σε ένα άλλο δωμάτιο και έκλαιγα, του είπα σταμάτα, είχα πανικοβληθεί. Δεν προσπάθησα να τον σταματήσω. Έφυγα από το δωμάτιο όταν άρχισε να τη χτυπάει με το σίδερο. Η Ελένη φώναζε και του έλεγε σταμάτα.

Πρόεδρος: Και εσείς δεν πήγατε να δείτε;

Κατηγορούμενος: Δεν το έκανα δε ξέρω γιατί, έπρεπε να το κάνω

Την τραγική παρέμβαση του πατέρα της Ελένης Τοπαλούδη, προκάλεσαν τα όσα κατέθεσε ο Ροδίτης κατηγορούμενος και συγκεκριμένα όταν αναφέρθηκε στα τελευταία της λόγια: «Η Ελένη είπε την τελευταία της κουβέντα πριν μπούμε στην κλούβα. Είπε: “θα δείτε αν τα μάθει ο πατέρας μου”», κατέθεσε ο κατηγορούμενος και σε αυτό το σημείο ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη φώναξε «Αλήτες».

«Ο Αλέξανδρος μου είπε «πάμε να τη πετάξουμε». Εγώ του είπα να πάμε στο νοσοκομείο. Έγινε κάποιο σφάλμα και πήγαμε στα βράχια. Εγώ οδηγούσα. Ο Αλέξανδρος ήταν στη καρότσα. Η Ελένη ήταν καθιστή δίπλα μου. Ο Αλέξανδρος μου είπε ότι θα την πάμε κάπου αλλού για να μην βασανίζεται. Τους φίλους μου τους άκουγα ότι και να μου έλεγαν. Ο Αλέξανδρος επέλεξε τη τοποθεσία. Εκείνος την έπιασε και την κατέβασε κάτω», συμπλήρωσε ο Ροδίτης.

Πρόεδρος: Μόνος του;

Κατηγορούμενος: Ναι, τη σήκωσε στην αρχή την κοπάνησε στα βράχια. Μετά μόνος του τη κουβάλησε μέχρι κάτω. Την έσυρε. Δεν τον βοήθησα καθόλου

Πρόεδρος: Ο ιατροδικααστής όμως μας είπε ότι δεν είχε εκδορές από σύρσιμο

Κατηγορούμενος: Δε ξέρω

Πρόεδρος: Τον βλέπατε;

Κατηγορούμενος: ¨Όχι

Πρόεδρος: Πως τα μάθατε;

Κατηγορούμενος: Ανέβηκε πάνω και μου είπε: «Πάμε όλα τελείωσαν».

Πρόεδρος: Δεν σκεφτήκατε ν α πάτε στην αστυνομία;

Κατηγορούμενος: Ναι για αυτό παραδόθηκα

Πρόεδρος: Πότε παραδοθήκατε;

Κατηγορούμενος: Μετά από επτά ημέρες

Πρόεδρος: Επτά ημέρες τι κάνατε; Γιατί δεν πήγατε νωρίτερα;

Κατηγορούμενος: Ήταν λάθος, μακάρι να ήμουν εγώ στη θέση της Ελένης.

Εισαγγελέας: Πως αισθάνεστε σε σχέση με το γεγονός που έχει συμβεί, το οποίο δεν θα χαρακτηρίσω ατυχές συμβάν αλλά βαρύτατο έγκλημα

Κατηγορούμενος: Καθόλου καλά μακάρι να μπορούσα να είμαι εγώ στη θέση της

Εισαγγελέας: Νιώθετε τύψεις

Κατηγορούμενος: Δε νιώθω τύψεις δεν έκανα τίποτα.

Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο Τετάρτη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter