Δίκη για τροχαίο με εγκατάλειψη: Το «θύμα» που δεν ήταν… το θύμα !

Δίκη για τροχαίο με εγκατάλειψη: Το «θύμα» που δεν ήταν… το θύμα !

Συνέβη και αυτό το παράδοξο σε δίκη για τροχαίο, ενώπιον Μονομελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας.

Άφωνοι έμειναν σήμερα η πρόεδρος και ο εισαγγελέας της έδρας του δικαστηρίου όταν κατάλαβαν ότι ο άνθρωπος που είχαν μπροστά τους προκειμένου να μαρτυρήσει για τις συνθήκες του τραυματισμού και την εγκατάλειψή του από τον δράστη του τροχαίου δεν ήταν το… πραγματικό θύμα.

«Δεν είμαι εγώ ο τραυματίας, κύριε πρόεδρε. Δεν ήμουν ποτέ εκείνη την ημέρα στην Βασιλίσσης Σοφίας. Αφήστε που ήταν και δύο το πρωί. Εγώ δεν βγαίνω ποτέ έξω τέτοια ώρα».

Αυτό δήλωσε με το που κλήθηκε στο έδρανο προκειμένου να καταθέσει το φερόμενο ως θύμα του τροχαίου, για να επιβεβαιωθεί πάραυτα και από τον κατηγορούμενο, ο οποίος με την σειρά του είπε πως άλλον άνθρωπο είχε χτυπήσει με το αυτοκίνητο του.

Κατηγορούμενος: Δεν τον έχω ξαναδεί τον άνθρωπο.

Πρόεδρος προς… θύμα: Μα πως γίνεται αυτό; Υπάρχει κατάθεση του θύματος που φέρει ακριβώς τα στοιχεία σας. Δηλαδή που τα βρήκε; Ήταν κάποιος γνωστός σας;

Μάρτυρας: Που να ξέρω; Μήπως είχε κάποιο πρόβλημα κι έδωσε άλλα στοιχεία;

Ο γρίφος δεν λύθηκε ούτε από τον αυτόπτη μάρτυρα που δεν θυμόταν καλά το θύμα, αλλά ούτως ή άλλως όπως είπε αυτός που είχε δει ήταν νεότερος από τον άνθρωπο που είχε κλητευθεί στο δικαστήριο.

Εντέλει ο λάθος άνθρωπος αποχώρησε από το ακροατήριο αφού πρώτα ως… μη θύμα δήλωσε ότι δεν επιθυμούσε την ποινική δίωξη του κατηγορούμενου.

Τον εγκατέλειψε γιατί φοβήθηκε για τη δική του… ζωή

Η υπόθεση όμως δεν θα μπορούσε να κλείσει για τον κατηγορούμενο γιατί εκτός από τις σωματικές βλάβες που είχαν προκληθεί στο πραγματικό και άφαντο πλέον θύμα, αντιμετώπιζε και την κατηγορία της εγκατάλειψης.

Αδίκημα το οποίο και αυτό εφέρετο να είχε τελεστεί υπό… περίεργες συνθήκες.

Καθώς όπως κατέθεσε ο αυτόπτης μάρτυρας, ο οδηγός του οχήματος, που «μάλλον δεν έφταιγε γιατί το θύμα πετάχτηκε τρέχοντας στον δρόμο», ναι μεν κατέβηκε από το αυτοκίνητο αλλά έσπευσε να φύγει πριν καταφτάσουν ασθενοφόρο και τροχαίο.

«Φοβήθηκε για την ζωή του, κυρία πρόεδρε γιατί έχει την καρδιά του», είπε σε υπεράσπιση του κατηγορουμένου ένας φίλος του που εξετάστηκε ως μάρτυρας .

Πρόεδρος: για την δική του ζωή φοβήθηκε; Ο άνθρωπος είχε αίματα, είχε χτυπήσει στο κεφάλι, κάλεσε το ΕΚΑΒ ο περαστικός κι αυτός σηκώθηκε να φύγει σαν να μην έτρεχε τίποτε;

Μάρτυρας: κατέβηκε και του μίλησε, είδε ότι δεν υπήρχε πρόβλημα.

Πρόεδρος: Γιατί είναι γιατρός; Ήξερε αν σε δέκα λεπτά ο άνθρωπος που είχε χτυπήσει θα ζούσε ή θα πέθαινε;

Όσο για τον ίδιο τον κατηγορούμενο επικαλέστηκε στην απολογία του, ότι δεν έφταιγε για το τροχαίο γιατί το θύμα έπεσε επάνω του, κι ακόμα ότι τον είδε πως ήταν καλά κι έφυγε λίγο πριν έρθει ασθενοφόρο γιατί έπαθε ο ίδιος κολπική μαρμαρυγή κι έπρεπε να πάρει τα χάπια του.

Αποστομωτικό ήταν σε αυτή την εξήγηση το σχόλιο της προέδρου του δικαστηρίου:

Πρόεδρος: Μα θα ερχόταν το ΕΚΑΒ. Θα σας πρόσφερε κι εσάς τις πρώτες βοήθειες. Είναι λέτε τυχαίο ότι το όχημα δεν ήταν ασφαλισμένο;

Κατηγορούμενος: Για μια- δύο ημέρες είχε λήξει η ασφάλεια. Πλήρωσα και 500 ευρώ πρόστιμο.

Τελικά μετά και από σχετική εισήγηση του εισαγγελέα να κηρυχθεί ένοχος ο κατηγορούμενος για εγκατάλειψη του επιβλήθηκε έξι μήνες ποινή με τριετή αναστολή. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter