Δίκη Χρυσής Αυγής: Εν αναμονή της απόφασης για την αναστολή – Συνεχίζονται οι αγορεύσεις της υπεράσπισης

Δίκη Χρυσής Αυγής: Εν αναμονή της απόφασης για την αναστολή – Συνεχίζονται οι αγορεύσεις της υπεράσπισης

Με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης συνεχίζεται σήμερα η δίκη της Χρυσής Αυγής, μετά την χθεσινή προκλητική εισαγγελική πρόταση από την Α. Οικονόμου, που πρότεινε την αναστολή των ποινών όλων των κατηγορουμένων, πλην του Γιώργου Ρουπακιά.

Η διαδικασία διεκόπη χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί οι αγορεύσεις της υπεράσπισης αφού δημιουργήθηκε ένταση όταν οι συνήγοροι της υπεράσπισης άρχισαν να σχολιάζουν τους δικηγόρους της Πολιτικής Αγωγής, σε σχέση με δηλώσεις των τελευταίων στα ΜΜΕ.

Μετά την ολοκλήρωση των αγορεύσεων αναμένεται η διάσκεψη του δικαστηρίου και η ανακοίνωση της απόφασής του επί των αναστολών.

Η πρόταση της Εισαγγελέως

Η Α. Οικονόμου στην εισαγγελική της πρόταση τόνισε ότι οι καταδικασθέντες για τη δράση τους εντός της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή έχουν τηρήσει απαρέγκλιτα τους περιοριστικούς όρους που τους έχουν επιβληθεί, ενώ δεν έχουν δείξει ούτε ότι είναι ύποπτοι φυγής, ούτε ότι υπάρχει κίνδυνος να τελέσουν και πάλι τις ίδιες πράξεις.

Τι κι αν αυτό δεν ισχύει, από τη στιγμή που ο Γ. Λαγός – του οποίου προτάθηκε να του χορηγηθεί αναστολή ενώ δεν την είχε αιτηθεί καν – είχε παραβιάσει τους περιοριστικούς του όρους τρεις φορές κατά το παρελθόν  και ο Ν. Μιχαλολιάκος είχε δηλώσει δημόσια ότι αν χρειαστεί θα γίνουν φυγόδικοι και θα τους ψάχνουν;

Σε ό,τι αφορά τον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, Γιώργο Ρουπακιά, η εισαγγελέας δήλωσε εξ’ αρχής ότι δεν δικαιούται αναστολής καθώς τού έχει επιβληθεί ποινή ισοβίων, ενώ για τους καταδικασθέντες σε ποινή κάτω των τριών ετών, ανασταλτική δύναμη στην έφεση χορηγείται αυτοδικαίως.

Η Α. Οικονόμου υιοθέτησε μάλιστα πλήρως την επιχειρηματολογία της υπεράσπισης και συγκεκριμένα του Νίκου Μιχαλολιάκου, υποστηρίζοντας ότι η έλλειψη κινδύνου τέλεσης των ίδιων αδικημάτων και η ανεπανόρθωτη βλάβη, προκύπτει και από το γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή έχει κλείσει σχεδόν όλες τις τοπικές της οργανώσεις, ενώ έκλεισε και η εφημερίδα της οργάνωσης, γεγονός που ανακοινώθηκε από τον Μιχαλολιάκο μόλις την περασμένη Πεμπτη.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter