Δίκη των «28» : H εισαγγελική πρόταση για τους κατηγορούμενους – Τί ειπώθηκε για το ρόλο Μαρινάκη

Δίκη των «28» : H εισαγγελική πρόταση για τους κατηγορούμενους – Τί ειπώθηκε για το ρόλο Μαρινάκη

Η δίκη της «Συμμορίας» στο χώρο του ποδοσφαίρου συνεχίζεται σήμερα με την πρόταση του Εισαγγελέα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Χαράλαμπου Λακαφώση για τους 28 κατηγορούμενους, μεταξύ των οποίων είναι ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης.

Από τους κατηγορούμενους οι 8 αντιμετωπίζουν δύο κατηγορίες, της σύστασης «συμμορίας» και της δωροδοκίας. Πρόκειται για τους Βαγγέλη Μαρινάκη (ιδιοκτήτης Ολυμπιακού), Γιώργο Σαρρή (πρώην πρόεδρο ΕΠΟ), Θόδωρο Κουρίδη, Αριστείδη Σταθοπουλο, Γιάννη Παπακωνσταντίνου, Νίκο Προύντζο (πρώην παράγοντες ΕΠΟ), Γιώργο Δούρο (πρώην πρόεδρο ΚΕΔ) και Θανάση Μπριάκο (πρώην μέλος της ΚΕΔ).

Οι υπόλοιποι 20, που αντιμετωπίζουν μόνο την κακουργηματική κατηγορία της δωροδοκίας, είναι οι: Κώστας Ιωαννίδης, Ιωάννης Κάμπαξης, Απόστολος Αμπάρκιολης, Αλέξανδρος Δημητρόπουλος, Θανάσης Γιάχος, Ηλίας Σπάθας (πρώην διαιτητές), Γιώργος Αρβανιτίδης (πρώην ιδιοκτήτης Βέροιας), Γιώργος Λαναρής (πρώην γενικός αρχηγός Βέροιας), Ρικάρντο Σα Πίντο (πρώην προπονητής Ατρόμητου), Κώστας Μπάρμπας, Δημήτρης Αμαραντίδης, Ηλίας Ιωάννου, Αλέξανδρος Καλογέρης, Δημήτρης Μάνος, Χαράλαμπος Παυλίδης, Γιώργος Σκαθαρούδης, Γκιγιέρμο Πέρεζ (πρώην ποδοσφαιριστές της Βέροιας), Γιώργος Σπανός (ιδιοκτήτης Ατρόμητου), Γιάννης Αγγελόπουλος (γενικός αρχηγός Ατρόμητου), Γιάννης Κομπότης (πρώην ιδιοκτήτης Λεβαδειακού).

Ο Χ. Λακαφώσης ξεκίνησε την πρόταση του λέγοντας:

«Κληθήκαμε να διερευνήσουμε μια σειρά κατηγοριών, για παράγοντες, προπονητές, πρώην διαιτητές. Η δικογραφία σχηματίστηκε μετά από δημοσίευμα της Καθημερινής με ραδιοφωνική συνέντευξη του Χρήστου Σάββα για στημένους πίνακες διαιτησίας, διάφορα αιχμηρά σχόλια και καταγγελίες.

Υπήρξε άλλη μια δικογραφία κατόπιν ανώνυμης καταγγελίας εις βάρος του Μαρινάκη για τον φούρνο του Κωνσταντινέα. Και άλλη μια τρίτη καταγγελία κατά εγκληματικής ομάδας που διέπραττε σοβαρά εγκλήματα και τη συνέδεε η καταγγελία αυτή με την περίπτωση Κωνσταντινέα. Το ποδόσφαιρο τότε είχε στιγματιστεί από καταγγελίες, δεν είναι πρωτοφανή γεγονότα αυτά. Υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν αυτά τα γεγονότα που ερευνούμε. Το ποδόσφαιρο αποτελεί πεδίο ισχυρών οικονομικών συγκρούσεων. Υπάρχει μια συνολική νοσηρή κατάσταση. Αναζήτησα και βρήκα 31 περιστατικά βίας στη μετά Σούπερ Λίγκα εποχή. Όλα αυτά δημιουργούν μια εικόνα που δε συνάδει με το μέγιστο αγαθό που είναι το ποδόσφαιρο. Οι καταθέσεις Κούγια και Αλαφούζου αποτυπώθηκαν εν πολλοίς σε κατηγορίες.

Ο Κούγιας εμφανίστηκε στο δικαστήριο και εν πολλοίς αναίρεσε τις καταγγελίες του, είπε ότι δεν έχει στοιχεία που να προκύπτει χειραγώγηση αγώνα, ότι η αναφορά του σε στελέχη της ΕΠΟ ήταν κατά την κρίση του. Το ίδιο συνέβη και με τον Αλαφούζο που είπε ότι οι καταγγελίες ήταν αποτέλεσμα δικών του κρίσεων βλέποντας τους αγώνες.

Πυλώνες διαφθοράς

Το βούλευμα στηρίζεται σε πολλούς πυλώνες, ένας από τους οποίους είναι ο δανεισμός παικτών. Αναφέρει το βούλευμα αρκετές περιπτώσεις δανεισμών, θα πρέπει να σημειωθεί όμως ότι ο δανεισμός παικτών δεν αποτελεί προνόμιο μόνο του Ολυμπιακού. Από μόνος του ο δανεισμός παικτών δεν μπορεί να θεωρηθεί παράνομη πρακτική, είναι προβλεπόμενη.

Οι ομάδες δορυφόροι είναι μια ένδειξη αλλά για να οδηγήσει σε χειραγώγηση αγώνων πρέπει να υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία. Ο δανεισμός παικτών δεν αποτελεί διαδικασία που αφορά μόνο το ελληνικό ποδόσφαιρο. ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ πριν από μια διετία σκέφτηκαν να βάλουν περιορισμούς γιατί ο δανεισμός παικτών σε ορισμένες περιπτώσεις δημιουργεί ποδοσφαιρική ομηρία.

Ένας δεύτερος πυλώνας του κατηγορητηρίου είναι η επιλογή Σαρρή στην προεδρία της ΕΠΟ και η προσπάθεια να αποδομηθεί η προεδρία Πιλάβιου. Σύμφωνα με το βούλευμα στις 6/1/2012 αποφασίστηκε η επιλογή Σαρρή. Δεν θα γινόταν κανένα πραξικόπημα, εκλογές θα γίνονταν, δεν υπήρχε κατάληψη της προεδρίας της ΕΠΟ. Αυτή η επιλογή αποτέλεσε σημαντικό κομμάτι κατά τη διάρκεια των ερευνών.

Συμπεράσματα τηλεφωνικών συνομιλιών: η επιλογή Σαρρή δεν έγινε εν κρυπτώ, υπήρξε προσπάθεια προσέγγισης και του άλλου υποψηφίου του Βασίλη Γκαγκάτση που δήλωσε επιθυμία να κατέβει στις εκλογές, όπως και έγινε. Η επιλογή Μαρινάκη δεν έγινε εν κρυπτώ, διατυπώθηκε προς διάφορους και είδε το φως της δημοσιότητας. Υπάρχει μια αντίφαση στο βούλευμα σε σχέση με το περιεχόμενο συνομιλιών. Ενώ ο Μαρινάκης εμφανίζεται ότι θα πάρει ο ίδιος τους προέδρους των Ενώσεων, στην πραγματικότητα λέει ο Μαρινάκης «εμάς θα πάρουν να μας ρωτήσουν ποιον στηρίζει ο Ολυμπιακός». Ο δανεισμός παικτών και η επιλογή Σαρρή, από μόνα τους, δεν μπορούν λοιπόν να οδηγήσουν σε ασφαλή συμπεράσματα για χειραγώγηση αγώνα. Από το βούλευμα δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στη συνάντηση στο Χίλτον. Δεν αμφισβητήθηκε η συνάντηση, δεν έχει τόση σημασία αν την επέλεξε ο Μαρινάκης, σημασία έχουν τα αποτελέσματα».

Σύμφωνα με το βούλευμα οι «8» συνενώθηκαν για να κάνουν παράνομες πράξεις. Στο χρόνο που τους αποδίδεται ότι συνενώθηκαν, δεν υπάρχουν περιστατικά. Από 1/11 μέχρι τον Δεκέμβριο που έγινε η συνάντηση στο Χίλτον, ενεργός δράση των «8» σχετική με τέλεση αξιόποινων πράξεων δεν έχει προκύψει. Ούτε είναι επιχείρημα ότι στη συνάντηση αυτή εδραιώθηκε ο πρωταγωνιστικός ρόλος του Μαρινάκη».

Αόριστη και ασαφής τοποθέτηση ότι Δούρος και Μπριάκος εντάχθηκαν στην ένωση αυτή (συμμορία). Δεν μπορούν να έχουν ενταχθεί σε μια ανύπαρκτη ένωση προσώπων μέχρι τον Δεκέμβρη του 2011. Οι Γιάχος, Δούρος και Μπριάκος ήταν στο στόχαστρο του Ολυμπιακού, άρα πως μπορεί να είχαν ενταχθεί στην ένωση. Τουλάχιστον τον Μάιο του 2012 τέτοια συνοχή δεν υπήρχε ανάμεσα στους τρεις και τον Μαρινάκη».

Πίνακες διαιτησίας

Πάμε στους πίνακες διαιτησίας, τη μεγάλη πληγή της ΕΠΟ, τουλάχιστον εκείνο το έτος. Το βούλευμα λέει ότι συμπεριέλαβαν τους κατηγορούμενους διαιτητές στους πίνακες από το 2011 μέχρι το 2015 για να τους ελέγχουν. Υπάρχουν κριτήρια για επιλογή διαιτητών και παρατηρητών από τον κανονισμό διαιτησίας. Για την αξιολόγηση τους λαμβάνονται υπόψη διάφορα κριτήρια όπως η βαθμολογία των παρατηρητών. Σπάθας, Γιάχος και Αμπάρκιολης ήταν στον πίνακα από το 2009. Δεν περιγράφονται συγκεκριμένοι λόγοι που οι κατηγορούμενοι διαιτητές δεν έπρεπε να προαχθούν στη μεγάλη κατηγορία. Για να πούμε ότι τοποθετήθηκαν παράνομα πρέπει να πούμε ποια είναι τα κριτήρια που παραβιάστηκαν, δεν προκύπτουν τέτοια κριτήρια. Μόνο από τη τοποθέτηση των συγκεκριμένων διαιτητών στους πίνακες, δεν μπορούμε να οδηγηθούμε στο συμπέρασμα ότι αυτοί (οι πίνακες) καταρτίστηκαν παράνομα. Ούτε μπορεί να εξαχθεί συμπέρασμα από τις δηλώσεις παραγόντων για τους διαιτητές.

Πραγματικά περιστατικά, γεγονότα, αυτή είναι η ουσιαστική απόδειξη. Οχι, οι δηλώσεις παραγόντων. Το δικαστήριο πρέπει να αναζητήσει πως συνδέονται οι διαιτητές με τα πραγματικά γεγονότα. Είναι προφανές ότι οι πίνακες διαιτησίας αποτελούν μέσο πίεσης προς τις ΕΠΣ. Πρωταρχικός στόχος των πιέσεων προς τις ΕΠΣ γινόταν μέσω διαιτητών. Η κατάρτιση των πινάκων διαιτησίας χρησιμοποιήθηκε ως μέσο πίεσης για να αναδειχθεί η υποψηφιότητα Σαρρή. Για εκβιασμό κάνει λόγο το βούλευμα.

Υπήρχαν ισχυρές ενδείξεις ότι η ΚΕΔ δε συνεδρίασε νόμιμα το καλοκαίρι του 2012, ότι απλά ενημέρωσαν τον Βασάρα για τους διαιτητές. Από το περιεχόμενο της επιστολής Βασάρα προκύπτει ότι οι πίνακες ήταν προαποφασισμένοι από Δούρο και Μπριάκο, ενώ ο Βσσάρας πήγε με προτάσεις. Δούρος και Μπριάκος χρησιμοποιήθηκαν από τον τότε πρόεδρο της ΚΕΔ και μελλοντικό πρόεδρο της ΕΠΟ. Οι πίνακες διαιτησίας εκείνη τη χρονιά με τον τρόπο που έγιναν ήταν παράνομοι και το ΔΣ τους συγκάλυψε. Ο τότε πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, στο δικαστήριο δεν έδωσε καμία εξήγηση γιατί δεν ελέγχθηκε η καταγγελία Βασάρα.

Αποδίδεται στους 8 ότι στους αγώνες της περιόδου 2014-15 έχουν τοποθετήσει σκοπίμως διαιτητές. Δεν ήταν στελέχη της ΕΠΟ, είχαν αποχωρήσει από την ομοσπονδία. Τους διαιτητές τους όρισαν άλλοι.

Το βούλευμα αναφέρει τους αγώνες που είναι στο κατηγορητήριο και ποιοι συγκροτούσαν την ΚΕΔ εκείνη την περίοδο. Δεν εμφανίζονται πουθενά από τον Δεκέμβριο του 2014 μέχρι τον Ιούνιο του ‘15, δεν προκύπτει ότι φρόντισαν να οριστούν οι διαιτητές από κάποια εξωθεσμική δράση και τους χειραγωγούσαν. Οι παρατηρητές διαιτησίας σαφέστατα χάιδευαν τους διαιτητές, αλλά δεν είναι κατηγορούμενοι, δεν υπάρχει καμία μομφή εις βάρος τους κατά συνέπεια οι εκθέσεις τους είναι τεκμήριο αλήθειας με αυξημένη βαρύνουσα σημασία».

Αναφορά σε αγώνες

«Τα αποδεικτικά στοιχεία στη δικογραφία για τους αγώνες, είναι συγκεκριμένα, πρέπει να δείτε το βίντεο και τις εκθέσεις των παρατηρητών που είναι τεκμήριο αληθείας και δεν έχουν αμφισβητηθεί. Στο Αστέρας – Ολυμπιακός καταλογίστηκαν κάποιες φάσεις στον Σπάθα, ως σκοπιμότητα και ο παρατηρητής λέει για εν γένει καλή διαιτησία και τον βαθμολόγησε με 8.2 Το κατηγορητήριο λέει για ανύπαρκτα φάουλ, ο παρατηρητές δεν λέει κάτι τέτοιο. Ο Αλαφούζος αναφέρθηκε αόριστα στον αγώνα με υποκειμενικές σκέψεις. Εγώ δεν μπόρεσα να διαπιστώσω στοιχεία χειραγωγημένου αγώνα στο συγκεκριμένο αγώνα.

Εργοτέλης Καλλονή 3-3, το 2015, τον όρισε τον Ιωαννίδη ο Ζωγράφος. Ο πρώην πρόεδρος του Εργοτέλη, κ.Δασκαλάκης, αναφέρθηκε σε ανακοίνωση της ΠΑΕ τότε και ήρθε στο ακροατήριο και χαρακτήρισε τη δήλωση λάθος, χωρίς στοιχεία.

-Στο Βέροια – Ολυμπιακός ο παρατηρητής διαιτησίας σημειώνει ότι ήταν λίγα τα λάθη, ότι ο διαιτητής είχε τον έλεγχο του αγώνα. Οι περισσότερες φάσεις που αποδίδονται στον διαιτητή από το κατηγορητήριο, έχουν ανατραπεί από τον παρατηρητή.

-Βέροια – ΟΦΗ τον Γενάρη του 2015 με διαιτητή τον Αμπάρκιολη, βαθμολογήθηκε με ψηλό βαθμό, 8.6. Ο παρατηρητής δεν έχει αναφέρει λάθη και οι φάσεις που του αποδίδονται από το κατηγορητήριο δεν υπάρχουν στην έκθεση. Και σε αυτόν τον αγώνα και στον προηγούμενο είχε αναφερθεί αόριστα ο Αλαφούζος.

-ΟΦΗ – Παναθηναϊκός το 2015 με διαιτητή τον Δημητρόπουλο. Του καταλογίζονται ένα σορό επικίνδυνα φάουλ χωρίς ακριβή καταγραφή. Ο παρατηρητής γράφει ότι είχε τον έλεγχο του αγώνα σε όλη τη διάρκεια του. Οι αρχές οδηγήθηκαν σε απαγγελία κατηγορίας μέσω Αλαφούζου.

-Ολυμπιακός – Ατρόμητος 4-2-15. Καταλογίζεται στον Μαρινάκη ότι συμφώνησε με τον Σπανό ο Ατρόμητος να παίξει χωρίς συγκεκριμένους παίκτες. Εχει αξία να δει κανείς πως οδηγήθηκαν οι αρχές στην κατηγορία. Ο Φύσσας φέρεται να είχε γνωρίσει τον Σα Πίντο. Είχε δει τον αγώνα από την τηλεόραση και λίγες μέρες μετά μίλησε με τον Σα Πίντο που φέρεται να του είπε ότι του ζητήθηκε να αλλάξει 4 παίκτες. Αυτά κατέθεσε ο Φύσσας. Ο μάρτυρας στο ακροατήριο είπε ότι ο Σα Πίντο του μετέφερε κάποιου είδους πίεση, ότι ο Κατσουράνης δεν έπαιξε λόγω ελλιπούς προετοιμασίας. Σε σχέση με τις καταθέσεις Φύσσα προκύπτουν κάποια συμπεράσματα.

Ενας από τους παίκτες που ο Φύσσας λέει ότι δεν έπαιξαν, μπήκε αλλαγή. Κατέθεσε ότι Ναπολεόνι δεν έπαιξε, ενώ αγωνίστηκε. Τα όσα εξέθεσε ο μάρτυρας είναι αβάσιμα και περιέργως αβάσιμα. Έχει τέτοιο επαγγελματικό προφίλ που δεν επιτρέπονται τέτοια λάθη. Απ’ όλα αυτά τα περιστατικά δεν μπορεί να ειπωθεί ότι ο Ατρόμητος στον συγκεκριμένο αγώνα αποδυναμώθηκε σκοπίμως.

Στο βούλευμα δε περιγράφεται πως αποδυναμώθηκε ο Ατρόμητος, ούτε συγκεκριμένες φάσεις. Τι δουλειά έχει ο Φύσσας, με την εμπειρία που έχει, να ασχοληθεί ότι αποδυναμώθηκε ο Ατρόμητος. Η διαδικασία μας έδειξε ότι δεν προέκυψε προσυνεννόηση των συγκεκριμένων αγώνων που προανέφερα όπως επίσης και στους Μαρινάκη, Σπανό, Αγγελόπουλο, για τον τελευταίο αγώνα.

-Στον Ιωαννίδη για το Καλλιθέα – Παναχαϊκή, οι φάσεις που του καταλογίζονται δεν περιγράφονται από τον παρατηρητή, ενώ για τον Αμπάρκιολη για τον αγώνα Παναχαϊκής – Πλατανιά ο παρατηρητής αναφέρεται στις κάρτες που λέει ότι όλες ήταν σωστές και δεν διατυπώνει διαφορετικά περιστατικά από αυτά του κατηγορητηρίου.

Το περιεχόμενο των συνομιλιών για τους συγκεκριμένους αγώνες είναι αποδεικτικό στοιχείο. Το ενδιαφέρον Μαρινάκη και Κουρίδη ήταν πώς πάει ο Πλατανιάς. Αυτές οι συνομιλίες γίνονται στις 13 και στις 19/6, λίγο πριν από ένα παιχνίδι που αναφέρονται. Προκύπτει το ενδιαφέρον Μαρινάκη, Σαρρή, Κουρίδη να ανέβει στην πρώτη κατηγορία ο Πλατανιάς. Σαρρής και Κουρίδης αποδέχθηκαν τις πιέσεις. Κατά την κρίση μου η τοποθέτηση των διαιτητών έγινε για να αλλοιωθεί ένα αποτέλεσμα, φρονώ όμως ότι δεν αποδείχθηκε η επίτευξη του σκοπού τους. Οι παρατηρητές δεν αποδίδουν μομφή, οι διαιτητές έχουν πάρει υψηλή βαθμολογία, ο Κούγιας δήλωσε ότι δεν έχει στοιχεία.

Η τοποθέτηση των συγκεκριμένων διαιτητών έγινε για ένα συγκεκριμένο σκοπό, δεν προέκυψε η διακεκριμένη μορφή του αδικήματος, ότι προέκυψε ο σκοπός δηλαδή, αθέμιτη παρέμβαση υπάρχει όμως. Αν γίνει δεκτή η πρόταση μου για μορφή πλημμελήματος στο συγκεκριμένο αδίκημα, έχουν παραγραφεί.

-Κύπελλο Ελλάδας, Παναχαϊκή – Ολυμπιακός με διαιτητή Δημητρόπουλο. Η έκθεση του παρατηρητή είναι ιδιαίτερα διαφωτιστική. Ο αγώνας χαρακτηρίστηκε εξαιρετικά δύσκολος και ότι μετά το 36ο λεπτό δεν υπήρχε αποδοχή των υποδείξεων του διαιτητή. Ο Κούγιας στράφηκε εναντίον του με πολύ μένος. Δεν προκύπτει καμία αμφισβήτηση κατά τη γνώμη μου από το βίντεο, ότι ο διαιτητής ενήργησε σκόπιμα. Αδιάψευστος μάρτυρας είναι αυτό που κάνει. Δέστε το….

-Τελικός Κυπέλλου Αστέρας – Ολυμπιακός με διαιτητή Γιάχο. Πράγματι το πέναλτι του Μανιάτη είναι αλησμόνητο. Η ποινική δίωξη που είχε ασκηθεί για τον συγκεκριμένο αγώνα ήταν για το πλημμέλημα της χειραγώγησης. (Σ.σ. αναφέρεται στο “ντου” στα αποδυτήρια των διαιτητών για το οποίο ο Μαρινάκης απαλλάχθηκε σε πρώτο και δεύτερο βαθμό).

Η διευρυμένη κατηγορία έγινε μετά την κατάθεση Αλαφούζου, με τον γνωστό τρόπο, για όποιον αγώνα θυμόμαστε λέμε. Αν υπήρχαν στοιχεία ότι οι 8 είχαν προσυμφωνήσει με τον Γιάχο να διαιτητεύσει με τον τρόπο που είχε υποσχεθεί, θα του είχε ασκηθεί ποινική δίωξη από τότε. Υπάρχουν συνομιλίες τον Μάϊο του 2012 που προκύπτει ότι ο Μαρινάκης δεν είχε καμία εκτίμηση στον Γιάχο. Αν ήταν ο Γιάχος συμφωνημένος το 2012, δεν θα επιχειρούνταν στη συνέχεια η αποδόμηση του. Δεν τύχαινε της εκτίμησης του Ολυμπιακού ο Γιάχος, είχαν στραφεί δημοσιογράφοι εις βάρος του κατά προτροπή Μαρινάκη και Θεοδωρίδη. Η επιλογή του Γιάχου στον πίνακα διαιτησίας προκύπτει ότι δεν ήταν προϊόν μεθόδευσης Μαρινάκη.

Αν είχαν συνεννοηθεί οι 8 για ορισμό Γιάχου στον τελικό, ο Μαρινάκης δεν θα είχε λόγο να κατέβει στο ημίχρονο στα αποδυτήρια. Ο παρατηρητής επισημαίνει ότι ο επιπρόσθετος βοηθός του επισήμανε ότι δεν υπήρχε παράβαση. Από βίντεο προκύπτει ότι σωστά δόθηκε το πέναλτι στη συνέχεια. Από τα στοιχεία δικογραφίας δεν μπορεί να βγει συμπέρασμα χειραγώγησης αγώνα. Αν αναγνωρίσετε ότι ο Μαρινάκης επηρέασε τον Γιάχο στο ημίχρονο θα προσκρούσετε στην απόφαση του Εφετείου».

-Σε Αμπάρκιολη και Σπάθα αποδίδονται κατηγορίες για τους αγώνες Απόλλων – Πανιώνιος και Ξάνθη – Παναθηναϊκός. Για τον πρώτο αγώνα είχε διαμαρτυρηθεί ο τότε πρόεδρος του Απόλλωνα, Σταμάτης Βελλής ενώ ο παρατηρητής έκανε λόγο για ελάχιστα λάθη. Δεν προκύπτουν στοιχεία ότι ο αγώνας ήταν χειραγωγημένος. Για τον Σπάθα ο παρατηρητής επισημαίνει ότι είχε ορθές και δίκαιες αποφάσεις. Δεν υπάρχουν ενδείξεις περί χειραγώγησης του αγώνα με βάση τις παρατηρήσεις του παρατηρητή.

-Για το Ολυμπιακός – Βέροια το 2013. Ποια είναι τα πραγματικά περιστατικά που μπορούν να θεωρηθούν αξιόπιστα. Πλην των κατηγορουμένων, καταθέσεις μαρτύρων δεν υπάρχουν, ούτε στοιχεία ότι έγινε συναλλαγή, κανένα στοιχείο δεν προκύπτει ότι ο Μαρινάκης ήρθε σε συναλλαγή με Αρβανιτίδη και Λαναρή για να αλλοιωθεί το αποτέλεσμα».

Ο Εισαγγελέας συνέχισε διαβάζοντας την κατάθεση Καλαϊτζίδη, Γεωργέα. «Το περιεχόμενο των καταθέσεων των δύο, επιβεβαιώθηκε από τις καταθέσεις τους στο ακροατήριο. Στις ερωτήσεις απάντησαν ότι ο Λαναρής τους μετέφερε να χάσει η ομάδα. Καλαϊτζίδης και Γεωργέας είπαν ότι στο 1ο και το 3ο γκολ οι παίκτες δεν αντέδρασαν και συγκεκριμένα ο Μπάρμπας. Από επισκόπηση βίντεο προκύπτει ότι στο πρώτο γκολ οι κατηγορούμενοι έδειξαν προκλητική απάθεια. Ανεξάρτητα αν έγινε για στοιχηματικούς λόγους, είναι ξεκάθαρο ότι έγινε. Οι καταθέσεις Καλαϊτζιδη, Γεωργέα, το βίντεο, η επιβεβαίωση των καταθέσεων από έναν κατηγορούμενο, όλα αυτά μαζί, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο αγώνας αυτός, κατ’ επιλογή Αρβανιτίδη και μέσω Λαναρή, αλλοιώθηκε. Επιτεύχθηκε η αλλοίωση αποτελέσματος και είναι κακούργημα.

-Οι περιπτώσεις Γαζώρου – Τύρναβου και Κωνσταντινέα δεν μπορούν να αμφισβητηθούν. Υπήρξε μια εξακολουθητική χρησιμοποίηση της δομής της ΕΠΟ και αθέμιτες παρεμβάσεις από τον Γενάρη του 2012, όμως φαίνεται ότι μετά τον Νοέμβριο του 2012 άρχισε αυτή η δραστηριότητα να ατονεί και στη συνέχεια διακόπηκε. Υπήρχε μια ευρύτατη δημοσιότητα γύρω από την υπόθεση, πράξη που να συνδέεται μετά από τον Δεκέμβρη του 2012, δεν υπάρχει. Κατά συνέπεια, όλη η δραστηριότητα έγινε από Γενάρη του 2012 και τα πλημμελήματα του 2015 έχουν παραγραφεί.

Κατά συνέπεια προτείνω: Αθώοι οι κατηγορούμενοι: Βαγγέλης Μαρινάκης, Γιώργος Σαρρής, Θόδωρος Κουρίδης, Αριστείδης Σταθοπουλος, Γιάννης Παπακωνσταντίνου, Νίκος Προύντζος, Γιώργος Δούρος, Θανάσης Μπριάκος, Γιώργος Σπανός, Γιάννης Αγγελόπουλος, Σα Πίντο και οι διαιτητές: Κώστας Ιωαννίδης, Ιωάννης Κάμπαξης, Απόστολος Αμπάρκιολης, Θανάσης Γιάχος, Ηλίας Σπάθας.

Ένοχοι ο Δημητρόπουλος για το Παναχαϊκή – Ολυμπιακός και οι Αρβανιτίδης, Λαναρής, Μπάρμπας, Παυλίδης για το Ολυμπιακός – Βέροια.

Η επόμενη συνεδρίαση ορίστηκε για τις 22 Δεκεμβρίου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter