Δίκη ΧΑ – Καμπαγιάννης: Οργανωμένη από τα πάνω η επίθεση στους Αλιεργάτες, «ζέσταμα» για τις επόμενες

Δίκη ΧΑ – Καμπαγιάννης: Οργανωμένη από τα πάνω η επίθεση στους Αλιεργάτες, «ζέσταμα» για τις επόμενες

Αναφερόμενος στην «ιδεολογική συγκρότηση που αποδεικνύεται εθνικοσοσιαλιστική», συνέχισε σήμερα την αγόρευσή του ο δικηγόρος της Πολιτικής Αγωγής για τους Αιγύπτιους αλιεργάτες, Θανάσης Καμπαγιάνης, στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Ο κ. Καμπαγιάννης στάθηκε αρκετά στο θέμα των μελών της οργάνωσης, πράγμα που αποπειράθηκαν να αποκρύψουν οι κατηγορούμενοι κατά τη δικαστική διαδικασία, εκτός από τους κατηγορούμενους Μπούκουρα, ο Αλεξόπουλο και ο Μίχο οι οποίοι έχουν αποχωρήσει από την οργάνωση. Ο κ. Καμπαγιάννης σχετικά με αυτό αναρωτήθηκε: «Σε τι είδους οργάνωση αντιστοιχεί η άρνηση της ιδιότητας του μέλους όταν είσαι εκεί και την αποδοχή όταν αποχωρείς; Στη Μαφία». 

Την ίδια ώρα τόνισε πως βασικοί κατηγορούμενοι δήλωναν απλοί υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής, ενώ ουσιαστικά είχαν βασικό ρόλο στην οργάνωση, όπως οι Ρουπακιάς, Αποστόλου, Πατέλης, Καζατζόγλου, Σιατούνης, Τσακανίκας και Πανταζής. 

O Θανάσης Καμπαγιάννης έκανε λόγο για κοινό modus operandi:

  • Πολλοί δράστες εναντίον λίγων ή ενός θύματος. Μια αριθμητική υπεροπλία που παραλύει τα θύματα,
  • Θύματα που στοχοποιούνται με κριτήριο την αντίθετη ιδεολογία με τη Χρυσή Αυγή χωρίς δηλαδή να έχουν προσωπική γνωριμία ή προσωπικά προηγούμενα με τους δράστες. Οι επιθέσεις πραγματοποιούνται όταν τα θύματα βρίσκονται σε μειονεκτική θέση, σωματικά, αριθμητικά ή σε επίπεδο οπλισμού.
  • Ομοιόμορφη ενδυμασία. Στις περισσότερες φορές τα άτομα της ΧΑ φορούν μαύρα ρούχα ενώ συχνά φορούν και μπλούζες με το ίδιο το σήμα της Χρυσής Αυγής.
  • Οπλισμός. Από γκλομπ, ρόπαλα και μαχαίρια
  • Εκ των προτέρων χωρο-χρονική και ιεραρχική οργάνωση της επίθεσης. Οι επιθέσεις είναι πάντα σχεδιασμένες από πριν, ώστε να επιτύχουν τον μέγιστο αιφνιδιασμό, αλλά και να αποφευχθεί η σύλληψη των δραστών. Γι αυτό το λόγο πολλές φορές υπάρχουν και μηχανάκια. Είναι χαρακτηριστικό ότι επιθέσεις διαρκούν λίγα λεπτά, […]
  • Βλάβη έννομων αγαθών. σωματική ακεραιότητα ή/και τη φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Αιγύπτιοι αλιεργάτες και εισαγγελική πρόταση

Ο δικηγόρος των Αιγύπτιων αλιεργατών τόνισε πως η επίθεση ήταν οργανωμένη είχε δοθεί παράγγελμα από την ηγεσία και είχε ρατσιστικό χαρακτήρα ενώ τη χαρακτήρισε ως ένα τυπικό έγκλημα απανθρωποίησης του θύματος, που ήταν «ζέσταμα» για τις επόμενες επιθέσεις.

Ο Θ. Καμπαγιάννης στάθηκε αρκετά στην παραδοχή του πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής Νίκου Μίχου ο οποίος κατά την απολογία του υποστήριξε πως η ηγεσία είχε γνώση για την επίθεση και ότι ο ίδιος ζήτησε να διαγραφούν οι συγκεκριμένοι χρυσαυγίτες, αλλά δεν εισακούστηκε.

«Η επίθεση προαναγγέλθηκε από τον Λαγό το απόγευμα της 11 Ιουνίου 2012, σε ομιλία του στο καφε «Αίνιγμα» στο Πέραμα. Γραφεία η ΧΑ στο Πέραμα ακόμα δεν διέθετε, αυτά ανοίγουν τον Δεκέμβριο του 2012. Η εκδήλωση αυτή λειτουργεί ως το ορμητήριο. Αργότερα όταν θα ανοίξουν τα γραφεία, το ορμητήριο πλέον θα είναι τα γραφεία όπως φάνηκε στην επίθεση στο ΠΑΜΕ

Εκείνο το βράδυ λοιπόν η επίθεση είναι σχεδιασμένη: τα άτομα που συγκεντρώνονται δεν ψάχνουν να ξεμοναχιάσουν κάποιον μαυριδερό στο δρόμο. Μιλάμε για την οικογένεια Αμπού Χάμεντ, στη Σοφούλη δίπλα από τα Καζάνια. Υπάρχει λοιπόν μια συγκεκριμενοποίηση της στοχοποίησης που γίνεται από τον Λαγό όχι γενικά στους ξένους αλλά στους Αιγύπτιους αλιεργάτες και ειδικότερα στο σπίτι της οικογένειας Αμπού Χάμεντ με σκοπό να τσακίσουν να μακελέψουν, να σφάξουν οποιονδήποτε είναι μέσα σ’ αυτό έστω και αν η φράση του Πανταζή είναι «έλα έξω Άχμεντ». Δεν είναι δα και τόσο δύσκολο και αδικείται η κυρία εισαγγελέας που πρέπει να ισχυριστεί ότι δήθεν δεν το καταλαβαίνει.Σε κάθε περίπτωση το δικαστήριο σας είναι έξυπνο, και μπορεί να το καταλάβει», σημείωσε ο κ. Καμπαγιάννης και πρόσθεσε:

«Χτυπήματα πολλαπλά, στοχευμένα στο κεφάλι. Με ρόπαλα, σιδερένια και ξύλινα. Πολλοί δράστες. Και σε μια πάρα πολύ Ιδιαίτερη περίσταση, που πρέπει να τη λάβετε σοβαρά υπόψη σας, την ώρα που κοιμόταν, την ώρα της μεγαλύτερης αδυναμίας. Σκεφτείτε τους εαυτούς σας κύριοι δικαστές, όταν σηκώνεστε από τον ύπνο σας ,σκεφτείτε πως είστε την ώρα που ξυπνάτε άγαρμπα από έναν θόρυβο, πόση δυνατότητα έχετε να αντιδράσετε σε μια τέτοιου τύπου επίθεση. Την ώρα που καποιος κοιμάται, στο όνειρο του να δεχτεί επίθεση με λοστάρια. Και με αυτή την ιδιαίτερη περίσταση, του ύπνου, πρέπει εμείς να επιχειρηματολογήσουμε για τον ενδεχόμενο δόλο;»

Όσο αναφορά την εισαγγελική πρόταση που ήθελε οι δράστες να μην είχαν ανθρωποκτόνο δόλο επειδή αν ήθελαν, θα είχαν αποτελειώσει το θύμα και δεν θα είχαν αποχωρήσει αφήνοντάς το αιμόφυρτο, αλλά και ότι το θύμα δεν μπορεί να γνώριζε τη λέξη «πάμε» επειδή ήταν λίγους μήνες στην Ελλάδα, ο Θ. Καμπαγιάννης είπε: 

«Φανταστείτε ένα σκυλί, που πέφτουν πάνω του 10-15 άτομα με λοστάρια σιδερένια και ξύλινα και του χτυπάνε το κεφάλι την ώρα που κοιμάται. Θα είχαμε καμία αμφιβολία ότι θέλουν να το σκοτώσουν; Και αν πάρετε την απάντηση ότι «ναι, θέλουν να το σκοτώσουν το ζωντανό», και αφού κανείς δεν θα χε καμία αμφιβολία, μήπως έχει λιγοτερο δικαίωμα στη ζωή ο Αμπουζιντ Εμπάρακ από έναν σκύλο; Και μήπως θα άλλαζε τίποτα στην εκτίμησή μας αν φεύγοντας οι δράστες είχαν ακούσει το ζωντανό να ξεσπάει σε λυγμούς; Γιατί αυτό μας είπε η κυρία εισαγγελέας ότι άκουσαν το «βοήθεια» και δε γύρισαν πίσω προκειμένου να το αποτελειώσουν, αυτό συνεπάγεται την μη ύπαρξη ανθρωποκτόνου δόλου. Η κυρία εισαγγελέας δεν μας εξήγησε: σε τι γλώσσα είπε το Βοήθεια ο Αμπουζιντ Εμπάρακ; Αφού ούτε το «Πάμε» δεν μπορούσε να αναγνωρίσει; Την πρώτη λέξη που μαθαίνει ένας μετανάστης εργάτης από το αφεντικό του όταν πάει για δουλειά: «Πάμε». Αφού ούτε αυτήν ήξερε, πώς μπορούσαν να καταλάβουν λοιπόν οι δράστες ότι ο Αμπουζίντ έλεγε «βοήθεια» και δεν έλεγε ακατάληπτες παραληρηματικές λέξεις την ώρα που λιποθυμουσε και ξελιποθυμούσε; Φαίνεται πως η εισαγγελική πρόταση προϋποθέτει από την πλευρά των δραστών και τη γνώση της αραβικής».

Πληροφορίες από Golden Dawn Watch

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter