Δίκη των «28» – Αρβανιτίδης: «Τα συμφέροντα είναι μεγαλύτερα, εμείς είμαστε τα βατράχια»

Δίκη των «28» – Αρβανιτίδης: «Τα συμφέροντα είναι μεγαλύτερα, εμείς είμαστε τα βατράχια»

Με την απολογία του πρώην προέδρου της Βέροιας Γιώργου Αρβανιτίδη, συνεχίστηκε η δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για την υπόθεση της «συμμορίας» του ποδοσφαίρου, με 28 κατηγορούμενους, που αντιμετωπίζουν κατηγορίες για αλλοίωση αποτελεσμάτων αγώνων σε βαθμό κακουργήματος, ενώ 8 απ’ αυτούς για σύσταση συμμορίας σε βαθμό πλημμελήματος, για την περίοδο 2012 – 2015. 

Ο Αρβανιτίδης χαρακτήρισε ψέματα όσα κατέθεσαν οι Καλαϊτζίδης, Γεωργέας, σχετικά με τον αγώνα Ολυμπιακού – Βέροια το 2013, υποστηρίζοντας ότι «εξυπηρετούσαν τα συμφέροντα Μελισσανίδη» και ότι στόχος τους «ήταν ο Ολυμπιακός και ο Μαρινάκης».

«Όλα είναι ψέματα, τα πάντα. Υπήρχαν τεράστια συμφέροντα μεταξύ Ολυμπιακού – ΑΕΚ και είμαστε κατηγορούμενοι για κάτι που δεν έγινε. Ο Γεωργέας είναι ΑΕΚτζής, παιδί του Μελισσανίδη και ότι του έλεγε το κατέθετε. Ο Καλαϊτζίδης όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων είχε σχέση με τον Μελισσανίδη», είπε αρχικά ο πρώην παράγοντας της Βέροιας. Και συνέχισε: «Στο γήπεδο ήμουν εκείνη την ημέρα και συγκεκριμένα στις σουίτες. Ο Λαναρής δεν ήταν μαζί μου, ήταν με τους παίκτες, με την ομάδα. Σε καμία περίπτωση, δεν κατέβηκα στον αγωνιστικό χώρο. Η δουλειά του γενικού αρχηγού είναι να βρίσκεται μέσα στα αποδυτήρια. Ρωτώντας τον Λαναρή μετά, μου είπε ότι δεν είπε τίποτα. Δεν υπάρχει περίπτωση να είχε πάρει πρωτοβουλία από μόνος του ο Λαναρής και να πει τέτοιο πράγμα. Ο Καλαϊτζίδης παρέμεινε στην ομάδα και στο τέλος της σεζόν έφυγε. Το ίδιο και ο Γεωργέας. Τον Προύντζο τον γνωρίζω μέσα από τις εκδηλώσεις της ΕΠΟ, όχι μόνο εγώ. Ο γιος του, χωρίς να ξέρω τίποτα, έκανε αίτηση και προσελήφθη αποθηκάριος σε κατάστημα στη Χανιώτη, σε σούπερ μάρκετ ιδιοκτησίας μου. Αν το ήξερα, θα τον έβαζα σε άλλη θέση. Η σχέση μου με τον Προύντζο ήταν τυπική, όπως με όλους τους παράγοντες. Ο Κούγιας λέει ότι του κατέβει στο κεφάλι. Δεν έδωσα χρήματα σε κανέναν, ούτε μου ζήτησαν. Και πώς να έρθει να μου ζητήσει κάποιος, δεν έχω δώσει δικαίωμα σε κανέναν. Η σχέση μου με την Τσιαμούρα ήταν κρυφή, παράνομη. Αυτά που λέει όλα είναι ψέματα, που τα βρήκαν αυτά και τα λένε; Τι χειρουργείο μιλάνε στον αγώνα με τον Λεβαδειακό; Χάσαμε, τι κουβέντες είναι αυτές; Θα μας πέσουν τα μαλλιά. Τι πράγματα είναι αυτά. Μου ζητούσε χρήματα και δεν της έδωσα. Κάποιος άλλος θα της έδωσε και είπε αυτά τα ψέματα. Κάποιοι θα τη δασκαλέψανε. Γιατί να της δώσω χρήματα, για να με εκβιάσει; Το μόνο πρόβλημα ήταν να πάρει τηλέφωνο σπίτι μου και να μου το διαλύσει. Δεν πήγα ποτέ στον Μαρινάκη, τον γνώρισα σε ένα συμβούλιο της Λίγκας, δεν έγινε καμία συνάντηση. Όλα είναι παραμύθια. Ας έρθει ο Καλαϊτζίδης να πει ότι του ζήτησα να στήσει παιχνίδι. Όλα αυτά είναι ψέματα, είναι δυνατόν να με κατηγορούν εμένα γι’ αυτά που λένε οι Καλαϊτζίδης, Γεωργέας, Μελισσανίδης και οι Καλογέρηδες.

Ο Αμαραντίδης είπε ότι δεν έγινε τίποτα. Έδωσε συνέντευξη στον Θωμαϊδη όταν πήγε στην Καλαμαριά, στον Καλαϊτζίδη, μέχρι τότε τι έλεγε; Του έδωσαν ένα χαρτί, κόμπιαζε και τα έλεγε. Το ένα γκολ μπήκε στο 87’ με αμφισβητούμενο πέναλτι και το τρίτο στις καθυστερήσεις, δεν υπάρχει περίπτωση να ήταν στημένο το ματς. Για μένα το παιχνίδι έληξε 1-0. Ο Καλογέρης στη συνέχεια, πήγε σε όλες τις ομάδες που πήγε και ο Καλαϊτζίδης. Ο δε Αμαραντίδης, με το που πήγε στην Καλαμαριά πήγε και έκανε δήλωση στον Θωμαϊδη, σε όλες τις καταθέσεις του όμως, δεν είπε τίποτα. Ήμασταν μια ομάδα ανεξάρτητη, χωρίς δανεικούς, δεν εξαρτιόμασταν από καμία ομάδα. Η ομάδα ανέβαινε κατηγορίες και κατέβαινε κατηγορίες.

Για μένα προσωπικά, δεν είναι καλό πράγμα οι δανεισμοί παικτών. Εγώ δεν το έκανα καμία φορά. Τον Καλαϊτζίδη τον ξέρω από το 2003-04. Ήταν καλός προπονητής, τι να εξηγήσω, γι’ αυτό τον είχα πάρει τόσες φορές. Έφερνε αποτελέσματα και όταν δεν έφερνε, του έλεγα «ευχαριστώ πολύ». Ορισμένες φορές ειρωνευόταν τους παίκτες, τους έβριζε αλλά με διαβεβαίωνε ότι δεν θα είχε άσχημη συμπεριφορά και γι’ αυτό τον ξαναέπαιρνα. Από τη στιγμή που ανέλαβε τον Άρη, έγινε άλλος άνθρωπος, μάλωνε με παράγοντες, με 20 χρονών παιδάκια, έφτασε στο σημείο, μια φορά στα γραφεία του Άρη, να κρατήσει ένα μαχαίρι εναντίον συνεργάτη του. Έδωσα την ομάδα το 2014 και ενδιαφέρθηκα να πάρω τον Άρη, εκεί έγινε μια κόντρα».

Εισαγγελέας: Τι βαθύτερο κίνητρο θα μπορούσε να έχει ο Καλαϊτζίδης την περίοδο 2015-20 για να κάνει αυτές τις καταγγελίες. Είχατε προσωπικές διαφορές;

Αρβανιτίδης: Όχι, ούτε οικονομικές, Το 2015 που βγήκε και τα είπε, εγώ ενδιαφέρθηκα να πάρω τον Άρη. Γι’ αυτό βγήκε και είπε αυτές τις αηδίες, αυτά τα οικτρά πράγματα και εξυπηρέτησε τα συμφέροντα του Μελισσανίδη, από την άλλη. Ο Γεωργέας ήταν παιδί του Μελισσανίδη και είπε αυτά για να κυνηγήσει τον Ολυμπιακό και τον Μαρινάκη. Του είπε ο Μελισσανίδης πες αυτό και είπε αυτό, αυτή είναι η αλήθεια. Τα συμφέροντα είναι μεγαλύτερα, εμείς είμαστε τα βατράχια. Δεν έγινε απολύτως τίποτα. Έπαιζε ο Ολυμπιακός του Τσάμπιονς Λιγκ με την Βέροια που κινδύνευε να πέσει και λένε ότι είναι στημένο το παιχνίδι. Με όλες τις ομάδες χάσαμε, αυτά δεν ήταν στημένα; Υπάρχει μια συγκυρία ανθρώπων που λένε αυτά τα ψέματα, είναι βατοί για άλλο λόγο. Γίναμε ρεζίλι σε όλο τον κόσμο για τον Καλαϊτζίδη και τον Γεωργέα. Ας έρθει να πει ο Καλαϊτζίδης εδώ, ότι του είπα «κάτσε και χάσε».

«Δεν είπα τίποτα»

Στο σημερινή δικάσιμο απολογήθηκαν επίσης ο πρώην γενικός αρχηγός της ομάδας, Γιώργος Λαναρής και ο πρώην ποδοσφαιριστής της Βέροιας Κώστας Μπάρμπας. Ο Λαναρής είπε: «Ήμουν γενικός αρχηγός από το 2012. Ήμουν στον πάγκο κατά τη διάρκεια του αγώνα και στα αποδυτήρια σε όλη τη διάρκεια του ημιχρόνου. Δεν είπα τίποτα, ούτε καμία εντολή πήρα. Να θέσω σε κίνδυνο τη ζωή και την οικογένεια μου; Απ’ ότι θυμάμαι καθυστέρησε η ομάδα να βγει στον αγωνιστικό χώρο, μπορεί κάποιος να ήταν στο μασάζ, πολλά μπορεί να έγιναν. Δεν ήταν δικιά μου απόφαση, να βγουν Καφές και Γεωργέας, εγώ δεν κάνω αλλαγές. Ο Καλαϊτζίδης θα είχε αντιδράσει 100% αν είχε γίνει κάτι. Τόσα χρόνια δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τα είπαν, σπάω το κεφάλι μου και δεν μπορώ να καταλάβω. Είχαμε καλή συνεργασία. Δεν δέχονταν παρέμβαση στη δουλειά του. Έχουν γίνει κάποια μικροεπεισόδια, τύπου «αυτός πάει καλά στις προπονήσεις, γιατί δεν το βάζεις» αλλά μέχρι εκεί. Αυτό τον ενοχλούσε τον Καλαϊτζίδη, αρκετά. Στο τέλος, έκανε αυτό που ήθελε αυτός».

«Δεν άκουσα τίποτα»

Ο Κ. Μπάρμπας ήταν βασικός στον συγκεκριμένο αγώνα και στην απολογία του είπε: «Είχαμε αρκετές ελλείψεις σε εκείνο τον αγώνα. Υπήρχαν κάρτες, τραυματισμοί. Στην ομάδα ήμουν αναπληρωματικός και κλήθηκα σε εκείνο το παιχνίδι να αγωνιστώ 90 λεπτά. Ο Λαναρής ήταν μέσα στα αποδυτήρια σε όλο το 15λεπτο. Δεν άκουσα να ειπώθηκε κάτι, ούτε μου μεταφέρθηκε κάτι από κάποιον συμπαίκτη μου. Δεν ακούστηκε κάτι τις επόμενες ημέρες, ούτε το καλοκαίρι που αποχώρησε ο Καλαϊτζίδης. Εγώ το πρωτοάκουσα όταν με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν ότι πρέπει να καταθέσω γιατί κατηγορούμαι για κάποιο παιχνίδι. Ο Αρβανιτίδης ήταν λίγο οξύθυμος όταν δεν κερδίζαμε κάποιο παιχνίδι αλλά αυτό είναι φυσιολογικό για έναν παράγοντα. Ποτέ όμως, δεν είχε πει κάτι. Όλο αυτό το γεγονός με στιγμάτισε, είχα απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και δεν μπορούσα να πάω στο εξωτερικό για να κάνω προετοιμασία με τις ομάδες. Το πληρώσαμε και άδικα όλο αυτό».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter