Δίκη ΧΑ: Οι επιθέσεις των χρυσαυγιτών και τα νεύματα του Κασιδιάρη

Δίκη ΧΑ: Οι επιθέσεις των χρυσαυγιτών και τα νεύματα του Κασιδιάρη

Με την κατάθεση της φωτορεπόρτερ, Συμέλας Πανταρτζή, που είχε χτυπηθεί από χρυσαυγίτη, έξω από το Εφετείο τον Ιούλιο του 2014, κατά τη μεταγωγή των Μιχαλολιάκου, Παππά και Λαγού στις ανακρίτριες, και είχε υποστεί ράγισμα στο ισχίο της, που την ταλαιπώρησε επί έναν χρόνο, συνεχίστηκε σήμερα η δίκη της Χρυσής Αυγής.

«Τους έκανε νόημα ο Κασιδιάρης να σταματήσουν και σταμάτησαν αμέσως. Έρχονταν μαινόμενοι κατά πάνω μας και σταμάτησαν αμέσως» κατέθεσε η φωτορεπόρτερ του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, Συμέλα Πανταρτζή.

Η μάρτυρας αναφέρθηκε σε τρεις περιπτώσεις που ήταν αυτόπτης μάρτυρας επιθέσεων χρυσαυγιτών σε βάρος δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ.

Όπως επισήμανε, σε όσες επιθέσεις ήταν παρόντες βουλευτές, με νεύματα καθοδηγούσαν την ομάδα να επιτεθεί ή να υποχωρήσει.

Για την επίθεση που είχαν δεχθεί δημοσιογράφοι τον Ιανουάριο του 2014 στο Εφετείο, μετά την απόφαση προφυλάκισης των Γιώργου Γερμενή και του Παναγιώτη Ηλιόπουλου, η μάρτυρας περιέγραψε μία μαινόμενη ομάδα που φωνάζοντας «αλήτες, ρουφιάνοι δημοσιογράφοι» πετούσαν μπουκάλια.

Οι χρυσαυγίτες – είπε η μάρτυρας- είχαν αρχίσει να κινούνται εναντίον δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ που βρίσκονταν έξω από την κεντρική πύλη του Εφετείου, με σηκωμένες γροθιές, ενώ η αστυνομία είχε αποσυρθεί και η είσοδος του Δικαστικού Μεγάρου είχε ήδη κλειδώσει:

«Χτύπαγα την κλειδωμένη τζαμόπορτα και ζητούσα από τους τρεις-τέσσερις αστυνομικούς που έβλεπα μέσα να κάνουν κάτι», είπε χαρακτηριστικά η φωτορεπόρτερ.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter