"Κινδυνεύει η ζωή του στη φυλακή"

Δίκη Περικλή-Ηριάννας - Επιφυλάχθηκε ο Εισαγγελέας για την αίτηση αποφυλάκισης του Περικλή

Της συζήτησης της αίτησης της Ηριάννας, προηγήθηκε η συζήτησης της αίτησης του συγκατηγορουμένου της, Περικλή, που ζητά την αποφυλάκιση του κυρίως για λόγους υγείας .

Η αίτηση αποφυλάκισης του Περικλή συζητείται στο Εφετείο. Ο Περικλής είχε από τη Δικαιοσύνη (πρωτόδικη δίκη) την ίδια σκληρή αντιμετώπιση με την Ηριάννα. Είναι καταδικασμένος σε κάθειρξη 13 ετών και φυλάκιση.

Ως μάρτυρας εξετάστηκε ο Δημοσθένης Μπούρος, καθηγητής πνευμονολογίας :

" Τον γνώρισα για πρώτη φορά το 2014 ως ασθενή. Πάσχει από σπάνιο νόσημα ... έχει άμεση σχέση με το κάπνισμα.

Αν βρίσκεται σε χώρο έγκλειστος υπάρχει μεγάλος κίνδυνος από το παθητικό κάπνισμα , σε βαθμό να χάσει και τη ζωή του. Ο ίδιος το έχει διακόψει αλλά το παθητικό κάπνισμα επιδεινώνει την κατάσταση της υγείας του, όπως και το στρες".

Εισαγγελέας (Γεράκης) : Έχει οδυνηρά συμπτώματα;

Μάρτυρας : Ναι ..

Εισαγγελέας: Προ τριμήνου άλλη ήταν η διάγνωση που του έγινε...

Μάρτυρας : Είναι η ίδια ασθένεια

Εισαγγελέας: Ποιος τον παρακολουθεί στη φυλακή;

Μάρτυρας: Είδα μόνο μια σπιρομέτρηση που του έγινε... αν συνεχίσει να εκτίθεται σε καπνό είναι πολύ επικίνδυνο για την υγεία του ...

Πρόεδρος: εμβόλιο δεν μπορεί να κάνει;

Μάρτυρας: Δεν προστατεύει

Συνήγορος (Δαμασκόπουλος): Πού είναι καλύτερα για την υγεία του;

Μάρτυρας: Σε έναν καθαρό χώρο , και θα πρέπει να κάνει εξειδικευμένες εξετάσεις κάθε τρίμηνο, από τον ερχόμενο μήνα ξεκινά η πιο επικίνδυνη περίοδος με την έξαρση ιώσεων και γρίπης.

Κατηγορούμενος, Περικλής: "Έχω αποδείξει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος να μην εμφανιστώ,με ενδιαφέρει να διεκδικήσω την αθωότητα μου στο εφετείο. στη φυλακή δεν υπάρχει πνευμονολόγος, μόνο παθολόγος, δεν υπάρχουν συγκεκριμένα φάρμακα για την πάθηση μου".

Πρόεδρος: Τι συνθήκες επικρατούν στον θάλαμο ;

Περικλής: Κόσμος απεγνωσμένος...

Πρόεδρος: Εννοώ από κατάσταση υγιεινής

Περικλής: πολύ καπνός, αλλά στη φυλακή δεν μπορείς να πεις σε κάποιον μην καπνίζεις ...

Εισαγγελέας: Επιφυλάσσομαι για την εισήγησή μου

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.