Δίκη των «28»: Ούτε ο Βασίλης Γκαγκάτσης γνώριζε κάτι για τα στημένα

Δίκη των «28»: Ούτε ο Βασίλης Γκαγκάτσης γνώριζε κάτι για τα στημένα

Ένας ακόμα μάρτυρας που κατέθεσε στην δίκη των «28» για τα στημένα παιχνίδια και την σύσταση συμμορίας στο ποδόσφαιρο, ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ, Βασίλης Γκαγκάτσης κατέθεσε σήμερα (13/2) στο Α’ Τριμελές Εφετείο Αθήνας, δεν είχε… άποψη για το θέμα, δεν άκουσε, δεν είδε και δεν γνωρίζει τίποτα για την υπόθεση…

«Ήμουν υποψήφιος στις εκλογές του 2012. Δεν έχω ιδία άποψη, δεν θα μπορούσα να έχω ιδία άποψη για ότι είχε γίνει το καλοκαίρι του 2012 για τον καταρτισμό των πινάκων. Μου τα είπε ο ίδιος ο Χρήστος Σάββας στο τηλέφωνο» τόνισε ο Β. Γκαγκάτσης απαντώντας σε σχετικές ρωτήσεις της έδρας και πρόσθεσε: «Ήταν μια περίοδος προεκλογικού αγώνα. Με κάλεσε ο κύριος Εισαγγελέας και με ρώτησε τι γνωρίζω και του είπα ότι είπα και σε εσάς. Οι Ενώσεις για λόγους πρεστίζ θέλουν να έχουν διαιτητές στην Α’ Εθνική και αυτό είναι ένα φαινόμενο που γίνεται και θα συνεχίσει να γίνεται. Οι διαιτητές κατά την άποψη μου, θεωρώ ότι είναι τα θύματα όλης αυτής της ιστορίας. Το 2006 τους είχα πει να πάρουν τη διαιτησία στη Σούπερ Λίγκα που είχε συσταθεί τότε. Τελικά είχαν ζητήσει να μπει ο Μπίκας στην Επιτροπή Διαιτησίας. Πάντα φταίνε οι διαιτητές και οι αντίπαλοι. Βάλανε το var, και θα γίνουμε h αιτία να απαξιωθεί το var διεθνώς. Πάντα φταίνε οι αντίπαλοι, ποτέ οι ίδιοι. Όλη η κατάθεση μου είναι από μαρτυρίες τρίτων. Οι μεγάλες ομάδες δεν δικαιούνται να διαμαρτύρονται, γιατί έχουν τα περισσότερα υπέρ τους σφυρίγματα, και όμως διαμαρτύρονται».

Διαβάστε επίσης: Π. Κωνσταντινέας: «Πρόσεχε το παιχνίδι στην Ξάνθη, πρέπει να το νικήσει ο Ολυμπιακός»

Είπε ακόμη ο Β. Γκαγκάτσης: «Το να δώσει η ΕΠΟ χρήματα σε μια Ένωση δεν σημαίνει ότι είναι απαραίτητα παράνομο. Είναι για την ενίσχυση της, το που πάνε είναι θέμα της ΕΠΣ. Κανένας δεν κατεβαίνει για να χάσει στις εκλογές. Δεν είπα ποτέ ότι ο Ολυμπιακός θα στήριζε την υποψηφιότητα Σαρρή. Με τον Μώραλη έγινε μια κουβέντα, ήμασταν φίλοι τότε, υποστήριζε την υποψηφιότητα μου. Δεν έδωσα ποτέ λεφτά προκειμένου να εκλεγώ, ούτε σε Ενώσεις ούτε πουθενά. Κατέβηκα το 2001, το 2004, το 2008 με την συντριπτική πλειοψηφία των Ενώσεων».

Στη συνέχεια ο Εισαγγελέας Χαρ. Λακαφώσης ρώτησε τον μάρτυρα:

-Γιατί επεδίωξε ο κ. Μώραλης να σας πείσει να μην κατεβείτε στις εκλογές;

Γκαγκάτσης: Δεν μου συνέστησε να μην κατέβω, είχα πει ότι αν θα δηλώσω υποψηφιότητα δεν θα κάνω πίσω. Υποστήριζε την υποψηφιότητα μου, την ήθελε, πίστευε σε μένα αλλά προφανώς επειδή ήταν εκπρόσωπος του Ολυμπιακού άλλα θα ήθελε η ιδιοκτησία του Ολυμπιακού.

-Γνωρίζετε περιστατικά αν ο Β. Μαρινάκης είχε ενεργό συμμετοχή στην εκλογή του ΔΣ της ΕΠΟ εις βάρος σας;

Γκαγκάτσης: Δεν έχω κάτι. Ο Παλάσκας της ΕΠΣ Καρδίτσας μου είχε πει ότι οι διαιτητές του δεν ορίζονται, γι’ αυτό και οι διαιτητές του είχαν ζητήσει να πάρουν μεταγραφή σε άλλη Ένωση. Δεν θα μπορούσα να είμαι στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας και δεν θα ήθελα Είχα πάει στη Σούπερ Λιγκα και τους είχα πει να πάρουν τη διαιτησία και ότι ήταν δικό μου θέμα πως θα τα έβρισα με τη ΦΙΦΑ και την ΟΥΕΦΑ. Από το 2004 μέχρι το 2008 με ειδική άδεια που είχα πάρει ανακοινώνονταν και οι βαθμοί και οι τιμωρίες. Τους είχα πει να πάρουν τη διαιτησία και μου είχαν απαντήσει… δεν θα μας πετάξεις σε εμάς, την καυτή πατάτα της διαιτησία…

-Οι εκλογές κύλησαν ομαλά;

Γκαγκάτσης: Έγιναν πολλά, συγκεντρώσεις Ενώσεων. Δεν γνωρίζω αν υπήρχαν μεθοδεύσεις για να μην εκλεγώ. Αν ήξερα θα τα είχα καταγγείλει.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter