Δική «Συμμορίας»: Πιθανότατα δεν θα πάει να απολογηθεί ο Μαρινάκης

Δική «Συμμορίας»: Πιθανότατα δεν θα πάει να απολογηθεί ο Μαρινάκης

Την προσεχή Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου αρχίζουν οι απολογίες των 28 κατηγορούμενων στη δίκη της (ποδοσφαιρικής) «Συμμορίας» και ο δικηγόρος του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλη Μαρινάκη, Βασίλης Δημακόπουλος, ανέφερε ότι για δύο λόγους ο πελάτης του δεν θα πάει πιθανότατα στο δικαστήριο. 

«Η επιθυμία του και η επιθυμία μας ήταν σταθερά να έρθει. Ωστόσο, υπάρχουν δύο θέματα…», είπε ο συνήγορος του Μαρινάκη. Και πρόσθεσε: «Το πρώτο είναι ότι κάθε παρουσία του σε χώρο δικαστηρίου παράγει δημοσιεύματα και φωτογραφίες, του δημιουργούν μια λογοδοσία στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, σε τράπεζες και ανταγωνιστές. Μια διαδικασία που είναι ζημιογόνος σε τεράστιο βαθμό, ακόμη και για τη συμμετοχή του σε διαγωνισμούς για ανάληψη έργων. Το δεύτερο είναι ότι πρόσφατα νόσησε στο κορονοϊό. Ανέρρωσε αλλά οι διαβεβαιώσεις των επιστημόνων στην Ελλάδα και το εξωτερικό είναι ότι δεν παράγονται αντισώματα για να προστατεύονται αυτοί που νοσούν και εκείνοι που θα προσεγγίσει. Βέβαια γίνονται αρκετά τεστ, οι ποδοσφαιριστές κάνουν κάθε τρεις μέρες. Χθες (προχθές), έγινε αγιασμός στην ποδοσφαιρική ομάδα και τους επισκέφτηκε. Αν πάντως μου πείτε να έρθει, θα έρθει».

Η πρόεδρος του δικαστηρίου του ανέφερε ότι «ο νόμος επιτρέπει να μην εμφανιστούν οι κατηγορούμενοι, καταλαβαίνεται όμως ότι όταν πρόκειται για κακούργημα, το δικαστήριο πρέπει να τους έχει μπροστά του και να ερωτηθούν ότι χρειαστεί. Να το σκεφτείτε και να μας πείτε στην επόμενη συνεδρίαση».

Σήμερα κατέθεσαν και οι τελευταίοι μάρτυρες υπεράσπισης. Μεγαλύτερης διάρκειας ήταν η κατάθεση του Δημάρχυς Πειραιά και προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός Γιάννη Μώραλη. Η πρόεδρος τον ρώτησε για τη συνομιλία του με τον υποψήφιο εν όψει των εκλογών της ΕΠΟ το2012, Βασίλη Γκαγκάτση.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Για ποιο λόγο να μιλήσετε με τον κ. Γκαγκάτση; Ποιο ήταν το αντικείμενο συζήτησης;

ΜΩΡΑΛΗΣ: Όλα τα θέματα στο ποδόσφαιρο τα ρυθμίζει η ΕΠΟ. Εύλογο είναι το ενδιαφέρον σε μια εκλογική διαδικασία. Εγώ του εξηγώ του Γκαγκάτση τους λόγους που του ζητάω να μην κατέβει υποψήφιος.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Σας εξηγεί τους λόγους που θα κατέβει. Μιλάει για χρήματα…

ΜΩΡΑΛΗΣ: Μου είπε ο Γκαγκάτσης ότι «μπορώ να χάσω μόνο αν πέσουν χρήματα». Η συνομιλία δεν είναι θέμα χρημάτων. Υπήρχε μια επικοινωνιακή καταιγίδα, μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα κατά του Μαρινάκη τα προηγούμενα χρόνια».

Πακιστανικά τηλέφωνα

Ο Γιάννης Μώραλης ρωτήθηκε από την έδρα για το πακιστανικό κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιούσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης σε συνομιλίες του με τους συγκατηγορούμενους του, Γιώργο Σαρρή και Θόδωρο Κουρίδη.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Για ποιο λόγο να έχει πακιστανικό τηλέφωνο ένας εφοπλιστής και με το τηλέφωνο αυτό να μη συνομιλεί με συνεργάτες του άλλα με συγκεκριμένα πρόσωπα;

ΜΩΡΑΛΗΣ: Η Ασφάλειά του αν θυμάμαι καλά του είχε ένα τηλέφωνο. Πολλοί το κάνουν.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Πολλοί για να μην εντοπιστούν αλλά εντοπίζονται όμως γιατί μεγάλες δικογραφίες από εκεί συνθέτονται. Σε αυτό το τηλέφωνο υπάρχει συνομιλία με τον κ. Σαρρή.

ΜΩΡΑΛΗΣ: Ο κ. Μαρινάκης έχει μια πολυσχιδή δραστηριότητα. Για να αποφεύγει παράνομες καταγραφές.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Σε συνομιλία με τον Σαρρή, τι ενδιαφέρει τον Μαρινάκη ποιος θα τοποθετηθεί διαιτητής στα πλέι οφ; Η επιλογή Μάνταλου και Ιωαννίδη γίνονται με αξιοκρατικά κριτήρια;

ΜΩΡΑΛΗΣ: Για να μην έχουμε λάσπη κάθε εβδομάδα για τον κ. Μαρινάκη

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Γιατί ασχολείται με άλλες ομάδες ο κ. Μαρινάκης;

ΜΩΡΑΛΗΣ: Γιατί νομίζω ότι θα παίρναμε ποδοσφαιριστή.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ασχολείται ο πρόεδρος και εφοπλιστής με τον Τύρναβο; Για ποιο λόγο;

ΜΩΡΑΛΗΣ: Μιλάνε, συζητάνε οι ποδοσφαιρικοί παράγοντες. Δεν νομίζω ότι ποτέ ο Ολυμπιακός ενδιαφερόταν για το τι θα κάνει ο Τύρναβος ή ο Βόλος.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΛΑΚΑΦΩΣΗΣ: Αυτού του είδους οι παρεμβάσεις ήταν ευρύτερες;

ΜΩΡΑΛΗΣ: Ο καθένας παρεμβαίνει για την ομάδα του.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: Το ενδιαφέρον του Μαρινάκη για την επιλογή του προέδρου στην ΕΠΟ, εξαντλήθηκε μόνο στην επιλογή προέδρου ή στον αποκλεισμό άλλου;

ΜΩΡΑΛΗΣ: Και οι δυο κατέβηκαν. Δεν έγινε απαραίτητα έτσι.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: Είχε παραχωρήσει δικαιώματα σε άλλα πρόσωπα να ζητούν ανταλλάγματα για μη υποβολή υποψηφιότητας;

ΜΩΡΑΛΗΣ: Δεν γνωρίζω.

Ζήτησε δουλειά

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: Στο βούλευμα αναφέρεται ότι ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος ζήτησε από τον Μαρινάκη για να μη συμμετείχε στις εκλογές, θέση στην Ευρώπη ή στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και να μην ελεγχθεί η προηγούμενη διοίκηση. Γνωρίζετε το περιστατικό;

ΜΩΡΑΛΗΣ: Όχι. Μόνο τα δημοσιεύματα. Δεν έχω επαφή με τον κ. Πιλάβιο.

Από τους ισχυρούς επιχειρηματικά και πολιτικά ζητούνται πράγματα.

Το αν ζήτησε ο Πιλάβιος, κακώς το ζήτησε κατά την κρίση μου. Δεν ξέρω αν συνέβη.

Το θέμα είναι αν μεσολάβησε μετά ο Μαρινάκης για να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κάτι άλλο. Τι έχετε να πείτε για τη συνομιλία συνεργάτη του Μαρινάκη με τον κ. Κουρτάκη. Ποιος ο λόγος να χαρτογραφηθούν πολιτικούς, υπουργεία; Να το ψιλοδιαβρώσουμε το σύστημα, τι εννοεί;

ΜΩΡΑΛΗΣ: Ποιοι πολιτικοί είναι Ολυμπιακός… Είναι ένα κομμάτι. Τα άλλα δεν τα ξέρω.

Για να διαβρώσουμε ένα σύστημα που μας πολεμάει, είναι μια ανάγνωση. Δεν μπορώ να ερμηνεύσω τι εννοεί».

Ο Γιάννης Μώραλης παραδέχθηκε πως και ο ίδιος έχει πάρει τηλέφωνο δημοσιογράφους:

«Έχω πάρει δημοσιογράφους και μιλούσα σε δημοσιογράφους. Και ‘γω ως υπεύθυνος επικοινωνίας έχω πάρει δημοσιογράφους για αδικία σε βάρος του Ολυμπιακού και τους είπα μας έχει …σφάξει ο διαιτητής».

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Να φοβάται ο διαιτητής να κρεμαστεί στα μανταλάκια; Γιατί η σκοπιμότητα να γράφει μετά τον αγώνα;

ΜΩΡΑΛΗΣ: Αν κρίνει ένας παράγοντας δεν είναι λάθος. Όχι να υβριστεί. Συμβαίνει κάθε Κυριακή από τους παράγοντες όλων των ΠΑΕ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Υπάρχει συνομιλία για δημοσιογράφο, άνθρωπο των ειδικών αποστολών…

ΜΩΡΑΛΗΣ: Δεν τη γνωρίζω».

Για το ίδιο θέμα τοποθετήθηκε ο Β. Δημακόπουλος: «Ξέρω τον κύριο Χήτα από εκπομπές. Σήμερα είναι βουλευτής με την Ελληνική Λύση. Προφανώς ήθελε να πουλήσει η εκπομπή. Για να γίνει αρεστός στον Σάββα (σσ: Θεοδωρίδη) εκείνη την ώρα…».

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού ρωτήθηκε από την έδρα για τα φερόμενα ως στημένα παιχνίδια του Ολυμπιακού:

«Το σενάριο αυτό ότι «με απείλησαν, με κοίταξαν και κατάλαβα», ήταν μυθοπλασία. Δεν προκύπτει συνάντηση παικτών Βέροιας και Ολυμπιακού πριν από την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου.

Ως προς τον αγώνα Ολυμπιακός-Ατρόμητος ειπώθηκε πως δεν παίξανε παίκτες εσκεμμένα. Η πραγματικότητα είναι ότι ο ένας ήταν τραυματίας, ο άλλος στο εξωτερικό. Οι δύο παίκτες παίξανε κανονικά ένα ημίχρονο αν θυμάμαι».

Για τη συνάντηση του Βαγγέλη Μαρινάκη με ποδοσφαιρικούς παράγοντες στο ξενοδοχείο Χίλτον πριν τις εκλογές της ΕΠΟ το ’12 και για τους δανεικούς παίκτες, ο Μώραλης είπε:«Σε μια εκλογική διαδικασία είναι αυτονόητο ότι υπάρχουν συναντήσεις. Και τώρα γίνονται συναντήσεις.

Καλώς γίνεται ο δανεισμός ποδοσφαιριστών. Δίνει έναν ποδοσφαιριστή για να ψηθεί. Ο Ολυμπιακός δεν επιδίωκε να τιμωρεί ομάδες με το να τους παίρνει ελεύθερους ποδοσφαιριστές, αλλά να ενισχύει ομάδες στο πλαίσιο της νομιμότητας.

Ο Δήμαρχος Πειραιά ρωτήθηκε και για την καταγεγραμμένη τηλεφωνική συνομιλία από την οποία προκύπτει πως ο Ολυμπιακός πλήρωνε το μισό συμβόλαιο του Δ. Ελευθερόπουλου όταν ήταν στον Πανιώνιο.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Γιατί προσφέρεται ο Ολυμπιακός να πληρώσει;

ΜΩΡΑΛΗΣ: Υπήρξε συμφωνία με τον εκπρόσωπό του για να τον πάρει στον Πανιώνιο.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Σε συνομιλία λέτε «να έχουμε ένα μάτι πάνω του». Γιατί το λέτε στη συνομιλία;

ΜΩΡΑΛΗΣ: Να έχουμε ένα μάτι να δούμε πώς πάει για να τον πάρουμε καλύτερα όταν είναι έτοιμος».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter