Δίκη Σώρα: Μάρτυρες συνεχίζουν να πιστεύουν ότι τα 600 δισ. υπάρχουν…

Δίκη Σώρα: Μάρτυρες συνεχίζουν να πιστεύουν ότι τα 600 δισ. υπάρχουν…

Mε μάρτυρες, ανάμεσα στους οποίους ήταν και πολίτες που είχαν πιστέψει στα λόγια του Αρτέμη Σώρρα, συνεχίστηκε η δίκη του επικεφαλής της «Ελλήνων Συνέλευσις», και των 22 συγκατηγορουμένων συνεργατων του .

Τα κακουργήματα που αντιμετωπίζουν οι κατηγορούμενοι είναι αυτά της απάτης κατά του Δημοσίου, σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και ξεπλύματος μαύρου χρήματος και συνδέονται με τα ψέματα που έλεγαν στους ταλαιπωρημένους Έλληνες των μνημονίων ότι θα ξεχρεώσουν τα χρέη τους με αποτέλεσμα την εξαπάτηση δεκάδων πολιτών αλλά και τη ζημία του ελληνικού δημοσίου.

Όπως υποστήριξε σήμερα στο δικαστήριο μάρτυρας, προϊστάμενος ΔΟΥ, υπήρξε πράγματι ζημιά του δημοσίου αν και οι οφειλέτες που έστελναν τα εξώδικα που τους έδινε η “Ελλήνων Συνέλευσις” δεν είχαν διαφορετική μεταχείριση σε σχέση με άλλους οφειλέτες.

Δικαστής: Τότε γιατί λέτε ότι υπέστη ζημία το Δημόσιο; Αφού ακολούθησαν τη μοίρα όλων των φορολογουμένων…

Μάρτυρας: Επηρεάστηκε ο προϋπολογισμός από την καθυστέρηση στις εισπράξεις. Η χρονική καθυστέρηση των 60 ημερών μέχρι να απαντήσουμε στα εξώδικα ήταν η ζημία.Η βασική επιδίωξη είναι οι φορολογούμενοι να πληρώνουν στην ώρα τους.

Πολ. Αγωγή: Τα εξώδικα ήταν ικανά να διαταράξουν τον κρατικό μηχανισμό;

Μάρτυρας: Τα αναγκαστικά μέτρα έχουν κόστος και δεν αποδίδουν πάντα.

Πολ. Αγωγή: Από αυτή την υπόθεση ζημιώθηκε το κράτος;

Μάρτυρας : Πιστεύω, ναι…

Υπεράσπιση : Από την παραλαβή των εξωδίκων υπήρξε έστω και μια μέρα καθυστέρηση στο κυνηγητό των οφειλετών;

Μάρτυρας: Μέχρι να απαντηθεί το εξώδικο

Υπεράσπιση : Λέτε ότι υπέστη ζημία το δημόσιο. Μπορείτε να μου πείτε μία συγκεκριμένη ζημιά;

Μαρτυρας. : Όχι ,δεν ξέρω

Απ΄την πλευρά του, άλλος μάρτυρας από τους πολίτες που είχαν αποστείλει το περίφημο εξώδικο ελπίζοντας ότι θα γλυτώσει το χρέος του στην εφορία,υποστήριξε στην κατάθεση του :

«Δεν είχα τη δυνατότητα να πληρώσω και τότε δεν υπήρχε ρύθμιση. Πήγα στο Καματερό σε ένα γραφείο και μου είπαν οτι υπάρχει η δυνατότητα να γίνουν εξώδικες δηλώσεις προς τα ταμεία, οι οποίες θα μπορούσαν να πάρουν τα χρήματα από κάποιους λογαριασμούς που ανήκαν σε όλους του Έλληνες πολίτες. Δεν το πίστεψα, αλλά σκέφτηκα μία στο εκατομμύριο να ισχύει, γιατί να είμαι απ’ έξω;».

Ενώ ένας ακόμα μάρτυρας-οφειλέτης εξέφρασε την …αντίληψη ότι τα χρήματα που επικαλούνταν ο Σώρρας είναι υπαρκτά ενώ για τον ίδιο τον Σώρρα υποστήριξε ότι ήταν “ένας καθημερινός άνθρωπος”.

“Ήταν έξυπνος,είπε, αλλά δεν του έκανα και ψυχογράφημα. Τον είχα δει 2-3 φορές, δεν παίζαμε και καρπαζιές”.

Η δίκη συνεχίζεται  

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter