Δίκη Χρυσής Αυγής: «Εισαγγελέας υπερασπιστής της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης», λέει η Πολιτική Αγωγή

Δίκη Χρυσής Αυγής: «Εισαγγελέας υπερασπιστής της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης», λέει η Πολιτική Αγωγή

Την αναστολή των ποινών όλων των κατηγορουμένων, πλην του Γιώργου Ρουπακιά, πρότεινε η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου στη σημερινή δικάσιμο της δίκης της Χρυσής Αυγής αφήνοντας άναυδους όσους παρακολουθούν τη διαδικασία.

Η κ. Οικονόμου στην εισαγγελική της πρόταση τόνισε ότι οι καταδικασθέντες για τη δράση τους εντός της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή έχουν τηρήσει απαρέγγλιτα τους περιοριστικούς όρους που τους έχουν επιβληθεί, ενώ δεν έχουν δείξει ούτε ότι είναι ύποπτοι φυγής, ούτε ότι υπάρχει κίνδυνος να τελέσουν και πάλι τις ίδιες πράξεις.

Σε ό,τι αφορά τον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, Γιώργο Ρουπακιά, η εισαγγελέας δήλωσε εξ’ αρχής ότι δεν δικαιούται αναστολής καθώς τού έχει επιβληθεί ποινή ισοβίων, ενώ για τους καταδικασθέντες σε ποινή κάτω των τριών ετών, ανασταλτική δύναμη στην έφεση χορηγείται αυτοδικαίως.

Σε ό,τι αφορά τη διευθυντική ομάδα, υποστήριξε ότι, όπως όλοι οι άλλοι καταδικασθέντες, έχουν τηρήσει απαρέγγλιτα τους περιοριστικούς όρους που τούς έχουν επιβληθεί. Το ίδιο υποστήριξε ακόμη και για τον Γιάννη Λαγό, ο οποίος όμως δεν αιτήθηκε αναστολής καθώς όπως δήλωσε «δεν αναγνωρίζει το δικαστήριο». Επίσης σημείωσε ότι όλοι οι πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής έχουν λευκά ποινικά μητρώα, εκτός του Νίκου Μιχαλολιάκου που έχει καταδικαστεί και εκτίσει την ποινή του σε ηλικία 22 ετών.

Η εισαγγελέας υιοθέτησε μάλιστα πλήρως την επιχειρηματολογία της υπεράσπισης και συγκεκριμένα του Νίκου Μιχαλολιάκου, υποστηρίζοντας ότι η έλλειψη κινδύνου τέλεσης των ίδιων αδικημάτων και η ανεπανόρθωτη βλάβη, προκύπτει και από το γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή έχει κλείσει σχεδόν όλες τις τοπικές της οργάνώσεις, ενώ έκλεισε και η εφημερίδα της οργάνωσης, γεγονός που ανακοινώθηκε από τον Μιχαλολιάκο μόλις την περασμένη Πεμπτη.

Πολιτική Αγωγή: Είναι εισαγγελέας υπεράσπισης της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης

Κώστας Παπαδάκης

Συνήγορος Αιγυπτίων αλιεργατών

«Τώρα που η δίκη τελειώνει η εισαγγελέας έχει αποβάλει τα προσχήματα και μετετράπη σε συνήγορο των κατηγορουμένων. Τη θυμόμαστε από άλλες δίκες, αναρχικών, που είχε αντίθετη συμπεριφορά και ζητούσε να πάνε στη φυλακή άνθρωποι που τελικά αθωωθηκαν.

Όμως δεν αναμασά μόνο τα νομικά αλλά και τα πολιτικά επιχειρήματα των χρυσαυγιτω . Παραβλέπει τις βόμβες του Μιχαλολιάκου, το ότι ο λαγός παραβίασε τους περιοριστικούς όρους. Είμαστε σίγουροι ότι το δικαστήριο πάλι θα την αγνοήσει, αλλιώς

Θα είναι η πρώτη εγκληματική οργάνωση στην ιστορία της χωρας που θα έχουν αφεθεί όλοι ελεύθεροι».

Θανάσης Καμπαγιάννης

Δικηγόρος Αιγυπτίων αλιεργατών

«Η εισαγγελέας δεν κρατά πια ούτε τα προσχήματα. Είναι εισαγγελέας υπεράσπισης της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης. Υπάρχει κάτι σάπιο στην εισαγγελία της χώρας όταν η εισαγγελέας λέει ψέματα προς το δικαστήριο ότι ο λΛαγός δεν παραβίασε τους όρους; Όταν λέει ότι η προμήθεια εκρηκτικών υλών είναι χαμηλής απαξιας. Αν όπως λέει, η Χρυσή Αυγή έχει διαλυθεί, ας πάρει ένα τηλέφωνο το Μιχαλολιάκο να τον ενημερώσει».

Παναγιώτης Σαπουντζάκης

Δικηγόρος της υπόθεσης επίθεσης στο ΠΑΜΕ

«Η πρόταση της εισαγγελέως έχει την ίδια βαρύτητα με την πρόταση της περί αθωότητας των κατηγορουμένων. Η εισαγγελέας επικαλέστηκε ότι δεν συντρέχουν επιβαρυντικές περιπτώσεις παρόλο που ο Μιχαλολιάκος καταδικάστηκε το ’79 σε μια ποινή. Ξέχασε να πει ότι αυτή η ποινή ήταν ότι τότε έβαζε βόμβες σε κινηματογράφους που έδειχναν σοβιετικά έργα, όπως παρέβλεψε και την προκλητική συμπεριφορά του κ. Λαγού.

Αν δοθεί αναστολή κινδυνεύει η δημοκρατία. Η ΧΑ καταδικάστηκε ακριβώς επειδή υπονομεύει τους δημοκρατικούς θεσμούς. Οι κατηγορούμενοι με τη στάση τους δεν παρέχουν κανένα εχεγγυο ότι δεν θα τελέσουν αλλά εγκλήματα».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter