Δίκη Λουκμάν: Το Δικαστήριο «έσπασε» τα ισόβια για τους δολοφόνους και αναγνώρισε ελαφρυντικά – Επεισόδια στην αίθουσα

Δίκη Λουκμάν: Το Δικαστήριο «έσπασε» τα ισόβια για τους δολοφόνους και αναγνώρισε ελαφρυντικά – Επεισόδια στην αίθουσα

Έσπασε το δικαστήριο τα ισόβια που είχαν επιβληθεί πρωτόδικα στους δύο δράστες της δολοφονίας του νεαρού μετανάστη Σαχζατ Λουκμαν οι οποίοι κηρύχτηκαν ένοχοι για ανθρωποκτονία από πρόθεση τελεσθείσα με ρατσιστικό κίνητρο.

Το δικαστήριο κατά πλειοψηφία 6-1 τους αναγνώρισε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και επέβαλε στον καθένα συνολική ποινή κάθειρξης 21 ετών και 5 μηνών για ανθρωποκτονία κατά συναυτουργια με άμεσο δόλο, οπλοφορία, οπλοχρησία και οπλοκατοχή.

Συγκεντρωμένοι αντέδρασαν στην τελική ετυμηγορία επί της ποινής πετώντας μπουκάλια με νερά και φωνάζοντας “φασίστες, κουφάλες, θέλετε κρεμάλες”.

Διμοιρία της αστυνομίας τους απομάκρυνε από την δικαστική αίθουσα.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο εξέδωσε την απόφαση του για την δολοφονία του 27χρονου εργάτη από το Πακιστάν Σαχζάτ Λουκμάν το 2013, κηρύσσοντας ομόφωνα ενόχους τους δύο δράστες για ανθρωποκτονία από πρόθεση κρίνοντας την πράξη τους, όπως και το πρωτόδικο δικαστήριο, σύμφωνα με το άρθρο του ποινικού κώδικα που αναφέρεται σε εγκλήματα μίσους λόγω διαφορετικότητας του θύματος.

«Η επιλογή του θύματος έγινε λόγω των φυλετικών χαρακτηριστικών και της καταγωγής του» τόνισε ο πρόεδρος κατά την ανάγνωση του σκεπτικού του δικαστηρίου για την δολοφονία. Σύμφωνα με την απόφαση επί της ενοχής «το δικαστήριο δεν συνδέει την πράξη των δύο δραστών με την Χρυσή Αυγή αλλά με το γεγονός πως οι δύο δράστες γνώριζαν πως επιτίθενται σε έναν αλλοδαπό».

Να σημειωθεί πως οι δύο κατηγορούμενοι δικάζονται ήδη ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης στην δίκη της Χρυσής Αυγής.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter