Δίκη Χρυσής Αυγής: Επίθεση από χρυσαυγίτες περιέγραψε δημοσιογράφος

Δίκη Χρυσής Αυγής: Επίθεση από χρυσαυγίτες περιέγραψε δημοσιογράφος

Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δέχτηκε επίθεση από χρυσαυγίτες κατά τη διάρκεια ρεπορτάζ περιέγραψε καταθέτοντας σήμερα στη δίκη για τα “έργα και τις ημέρες” της Χρυσής Αυγής, ο δημοσιογράφος του STAR, Παναγιώτης Μπούσιος.

Ο ρεπόρτερ του ιδιωτικού καναλιού που έχει επιφορτιστεί με το δύσκολο έργο να καλύπτει ειδησεογραφικά την Χ.Α, μίλησε ακόμα στο δικαστήριο για την γενικότερη φασιστική στάση των χρυσαυγιτών απέναντι στους δημοσιογράφους

«Έχει τύχει να μη μας επιτρέψουν να γράψουμε. Υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος για όλα. Μας λένε από ποιο σημείο επιτρέπεται να καταγράψουμε και πότε να σταματήσουμε. Πάντα ρωτάμε πριν», είπε χαρακτηριστικά ο Παν. Μπούσιος.

Ο ίδιος αλλά και ο οπερατέρ του καναλιού είχαν δεχτεί επίθεση τον Μάρτιο του 2013, στο Νέο Ηράκλειο, κατά τη διάρκεια μνημόσυνου για τους δύο νεαρούς χρυσαυγίτες που είχαν δολοφονηθεί έξω από τα γραφεία της οργάνωσης.

Ο δημοσιογράφος και το συνεργείο του STAR ακολουθούσαν την πορεία από τα γραφεία της Χ.Α. προς το νεκροταφείο, στην οποία συμμετείχαν οι βουλευτές Κασιδιάρης, Γερμενής και Ηλιόπουλος και άλλοι.

«Οι περισσότεροι φορούσαν μαύρα ρούχα, περπατούσαν σε παράταξη, δεν ήταν σκόρπιοι σε καμία περίπτωση, πάντα οι πορείες τους περιφρουρούνται. Καθώς πλησιάζαμε προς το νεκροταφείο και ήμασταν στα στενά, κάποιος ένοικος πολυκατοικίας διαμαρτυρήθηκε, προφανώς ήταν αντίθετος. Τότε κάποιοι από τους συγκεντρωμένους πήγαν προς την πολυκατοικία και κάποιοι άλλοι ήρθαν προς τα εμάς. Στην αρχή μας μίλησαν ζητώντας να μην καταγραφεί. Νομίζαμε ότι είχε εκτονωθεί το περιστατικό.

Εμφανίστηκαν άλλα τρία άτομα που ήρθαν από τον κύριο όγκο της πορείας. Ήμουν εγώ, ο οπερατέρ κι ο ανώτερος αξιωματικός που ήταν εκεί, μάλλον ήταν αστυνομικός διευθυντής. Εμφανίστηκαν λοιπόν τρία άτομα. Φοράω μπουφάν. Με πιάνει κι άρχισε να βρίζει και να χτυπάει. Χτύπησε και τον οπερατέρ κι εμένα… Με μπουνιές. Το αυτί μου είχε αιμορραγία. Ο οπερατέρ χτυπήθηκε λιγότερο. Φύγαμε τρέχοντας προς τα γραφεία που ήταν το μηχανάκι μας».

Μιλώντας για την στάση της αστυνομίας στο περιστατικό ο δημοσιογράφος ανέφερε: «Μου έκανε εντύπωση που ο αστυνομικός δεν έκανε απολύτως τίποτα. Δεν μας ρώτησε αν θέλουμε βοήθεια, αν χρειαζόμαστε ασθενοφόρο. Τίποτα. Δεν αναφέρθηκε καν στο Κέντρο για την επίθεση».

Εισαγγελέας: «Αν δεν συμμορφωνόσασταν στις συνθήκες, στις πορείες και συγκεντρώσεις που καλύπτατε, τι θα γινόταν;»

Μάρτυρας: «Υπήρχε ένα κλίμα φόβου και τρομοκρατίας. Υπήρχε ένα κλίμα ότι θέλουν να ορίζουν τα πράγματα. Αν θες να έχεις δουλειά την άλλη μέρα, δεν μπορείς να κάνεις κάτι διαφορετικό”.

Πολιτική Αγωγή: «Σήμερα εξακολουθούν να σας λένε πότε να καταγράψετε και πότε όχι;

Μάρτυρας: Ναι. Θα ήθελα να μπορώ να καταγράφω ό,τι θέλω, αλλά δεν γίνεται.

Πολιτική Αγωγή: Η ιδεολογία τους ποια είναι;

Μάρτυρας: Θα έλεγα ότι είναι φασιστική . Δεν αισθάνονται άνετα με τίποτα διαφορετικό.

Η δίκη συνεχίζεται. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter