Δίκη Siemens: «Ικανός ο Χριστοφοράκος να οργανώσει δολοφονική απόπειρα εναντίον μου»

Δίκη Siemens: «Ικανός ο Χριστοφοράκος να οργανώσει δολοφονική απόπειρα εναντίον μου»

Ως «ικανό» ακόμη και να οργανώσει δολοφονική απόπειρα εναντίον της χαρακτήρισε το Μιχάλη Χριστοφοράκο η πρώην γραμματέας του, Αικατερίνη Τσάκαλου κατά τη δεύτερη ημέρα εξέτασης της για την σύμβαση “8002”.

«Θα είχα ικανό τον Μιχάλη Χριστοφοράκο να οργανώσει μία δολοφονική απόπειρα σε βάρος μου» ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ απαντώντας στις ερωτήσεις των συνηγόρων της αναφέρθηκε στις εκφοβιστικές ενέργειες και τις απειλές που έχει δεχθεί μετά τις καταθέσεις της για την υπόθεση.

«-Συνήγορος: Συνδέετε τον κ. Χριστοφοράκο με τις απειλές σε βάρος σας;

-Μάρτυρας: Δεν τον ευχαρίστησα.. Δεν έφυγα και εγώ από την εταιρία, όπως μου ζήτησε…Δεν ξέρω τι μπορεί να κάνει ένας δυσαρεστημένος άνθρωπος..

-Συνήγορος: Θα τον είχατε ικανό να είναι ο ηθικός αυτουργός μίας δολοφονικής ενέργειας σε βάρος σας;

-Μάρτυρας: Μάλιστα. Θα τον είχα ικανό».

Η μάρτυρας δέχθηκε αρκετές ερωτήσεις από την υπεράσπιση του άλλοτε προϊσταμένου της σχετικά με όσα ισχυρίζεται για τα δώρα και τις σχέσεις του κ. Χριστοφοράκου με την οικογένεια Μητσοτάκη. Ζητήθηκε μάλιστα να διευκρινίσει η μάρτυρας τη χρονική συγκυρία που συνέβησαν όλα αυτά, με την κα Τσάκαλου να αναφέρει πως όσα είπε αφορούν το διάστημα μετά το 2004.

Η κ. Τσακάλου ανέφερε ακόμη πως υποψιάζεται ότι ο κ. Χριστοφοράκος είχε μία «κρυφή ατζέντα», πλην των δικών της ημερολογίων. Σε αυτή ο πρώην ισχυρός άνδρας της Siemens φέρεται να σημείωνε τα αποτελέσματα και το περιεχόμενο των συναντήσεων του. Η κα Τσάκαλου επανέλαβε επίσης ότι δεν αντιλήφθηκε ποτέ να δίνει χρήματα ο ίδιος σε πολιτικά πρόσωπα:

«Μόνο για χορηγίες σε πολιτικά κόμματα μου είχε πει».

Η κ. Τσακάλου υποστήριξε ότι η σύμβαση 8002 για την ψηφιοποίηση του ΟΤΕ ήταν επωφελής για το ελληνικό δημόσιο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter