Δίκη ΧΑ: Με απειλούσαν για να πω αυτά που ήθελαν – Μου έλεγαν «εμείς τους προδότες τους σκοτώνουμε», αποκάλυψε στην απολογία του ο Δήμου

Δίκη ΧΑ: Με απειλούσαν για να πω αυτά που ήθελαν – Μου έλεγαν «εμείς τους προδότες τους σκοτώνουμε», αποκάλυψε στην απολογία του ο Δήμου

Με την απολογία του κατηγορούμενου Γιώργου Δήμου, συνεχίστηκε η δίκη της Χρυσής Αυγής στην αίθουσα Τελετών του Εφετείου Αθηνών. 

Ο κ. Δήμου, αποκάλυψε πως δέχτηκε επανειλημμένα απειλές για τη ζωή του από τον επίσης κατηγορούμενο χρυσαυγίτη Τσακανίκα, ο οποίος σύμφωνα με τα όσα είπε ο πρώτος, προσπάθησε να του υποδείξει τι να πει στην αστυνομία προς όφελος του κόμματος και των βουλευτών του. 

Ο Τσακανίκας κατά την πρώτη του επικοινωνία με τον Δήμου, προσπάθησε – σύμφωνα με τη σημερινή απολογία – να κανονίσει ραντεβού μεταξύ του Λαγού και του απολογουμένου.

Ο Γιώργος Δήμου όπως φαίνεται από τις καταγεγραμμένες κλήσεις εκείνης της ημέρας, είχε μιλήσει με τον Ρουπακιά μετά τη δολοφονία και όσο εκείνος βρισκόταν υπό κράτηση.

«Τη μεθεπόμενη μέρα, 19-20 του μήνα γύρω στις 15:00 χτυπάει το τηλέφωνο και μου λέει «είμαι ο Τσακανίκας να πας στα κεντρικά (σ.σ. στη Μεσογείων) γύρω στις 5:30 σε θέλει ο Λαγός». Μετά με ξαναπήρε και μου είπε να βρεθούμε στους Αγίους Αναργύρους, πήγα και βρήκα τον Τσακανίκα με μια κοπέλα. Πήγαμε πιο κάτω να μιλήσουμε και μου λέει (σ.σ. ο Τσακανίκας) «τώρα που θα ανοίξουν τα τηλέφωνα θα πεις ότι ήσουν στο Κερατσίνι». Κατάλαβα ότι κάτι συμβαίνει.. Μου είπε ότι ήμουν ο μοναδικός που πήρε τηλέφωνο τον Ρουπακιά», είπε ο κατηγορούμενος. 

Πρόεδρος: Τι καταλάβατε;

Δήμου: Τι να καταλάβω; Προφανώς θα θέλανε να καλύψουν κάτι;

Πρόεδρος: Πού να τα πείτε;

Δήμου: Στην αστυνομία. Ότι τυχαία βρέθηκα στο Κερατσίνι και πήρα τον Ρουπακιά.

Δήμου: «Μη με ανακατεύεις εμένα» του λέω. Και να ανοίξουν τα τηλέφωνα θα πω την αλήθεια.

Πρόεδρος: Συμφωνήσατε να τα πείτε αυτά;

Δήμου: Όχι, γιατί να συμφωνήσω; Εγώ στις ανακρίτριες είπα την αλήθεια. «Θα σου βάλουμε» λέει «από το κόμμα δικηγόρους». Τους λέω «τι λέτε ρε παιδιά» και μου λέει «θα σου κάνουμε το βίο αβίωτο».

Πρόεδρος: Ποιοι;

Δήμου: Η ΧΑ. «Θα τα πεις γιατί αλλιώς θα παρακαλάς να μην είχες γεννηθεί». 

Πρόεδρος: Σας απείλησε με αυτά και τι σας είπε;

Δήμου: «Πιο καλά να μην είχες γεννηθεί» λέει. «Εμείς τους προδότες τους σκοτώνουμε». «Τι λες άνθρωπέ μου» του λέω «εγώ έχω παιδιά».

Πρόεδρος: «Τι καταλάβατε όταν σας έλεγε ότι θα ανοίξουν τα τηλέφωνα;»

Κατηγορούμενος: «Ότι ο Τσακανίκας με προέτρεπε να πω ότι εγώ προέτρεψα τον Ρουπακιά να πάει να σκοτώσει το παλικάρι.»

Το πρώτο τηλεφώνημα με τον Ρουπακιά

Ο Δήμου υποστήριξε πως κάλεσε τον Γιώργο Ρουπακιά μετά από SMS που έλαβε από την τοπική Νίκαιας κατά τις 23:00 το βράδυ της ημέρας της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. 

Δήμου: Ήρθε ένα SMS που είπε «οι πιο κοντινοί να έρθουν στην τοπική». Πήρα τον Ρουπακιά.

Πρόεδρος: Γιατί τον συγκεκριμένο;

Δήμου: Δεν μπορούσα να πάρω τον Πατέλη. Μου είχαν πει να παίρνω τον Ρουπακιά. Ο Πατέλης μου το είχε πει.

Δήμου: Λέω κύριε Ρουπακιά τι έγινε; Και μου λέει «κλείσε, κλείσε, θα σε πάρω». Και πήρα τον Πατέλη και του λέω «γιατί να έρθω;» μου λέει «αν μπορείς έλα». Μετά πήρα τον Σκάλκο και του είπα «μπορείς να με πετάξεις στην τοπική;»

Το δεύτερο τηλεφώνημα μετά τη δολοφονία όσο ο Ρουπακιάς ήταν κρατούμενος

Πρόεδρος: Όταν φτάσατε στο σπίτι δεχτήκατε κάποιο τηλ;

Δήμου: Πήρα τον κ. Ρουπακιά και μου είπε ότι τον έχουν πιάσει και είναι στο Τμήμα. Του λέω, «να σας φέρω κάτι;» και μου λέει «πάρε τον κ. Πατέλη». Πήρα τον Πατέλη και του είπα «έχουν πιάσει τον Ρουπακιά» και μου λέει «ξέρουμε τι έχει κάνει ο Ρουπακιάς, μη λες πολλά από το τηλέφωνο».

Σε αυτό το σημείο ο κατηγορούμενος Πατέλης πετάγεται και φωνάζει «Ψέμματα».

Πρόεδρος: Μιλήσατε με τον ίδιο;

Δήμου: Όχι. Τον κάλεσα στο κινητό του. Ήξερα τη σύζυγό του φατσικά. Με αυτή μίλησα και της είπα είμαι ο Γεώργιος ο Δήμου, μου είπε ότι ο κ. Πατέλης κάνει μπάνιο. Και της είπα «έχουν πιάσει τον Ρουπακιά» και μου λέει «ξέρουμε τι έχει κάνει ο Ρουπακιάς, μη λες πολλά στο τηλέφωνο» και λέω «συγγνώμη, γειά σας».

Σχετικά με την «ομάδα ασφαλείας» ο Δήμου σημείωσε πως ήταν όλοι νέοι 18 – 40 ετών και συμμετείχαν οι περισσότεροι από τους συγκατηγορούμενούς του. Ο ίδιος υποστήριξε πως ήταν απλό μέλος και δεν ενημερωνόταν για όλα, μπορούσε να φύγει ό,τι ώρα ήθελε και δεν ντύνονταν ομοιόμορφα.

Ο ίδιος απαντώντας σε ερωτήσεις της πολιτικής αγωγής, επιβεβαίωσε τα όσα είχε καταθέσει στις ανακρίτριες σχετικά με τα μηνύματα που λάμβανε από την τοπική ως μέλος και την οδηγία από τον Πατέλη να τα διαγράφει μόλις τα διαβάζει. 

Στη συνέχεια, ξεκίνησε η απολογία του κατηγορούμενου Κομιανού, τον οποίο ο Δήμου έχει καταθέσει πως τον είδε το βράδυ της δολοφονίας στην «ομάδα κρούσης» και του είπε ότι «πάει για μάχη». Ο Κομιανός αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες, υποστηρίζει πως το βράδυ της δολοφονίας ήταν στο Αιγάλεω, ενώ παραμένοντας πιστός στη γραμμή που ακολουθούν οι περισσότεροι κατηγορούμενοι, υποστήριξε πως το όνομά του ενεπλάκη στην υπόθεση κατά τύχη. 

Πρόεδρος: Κατά του Δήμου στραφήκατε νομικά;

Κομιανός: Όχι. Θα στραφώ για τα ψέματα που είπε σήμερα. Ότι με είδε και του είπα ότι πάω σε μάχη.

Πρόεδρος: Γιατί τα λέει αυτά για εσάς;

Κομιανός: Είναι ψέμα! Δεν ξέρω γιατί το λέει. Γιατί έχουν βρεθεί οι συνομιλίες και θέλει να το ρίξει σε εμένα που ήμουν ο τελευταίος τροχός της αμάξης;

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter