Δίκη «Συμμορίας»: «Είναι μία αφήγηση», λέει για το κατηγορητήριο η δικηγόρος Μαρινάκη

Με τις αγορεύσεις δικηγόρων των κατηγορούμενων, συνεχίστηκε σήμερα στο Β’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, η δίκη της «Συμμορίας» στον χώρο του ποδοσφαίρου στην οποία το πιο «βαρύ» όνομα είναι αυτό του Βαγγέλη Μαρινάκη. 

Η δικηγόρος του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Ευαγγελία Παναγιώτου, χαρακτήρισε το κατηγορητήριο ως «μία ιστορία, μία αφήγηση», επισημαίνοντας ότι «από το 2011 μέχρι και σήμερα υπάρχει σε βάρος του Βαγγέλη Μαρινάκη μια επικοινωνιακή λαίλαπα, λυσσαλέα, κραυγαλέα, επίμονη. Υπομείναμε διάφορα, επιθέσεις, σχόλια. Οι τράπεζες, οι χορηγοί, το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, όλοι ζητούσαν εξηγήσεις για την υπόθεση αυτή. Υποβάλαμε μηνύσεις, αποκρούσαμε την κατηγορία στην UEFA αλλά και στην Επιτροπή Δεοντολογίας. Η συκοφαντία είναι επίμονη και διαχέεται στο χρόνο. Η αλήθεια όμως αντέχει στο χρόνο. Ένα συγκεκριμένο Μέσο, μια συγκεκριμένη εκπομπή, ασχολείται από το 2011 μέχρι σήμερα με αυτό το θέμα. Ενώ συνήθως η δικαιοσύνη πρώτα μαζεύει στοιχεία και μετά καταλήγει σε συμπέρασμα, εδώ πήγαν ανάποδα. Πρώτα κατέληξαν σε συμπέρασμα και σε κατηγορίες και μετά προσπάθησαν να χτίσουν την υπόθεση. Υπήρξαν αστοχίες και στις απομαγνητοφωνήσεις των συνομιλιών και συμπεριλήφθηκαν στο βούλευμα».

Η δικηγόρος του Μαρινάκη είπε ακόμα ότι δεν υπάρχει «σύνδεση» του με το Ολυμπιακός – Βέροια που θεωρείται χειραγωγημένο. Σε ότι αφορά στις συνομιλίες για τα πλέι οφ της Football League, οι οποίες δεν αμφισβητήθηκαν από τον Εισαγγελέα στην αγόρευση του, πλην όμως, όπως είπε, δεν είναι σίγουρο ότι επιτεύχθηκε το αποτέλεσμα, η κ. Παναγιώτου είπε πως «οι συνομιλίες Μαρινάκη για τα πλέι οφ της Football League το 2012, έχουν το ακριβώς αντίθετο νόημα από αυτό που τους απέδωσε ο κύριος εισαγγελέας. Δεν ζητάει να ευνοηθεί ο Πλατανιάς, να είναι σωστές οι διαιτησίες ζητάει». Για όλα αυτά ζήτησε την απαλλαγή του Μαρινάκη στη δίκη της «Συμμορίας».

Σήμερα αγόρευσαν, επίσης, οι δικηγόροι των Σπανού, Αγγελόπουλου, Σα Πίντο, Αμπάρκιολη για τους οποίους ο εισαγγελέας πρότεινε την αθώωση τους.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 12 Ιανουαρίου με αγόρευση του έτερου δικηγόρου του Βαγγέλη Μαρινάκη Βασίλη Δημακόπουλου, ενώ έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση και δύο ημέρες αργότερα. Μόλις ολοκληρωθούν οι αγορεύσεις των δικηγόρων, το δικαστήριο θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.