Δίκη Χάρι Μαγκουάιρ: «Με κλώτσησε αστυνομικός και μου είπε ότι τελείωσε η καριέρα μου» κατέθεσε η πλευρά του Αγγλου αμυντικού

Δίκη Χάρι Μαγκουάιρ: «Με κλώτσησε αστυνομικός και μου είπε ότι τελείωσε η καριέρα μου» κατέθεσε η πλευρά του Αγγλου αμυντικού

Κανονικά διεξάγεται εδώ και ώρα, στο δικαστήριο της Σύρου, η δίκη του Αγγλου διεθνή ποδοσφαιριστή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Χάρι Μαγκουάιρ, του αδελφού του κι ένος φίλου τους για το επεισόδιο που είχαν στις 21 Αυγούστου με ομοεθνείς τους στη χώρα της Μυκόνου. Και οι τρεις κατηγορούμενοι δεν βρίσκονται στη δίκη αφού έχουν επιστρέψει στην Αγγλία.

Πρώτος κατέθεσε ο αστυνομικός που παρενέβη στη συμπλοκή των Αγγλων, λέγοντας ότι ο παίκτης του υποσχέθηκε χρήματα για να αφήσει τον ίδιο και την παρέα του να φύγουν. Από την πλευρά του Άγγλου αμυντικού, ο δικηγόρος του υποστήριξε πως αστυνομικός κλώτσησε τον ποδοσφαιριστή στο πόδι λέγοντάς του ότι «τώρα τελείωσε η καριέρα σου».

Ο Μαγκουάιρ εκπροσωπείται στο δικαστήριο από Έλληνα ποινικολόγο, ενώ παρών είναι και ο πατέρας του ποδοσφαιριστή. Στο ξεκίνημα της δίκης ο Ελληνας δικηγόρος ζήτησε αναβολή επειδή όπως τόνισε υπήρξαν νέα στοιχεία στην υπόθεση που δεν πρόλαβε να μελετήσει αλλά το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα του.

Θυμίζουμε ότι ο Μαγκουάιρ συνελήφθη στη Μύκονο ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής (21/8) μαζί με τον αδελφό του κι ένα φίλος τους για συμμετοχή σε καυγά με άλλους Αγγλους τουρίστες και σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για σωματική βλάβη κατά συρροή και εξύβριση κατά συρροή. Επίσης, σε βάρος του διεθνή Αγγλου αμυντικού και του φίλου του ασκήθηκε ποινική δίωξη για δωροδοκία υπαλλήλου κατά συρροή και για το αδίκημα της βίας κατά υπαλλήλου. Η ποινή που αντιμετωπίζουν είναι μέχρι και τρία χρόνια φυλάκισης με το δικαίωμα αναστολής

Νωρίτερα σήμερα, η βρετανική εφημερίδα «Guardian» ανέφερε πως υπήρξε ενδεχόμενο αναβολής της δίκης, καθώς στο κτίριο που στεγάζονται το δημαρχείο και το δικαστήριο της Σύρου, είχαν βρεθεί δύο κρούσματα κορονοϊού και όλοι οι εργαζόμενοι εκεί θα έπρεπε να υποβληθούν σε τεστ. Σύμφωνα με το δημοσίευμα «χθες (24/8) υπήρχαν αμφιβολίες αν γίνει η ακρόαση, καθώς ο αντιδήμαρχος του νησιού, Νίκος Πιταούλης, έχει διαγνωστεί με τον Covid-19 μαζί με τον διευθυντή του τμήματος οικονομικών του δήμου». Συμπληρώνει δε ότι «ο εθνικός οργανισμός δημόσιας υγείας έχει αποφασίσει ότι κάθε υπάλληλος πρέπει τώρα να εξεταστεί, ώστε υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να αναβληθεί η ακρόαση».

Την ίδια στιγμή στην Αγγλία ο Χάρι Μαγκουάιρ δηλώνει έτοιμος να κληθεί στην εθνική ομάδα (οι κλήσεις θα γίνουν σήμερα) αλλά ο Ομοσπονδιακός τεχνικός των Αγγλων Γκάρεθ Σάουθγκέιτ, φέρεται προβληματισμένος με τη συμμετοχή του παίκτη στο επεισόδιο της Μυκόνου. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter