Δίκη Τραμπ: Για διεφθαρμένο σχέδιο του προέδρου με στόχο την επανεκλογή του μιλούν οι Δημοκρατικοί

Δίκη Τραμπ: Για διεφθαρμένο σχέδιο του προέδρου με στόχο την επανεκλογή του μιλούν οι Δημοκρατικοί

Ο επικεφαλής της κατηγορούσας αρχής στη δίκη του Ντόναλντ Τραμπ στη Γερουσία, Άνταμ Σιφ, που ανήκει στο κόμμα των Δημοκρατικών, κατηγόρησε τον πρόεδρο των ΗΠΑ για οργάνωση «διεφθαρμένου σχεδίου», με στόχο την πίεση της ουκρανικής πλευράς για βοήθεια στις προσεχείς εκλογές του Νοεμβρίου.

Ο Άνταμ Σιφ ανέφερε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ άσκησε πιέσεις στον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, πρόεδρο της Ουκρανίας, ούτως ώστε να ξεκινήσει έρευνα κατά του Τζο Μπάιντεν, πολιτικού αντιπάλου του για τη θέση στον Λευκό Οίκο, αλλά και κατά του γιου του, Χάντερ, με στόχο να βρεθούν πειστήρια περί διαφθοράς. 

«Ο πρόεδρος Τραμπ επιδίωξε την ξένη παρέμβαση στις δημοκρατικές εκλογές μας, καταχρώμενος την εξουσία του αξιώματός του για να ζητήσει βοήθεια από το εξωτερικό ώστε να βελτιώσει τις προοπτικές επανεκλογής του», ισχυρίστηκε ο Σιφ, που αναπαρήγαγε το κύριο επιχείρημα των Δημοκρατικών για την καθαίρεση του προέδρου.

«Για να εφαρμόσει το διεφθαρμένο σχέδιό του ο πρόεδρος Τραμπ πίεσε τον πρόεδρο της Ουκρανίας να ανακοινώσει δημοσίως τη διεξαγωγή ερευνών για δύο αναξιόπιστους ισχυρισμούς, κάτι που θα ωφελούσε την προεκλογική εκστρατεία του για τις εκλογές του 2020» τόνισε ο Γερουσιαστής Σιφ.

Οι Δημοκρατικοί υποστηρίζουν ότι ο Τραμπ προσπαθούσε να βρει στοιχεία που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν κατά του Μπάιντεν, ο οποίος είναι εκ των βασικών διεκδικητών για το χρίσμα του Δημοκρατικού κόμματος στις εκλογές. Ο γιος του, ο Χάντερ Μπάιντεν, ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ουκρανικής εταιρείας φυσικού αερίου Burisma.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter