Δίκη Siemens: 7 εκατ. ευρώ πήγαν σε off shore στις Παρθένες Νήσους μετά από εισαγγελική εντολή για έρευνα

Δίκη Siemens: 7 εκατ. ευρώ πήγαν σε off shore στις Παρθένες Νήσους μετά από εισαγγελική εντολή για έρευνα

Την ώρα που ο εισαγγελέας ερευνούσε το σκάνδαλο της Siemens οι εμπλεκόμενοι έστελναν τα εκατομμύρια στις offshore τους στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους.

Άλλη μια αποκάλυψη για τα σημεία και τέρατα που συνθέτουν την υπόθεση των μαύρων ταμείων της Siemens έγινε και σήμερα στη δίκη που συνεχίζεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθήνας.

Μάρτυρας, τραπεζικός, έκανε λόγο για τα 7 εκατ. ευρώ που διατηρούσε ο φυγόδικος Χρηστος Καραβέλας σε υποκατάστημα της HSBC στην Ελλάδα, και τα οποία έκαναν φτερά μόλις ο Εισαγγελέας που ερευνούσε την υπόθεση ενημέρωσε πως προτίθεται να δεσμεύσει τον επίμαχο λογαριασμό.

Καταθέτοντας η τραπεζική υπάλληλος, που διαχειριζόταν τους λογαριασμούς του πρώην στελέχους της Ζημενς είπε πως είχε συστήσει off-shore με έδρα τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους, με σκοπό να αγοράσει μέσω αυτής ακίνητο στον Παρνασσό.

Σύμφωνα με την κατάθεση, ο κ. Καραβέλας εκνευρίστηκε όταν η τράπεζα αρνήθηκε να του δοθεί μεγάλο χρηματικό ποσό και ζήτησε το κλείσιμο των λογαριασμών δυο μόλις μέρες μετά το έγγραφο του εισαγγελέα για δέσμευση τους.

Εισαγγελέας: Γνωρίζετε τι εισόδημα δήλωνε τότε ο κ. Καραβέλας; Υπήρχαν οι φορολογικές του δηλώσεις στους φακέλους των λογαριασμών.

Μάρτυρας: Δεν θυμάμαι ..

Εισαγγελέας: Να σας πως εγώ. Το έτος 2007 δήλωσε 49 χιλιάδες ευρώ. Και μου λέτε τώρα ότι “σας δημιούργησε μία σκέψη” ότι ήθελε να πάρει ένα ποσό πάνω από 100 χιλιάδες ευρώ και όχι ότι σας έφερε καταθέσεις 7 εκατομμυρίων ευρώ.

Μάρτυρας: Τα χρήματα ήρθαν από ευρωπαϊκή τράπεζα.

Η μάρτυρας εξέφρασε την άποψη ότι ενδεχομένως μετά την εντολή του εισαγγελέα Παν. Αθανασίου η ίδια η τράπεζα να θέλησε “να διώξει τον πελάτη” κάτι που προκάλεσε την αντίδραση του προέδρου της έδρας ο οποίος της επισήμανε πως “όπως φαίνεται εδώ, δεν “έδιωξε” τον πελάτη, αλλά τον διευκόλυνε να πάρει τα χρήματα αλλού”.

Νωρίτερα εξετάστηκε εκ νέου η γραμματέας του Μιχάλη Χριστοφοράκου, Αικατερίνης Τσακάλου καθώς τα ημερολόγια της αμφισβητήθηκαν από την υπεράσπιση του κατηγορουμένου για την υπόθεση των γερμανικών μάρκων, Θόδωρου Τσουκάτου. Σύμφωνα με τους δικηγόρους του, ο Θ. Τσουκάτος συναντήθηκε με τον Μιχάλη Χριστοφοράκο συνολικά 9 φορές τα τρία χρόνια και όχι δεκάδες, όπως αναφέρουν τα ημερολόγια Τσάκαλου.

Αναφερόμενη πάντως η μάρτυρας στο 1 εκατ. μάρκα, που φέρεται να έλαβε ο Θ. Τσουκάτος από την Siemens και σύμφωνα με τον ίδιο μετέφερε στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ, κατέθεσε πως ο Μ. Χριστοφοράκος είχε αφήσει να εννοηθεί πως εκείνος έδωσε τα χρήματα.

Ο συνήγορος Τσουκάτου, επανέφερε ωστόσο και το αίτημα για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση της Αικατερίνης Τσακάλου με την συνεργάτιδα του Κώστα Σημίτη, Μάνια Κωστοπούλου, η οποία έχει διαψεύσει συναντήσεις που έχει αναφέρει η μάρτυρας.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter