Δίκη των 28: «Ο Σαρρής με κάλεσε στο γεύμα με τον Μαρινάκη», κατέθεσε ο Σάββας

Δίκη των 28: «Ο Σαρρής με κάλεσε στο γεύμα με τον Μαρινάκη», κατέθεσε ο Σάββας

O δεύτερος μάρτυρας που κατέθεσε στη δίκη της «συμμορίας» και των «στημένων αγώνων» στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ο Χρήστος Σάββας, μίλησε για την συνάντηση που είχε ο Βαγγέλης Μαρινάκης με παράγοντες της ΕΠΟ, τον Δεκέμβριο του 2011, στο Χίλτον.

Σε εκείνο το γεύμα με κάλεσε ο Σαρρής, δεν ήξερα ποιοι άλλοι θα είναι. Ο Μαρινάκης ήθελε να εκφράσει τα παράπονα του για τον Πιλάβιο που τότε ήταν πρόεδρος της ομοσπονδίας. Εγινε κουβέντα αν μπορεί να αντικατασταθεί και εγώ είπα πως δεν μπορεί να γίνει τώρα αυτό. Η συζήτηση είναι άκαιρη, όπως τους είπα», υποστήριξε το πρώην μέλος της ΚΕΔ, ο οποίος συνέχισε λέγοντας: «Στη συνάντηση ήταν ο Προύντζος, ο Σαρρής, ο Κουρίδης, ο Παπακωνσταντίνου και ο Σταθόπουλος. Η συνάντηση δεν ήταν θεσμική. Τότε ο Μαρινάκης ήταν α’ αντιπρόεδρος της ΕΠΟ, θεώρησα ότι η συνάντηση θα ήταν θεσμική».

Ο μάρτυρας κατέθεσε για τους διαιτητές και ο εισαγγελέας έδρας Χάρης Λακαφώσης του έκανε τις ακόλουθες ερωτήσεις:

Λακαφώσης: Μιλήστε μας για τους διαιτητές…

Σάββας: Πίσω από κάποιο διαιτητή κάποιοι κάνουν παιχνίδι. Οι διαιτητές στο σύνολο τους είναι τα θύματα του ποδοσφαίρου, πάντα, και σήμερα και γενικά.

Λακαφώσης: Πείτε μας παραδείγματα, πείτε ονόματα:

Σάββας: Δεν μπορώ να πω ονόματα.

Λακαφώσης: Φοβάστε τίποτα:

Σάββας: Δεν φοβάμαι τίποτα. Γνωρίζω περιστατικά, αλλά αν τα πω πρέπει να τα αποδείξω, γιατί θα τρέχω στα δικαστήρια. Οι τακτικές που ακολουθούνται έφεραν το ποδόσφαιρο στην κατάσταση που είναι σήμερα. Παράνομες τακτικές. Μία από αυτές ήταν και η κατάρτιση των πινάκων διαιτησίας, αφού συμμετείχαν μόνο δύο άτομα, ο Δούρος και ο Μπριάκος. Δεν υπήρχε ούτε ο Βασάρας, ούτε εγώ. Κατά την άποψη μου υπήρχε η δυνατότητα να μην αλλάξουν οι πίνακες.

Λακαφώσης: Είχαν κάποιο όφελος οι Δούρος και Μπριάκος:

Σάββας: Eίχαν όφελος, ναι. Θα παρέμεναν στην επιτροπή όπως έγινε με τον Μπριάκο, ο οποίος πήρε τη θέση μου και τον όρισαν αναπληρωτή πρόεδρο της ΚΕΔ. Ο τρόπος είναι «βάλε μου τον διαιτητή για να σε ψηφίσω». Οι πρόεδροι των ενώσεων διαπραγματεύονται τις ψήφους τους για να βάλουν δικούς τους διαιτητές στους πίνακες. Έμαθα μετά από έναν διαιτητή της Ένωσής μου, τον Μαργαρίτη, μια συζήτηση που είχε κάνει με τον Γιώργο Σαρρή. Ήθελε να ανακαλέσω τα όσα έχω καταθέσει στην δικαιοσύνη και να πάω με το μέρος τους.

Λακαφώσης: Αυτή η ήπια στάση σας σήμερα που οφείλεται

Σάββας: Δεν πήρα τίποτα πίσω από αυτά που έχω πει. Επιβεβαιώνω το περιεχόμενο των δύο καταθέσεων μου. Ο Σαρρής μου είπε ότι υπάρχει ανάγκη να βγουν οι πίνακες. Ο Βασάρας που διαφώνησε αποπέμφθηκε. Στον πίνακα τότε μπήκαν 8-9 νέοι διαιτητές. Ο Σαρρής έβαλε διαιτητές στους πίνακες για να πάρει ψήφους στις εκλογές της ΕΠΟ. Τα ίδια έχω κάνει κι εγώ.

Λακαφώσης: Εκβιάσατε κι εσείς;

Σάββας: Με τον τρόπο μου, ναι.

Λακαφώσης: Πείτε μου 2-3 Ενώσεις που στην εκλογή Σαρρή, κινήθηκαν έτσι.

Σάββας: Δεν θυμάμαι. Υπάρχουν δύο διαιτητές που δεν αξιολογήθηκαν επειδή οι Ενώσεις τους ήταν στην αντίπαλη πλευρά.

Λακαφώσης: Τώρα, θεωρείτε ότι σωστά παραιτηθήκατε;

Σάββας: Θα το έκανα και νωρίτερα… Εγώ δεν ήμουν με τον Σαρρή, δεν μου έστελναν λεφτά στην Ένωση, να μην πω καμία βαριά έκφραση, δεν μου έβαζαν διαιτητές.

Η κατάθεση του Χρήστου Σάββα δεν ολοκληρώθηκε και θα συνεχιστεί την Δευτέρα το πρωί. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter