Δίκη Siemens: Ενοχή Χριστοφοράκου, Καραβέλα και Μαυρίδη ζήτησε η εισαγγελέας

Δίκη Siemens: Ενοχή Χριστοφοράκου, Καραβέλα και Μαυρίδη ζήτησε η εισαγγελέας

Την ενοχή του πρώην ισχυρού άνδρα της Siemens, Μιχ. Χριστοφοράκου καθώς επίσης και 10 ακόμη πρώην σημαντικών στελεχών της εταιρείας ζήτησε κατά την αγόρευσή της η Εισαγγελέας Έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, Ελένη Σκεπαρνιά για την υπόθεση της σύμβασης 8002 της Siemens και του ΟΤΕ.

Εκτός από τον Μιχάλη Χριστοφοράκο η Εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή και των Χρήστου Καραβέλα, Ηλία Γεωργίου, Πρόδρομου Μαυρίδη και Αλέξανδρου Αθανασιάδη, αποδίδοντάς τους την κατηγορία της ενεργητικής δωροδοκία κατ’ εξακολούθηση καθώς και ,ανά περίπτωση ,πράξεις νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Επίσης η εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή και των Ρόλαν Κοχ (Roland Koch),Τόμας Γκάνσβιντ (Thomas Ganswindt) , Χανς-Βάλτερ Μπέρνζαου (Hans-Walter Bernsau) και Γεργκ-Μίχαελ Κουτσενρόιτερ (Jörg-Michael Kutschenreuter).

‘Όπως ανέφερε στην αγόρευσή της η οποία θα συνεχιστεί την Τετάρτη η Ελένη Σκεπαρνιά, δεν υφίσταται κανένα δεδικασμένο από τις αποφάσεις της γερμανικής Δικαιοσύνης σε ότι αφορά την ενοχή του Μιχάλη Χριστοφοράκου, όπως προβάλει ο Χριστοφοράκος επικαλούμενος καταδίκες του στην Γερμανία,.

Σύμφωνα με την εισαγγελέα, οι ποινές αυτές αφορούν την διακίνηση επτά εμβασμάτων τα οποία «δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με τις δωροδοκίες στον ΟΤΕ την περίοδο 1997-2004 με τις καταβολές διαφορετικών ποσών για την σύμβαση 8002». Κατά την εισαγγελέα η παρούσα υπόθεση έχει διαφορετικό χρόνο τέλεσης και διαφορετικά εμπλεκόμενα πρόσωπα από εκείνα για τα οποία δικάστηκε στην Γερμανία.

Εκτίμησε μάλιστα η κ. Σκερπανιά πως ο Χριστοφοράκος στις καταθέσεις του στην Γερμανία προσπάθησε να πείσει ότι τα χρήματα που του καταλογίζεται πως διακίνησε αφορούσαν αποκλειστικά χρηματισμό κομμάτων ώστε να αντιμετωπίσει κατηγορία μόνο για παράνομες χορηγίες και όχι για χρηματισμούς κρατικών υπαλλήλων.

Η Εισαγγελέας καταλόγισε στον Χριστοφοράκο για την επίτευξη της σύμβασης 8002 την διακίνηση ποσών που υπερβαίνουν τα 7 εκατομμύρια ευρώ μόνο μέσω εταιριών, έμπιστων σε αυτόν παρένθετων προσώπων, με πλαστά παραστατικά και εικονικά τιμολόγια αλλά και πολλά εκατομμύρια ευρώ σε μετρητά όπως η περίπτωση βαλίτσας που του είχε παραδώσει ο Μαυρίδης στο αεροδρόμιο της Γενεύης με 2 εκατομμύρια μάρκα μετρητά.

Να σημειωθεί ότι η εισαγγελέας ζήτησε και την αθώωση πέντε κατηγορουμένων μεταξύ των οποίων και ο άλλοτε πρόεδρος της ελληνικής Siemens Καρλ Φρίντριχ Έντουραντ Πίρερ φον Ες (Karl Friedrich Eduard Pierer von Esh).

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter