Δίκη Μάριου Παπαγεωργίου: Απών ο γιος του εγκεφάλου – Καταπέλτης οι καταθέσεις των αστυνομικών

Δίκη Μάριου Παπαγεωργίου: Απών ο γιος του εγκεφάλου – Καταπέλτης οι καταθέσεις των αστυνομικών

Συνεχίστηκε σήμερα Τετάρτη με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η δίκη για την υπόθεση δολοφονίας και απαγωγής του Μάριου Παπαγεωργίου.

Στο Μικτό Εφετείο Αθηνών δεν παρουσιάστηκε για μια ακόμα φορά ο ένας από τους δύο γιους του βασικού κατηγορούμενου. Για τον ίδιο διατάχθηκε πριν από δύο δικάσιμους η βίαιη προσαγωγή του και δεν εντοπίστηκε για να καταθέσει. Η διαταγή εξακολουθεί να βρίσκεται σε ισχύ και διαβιβάστηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Νέας Σμύρνης και στην Ασφάλεια Αττικής.

Σύμφωνα με το anikolouli.gr, ο συγκεκριμένος μάρτυρας, μέσω του δικηγόρου του είχε προσκομίσει  βεβαίωση  στην οποία δεν αναγραφόταν ημερομηνία, που ανέφερε πως ο ίδιος  προήχθη σε βαθμό προκειμένου να αποστρατευτεί, λόγω ανικανότητας να υπηρετήσει σε γραφείο της Αστυνομίας ή στον δρόμο.

Πρώτος ανέβηκε στο βήμα να καταθέσει ο τότε επικεφαλής του  Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής που είχε αναλάβει την έρευνα. Απαντώντας σε ερωτήσεις της Έδρας χαρακτήρισε τον βασικό κατηγορούμενο που τον κοιτούσε ανέκφραστος, ανάλγητο και παθολογικό ψεύτη. Όταν η πολιτική αγωγή διάβασε μέρος της επίμαχης τηλεφωνικής συνομιλίας μεταξύ του εγκέφαλου και των συνεργατών του, οι οποίοι έκαναν αναφορά στα «καμμένα», τόνισε πως  αν την γνώριζε,  θα την αξιολογούσε ως ύποπτη. Υποστήριξε πως ο ίδιος και η ομάδα του δεν προχώρησαν σε περαιτέρω έρευνα, καθώς ήταν πολύ στενά τα χρονικά όρια. Από τις πρώτες  μέρες  πίστευαν πως ο Μάριος δεν ζει, καθώς δεν είχαν μιλήσει στο τηλέφωνο, ούτε είχαν άλλα στοιχεία ζωής. Δήλωσε πεπεισμένος πως ο βασικός κατηγορούμενος ξέρει τι ακριβώς συνέβη και που είναι η σορός του άτυχου νέου.

Στη συνέχεια κατέθεσε ο αστυνομικός που είχε την εποπτεία της  προανάκρισης μαζί με τον τότε επικεφαλής του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής. Τόνισε πως υπήρχε αντικειμενική δυσκολία να γίνει εκείνο το διάστημα  ενδελεχής επεξεργασία των τηλεφωνικών συνομιλιών του εγκέφαλου και των συνεργατών του.

«Δεν είχαμε χρόνο. Φανταστείτε να μας παίρνανε και την κυρία Βαρβάρα, την οποία νιώθω σαν δικό μου άνθρωπο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας σε ερωτήσεις της Έδρας, είπε πως ούτε αυτός μπορεί να εξηγήσει γιατί δεν βρέθηκε η κατάθεση σε προανακριτικό στάδιο του μάρτυρα που πρόσφατα κατηγορήθηκε για ψευδορκία, ενώ είχε κληθεί να καταθέσει τότε στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Αναφερόμενους στους αστυνομικούς γιους του εγκέφαλου, τόνισε πως εξετάστηκαν εξονυχιστικά, αλλά με τα στοιχεία που είχαν έως τότε, δεν τους έδωσαν την εντύπωση ότι εμπλέκονταν. Από την άλλη δεν μπορεί να εξηγήσει γιατί οι καταθέσεις τους ήταν μικρές και ασήμαντες. Ο ίδιος αντέδρασε  όταν ένας από τους εφέτες είπε :» Δεν «αγγίξατε» τον γιο του εγκέφαλου γιατί ήταν αστυνομικός».

Υποστήριξε πως δεν διέρρευσε τίποτα από την Υπηρεσία και τηρήθηκε απόλυτη μυστικότητα. Απευθυνόμενος στην ταλαιπωρημένη μητέρα του που παρακολουθούσε, της είπε:

«Κυρία Βαρβάρα, σας το είχα πει…  Πεποίθηση μου είναι πως το παιδί είναι νεκρό και έχει άμεση εμπλοκή ο βασικός κατηγορούμενος».

Παρόντες στο δικαστήριο ήταν και δύο μάρτυρες που κλήθηκαν από την Έδρα να καταθέσουν και που οι δικαστές πιστεύουν πως έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στην υπόθεση.

Τα πρόσωπα αυτά προέκυψαν από την πρόσφατη κατάθεση μάρτυρα που κατηγορείται για ψευδορκία και παραπέμφθηκε σε τακτική δικάσιμο.  

Όταν ανέβηκε στο βήμα ο πρώτος  από τους δύο που σύμφωνα με την πολιτική αγωγή φέρεται να κατευθύνθηκε στα»καμμένα» μαζί με άλλον συνεργάτη του εγκέφαλου, απάντησε σε έντονο ύφος πως κατευθύνθηκαν στη Θήβα. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με όσα κατέθεσε πρόσφατα ο μάρτυρας που κατηγορείται πλέον για ψευδορκία, ο οποίος είχε υποστηρίξει πως μετέφεραν κάρβουνα στα Καμμένα Βούρλα!

«Δεν πείθετε ανεβάζοντας τον τόνο της φωνής σας, ούτε έχετε πείσει μέχρι τώρα», του είπε αυστηρά η Πρόεδρος που στη συνέχεια τον ρώτησε:

«Τι άλλο μεταφέρατε;»

Στο ίδιο έντονο ύφος ο μάρτυρας απάντησε: «Τίποτε άλλο».

Ο μάρτυρας δεν ολοκλήρωσε την κατάθεσή του λόγω στάσης εργασίας της γραμματείας των δικαστηρίων. Η δίκη θα συνεχιστεί την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter