Δίκη Σώρρα: Αναβλήθηκε για τις 18 Νοεμβρίου – Απαξιώνει να κάτσει στο εδώλιο

Δίκη Σώρρα: Αναβλήθηκε για τις 18 Νοεμβρίου – Απαξιώνει να κάτσει στο εδώλιο

O «εθνικός σωτήρας», Αρτέμης Σώρρας, απαξιώνει να κάτσει στο εδώλιο της Δικαιοσύνης για να λογοδοτήσει ο ίδιος για όσα του καταλογίζονται.

Αρνήθηκε να μεταχθεί από τις φυλακές Κορυδαλλού όπου κρατείται στην δικαστική αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου, όπου σήμερα εκφωνήθηκε η δίκη στην οποία κατηγορείται, μαζί με ακόμα 22 άτομα, για εξαπάτηση πολιτών.

Με έγγραφό του προς το δικαστήριο δήλωσε πως «δεν επιθυμώ την μεταγωγή μου, θα με εκπροσωπήσει ο συνήγορός μου» .

Η δίκη διεκόπη τελικά για τις 18 Νοεμβρίου προκειμένου να λάβουν γνώση της δικογραφίας οι δικηγόροι τεσσάρων κατηγορουμένων που διορίστηκαν σήμερα.

Τα κακουργήματα που αντιμετωπίζουν οι κατηγορούμενοι είναι αυτά της απάτης κατά του Δημοσίου, σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Συγκατηγορούμενοι του επικεφαλής της «Ελλήνων Συνέλευσις», Αρτέμη Σώρρα, που είναι προσωρινά κρατούμενος από τον Ιούνιο του 2018, είναι και 22 συνεργάτες -στελέχη του κόμματος του .

Τα αδικήματα που τους αποδίδονται συνδέονται με το ψέματα που έλεγαν στους ταλαιπωρημένους Έλληνες των μνημονίων ότι θα ξεχρεώσουν τα χρέη τους με αποτέλεσμα την εξαπάτηση δεκάδων πολιτών.

Η ζημιά στο Δημόσιο υπερβαίνει τις 150.000 ευρώ ενώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές έφθασαν τις 348.590 ευρώ, ενώ στο ΙΚΑ ξεπερνούν τα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ.

Στο κατηγορητήριο ειδικότερα σε βάρος του «προέδρου του έθνους των Ελλήνων», όπως αποκαλείται ο Αρτέμης Σώρρας σε δελτίο Τύπου της «Ελλήνων Συνέλευσις», περιλαμβάνονται σωρεία κακουργημάτων, όπως αυτά της συγκρότησης, ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης και της απόπειρας απάτης κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου (Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου) και τραπεζών με την επιβαρυντική διάταξη του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, καθώς και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Το κατηγορητήριο περιλαμβάνει επίσης και μια σειρά από πλημμελήματα όπως της διασποράς ψευδών ειδήσεων, της πρόκλησης ή διέγερσης σε διάπραξη κακουργημάτων ή πλημμελημάτων κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter