Δίκη των «28»: Ο Αλαφούζος έπαθε… αμνησία

Δίκη των «28»: Ο Αλαφούζος έπαθε… αμνησία

«Αμνησία» έπαθε ο Γιάννης Αλαφούζος ο οποίος, υποστήριξε, κατά την κατάθεσή του ως μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη των «28», πως… δε θυμάται τίποτα από από όσα είχε καταθέσει κατά καιρούς στον ανακριτή και στην Uefa.

Μάλιστα, σε κάποια στιγμή, μετά από το επαναλαμβανόμενο «δε θυμάμαι» από την πλευρά του κ. Αλαφούζου, ο εισαγγελέας άρχισε να του διαβάζει τις επίμαχες καταθέσεις που είχε δώσει στο παρελθόν…

Σημειώνεται πως η σημερινή ακροαματική διαδικασία διεξάγεται στον απόηχο των καταγγελιών, κατά την προηγούμενη δικάσιμο,  του Δημήτρη Μελισσανίδη για κατάφωρη εύνοια του Ολυμπιακού μέσω της ΕΠΟ.

Κατά την έναρξη της κατάθεσής του, ο Γιάννης Αλαφούζος ανέφερε ότι «έχουν περάσει πολλά χρόνια και δεν θυμάμαι περιστατικά, όπως ημερομηνίες των αγώνων που είχα αναφερθεί. Ήταν σαφές για πολλά χρόνια, ακόμα και σήμερα, υπήρχαν ομάδες με εύνοια και ο φορέας που ελέγχει το ποδόσφαιρο είναι η ΕΠΟ».

Για τα διαιτητικά σφάλματα: «Εχουν περάσει πολλά χρόνια και δεν θυμάμαι της ακριβή ημερομηνία των αγώνων στους οποίους αναφέρομαι στις καταθέσεις μου. Ήταν σαφές πως για πάρα πολλά χρόνια ακόμα και σήμερα που υπήρχαν ομάδες που τις ευνοούσαν και ο φορέας ο προωθεί τους διαιτητές ήταν η ΕΠΟ. Γι αυτό το λόγο έχουν έρθει οι ξένοι διαιτητές και υπάρχουν ακόμα θέματα. Από τη μέρα που ο Κόκκαλης πήρε τον Ολυμπιακό. Αυτή είναι η δική μου εκτίμηση, από το 1993 νομίζω. Γίνονται παράλογα πράγματα από το 1992-1993 και ακόμα συνεχίζω. Πριν από έναν χρόνο περισσότερο.Και πριν και μετά του Κόκκαλη γίνονται αυτά».

Ακόμα, είπε: «Εγώ έκανα πάρα πολλές καταγγελίες και περιέγραφα συγκεκριμένα γεγονότα τα οποία αφορούσαν αποκλειστικά διαιτησίες. Υπήρξαν διάφορες καταγγελίες, υπάρχουν δύο σκάνδαλα, το Koriopolis 1 και 2. Πέρα από αυτά όμως δεν έχω άλλη γνώση εγώ για να ερευνήσω αστυνομικά.

Και στην ΕΠΟ είχα πάει και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Είχα πάει στην UEFA, είχα πάρει δικηγόρους, ποτέ δεν έγινε τίποτα. Νομίζω πως οι Ελληνικές Αρχές έπρεπε να διαλευκάνουν τις υποθέσεις. Η UEFA δεν έχει ανακριτικά όργανα».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter