Δίκη Χρυσής Αυγής: Απορρίφθηκε το αίτημα εξαίρεσης που κατέθεσε ο Λαγός – Διακοπή της διαδικασίας για την Τρίτη το πρωί

Δίκη Χρυσής Αυγής: Απορρίφθηκε το αίτημα εξαίρεσης που κατέθεσε ο Λαγός –  Διακοπή της διαδικασίας για την Τρίτη το πρωί

Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων συνεχίζεται η δίκη της εγκληματικής οργάνωσης όπου το δικαστήριο ανακοίνωσε την κρίση του επί των ελαφρυντικών για τους καταδικασθέντες, ενώ η εισαγγελέας προτείνει τις ποινές. 

Tο θέμα των ελαφρυντικών είναι ο πιο καθοριστικός παράγοντας για την επόμενη φάση της διαδικασίας καθώς από αυτό κρίνονται οι ποινές που θα επιβληθούν σε καθέναν από τους καταδικασθέντες.

Η Δανάη Κισκήρα – Μπαρτσώκα και ο Αντώνης Ρηγόπουλος από το Εφετείο και η υπόλοιπη δημοσιογραφική ομάδα του documentonews.gr από την αίθουσα σύνταξης, σας μετέφεραν όλες τις εξελίξεις.

19:12 Διακοπή για αύριο Τρίτη στις 10 το πρωί – Αύριο στις 10.00 το πρωί θα επανέλθει το δικαστήριο προκειμένου να ανακοινωθεί η εισαγγελική πρόταση επί των ποινών των καταδικασθέντων της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.

19:11 Επανήλθε η παλαιά σύνθεση του δικαστηρίου

19:10 Αναμένεται η επάνοδος Λεπενιώτη – Μετά την απόρριψη του αιτήματος εξαίρεσης που κατέθεσε η πλευρά του Γ. Λαγού από τη νέα σύνθεση του δικαστηρίου, αναμένεται η επάνοδος της παλιάς σύνθεσης υπό τη Μαρία Λεπενιώτη (Λεπενιώτη – Τσουλφόγλου – Ντόκος). Μετά την αποχώρηση της νέας (προσωρινής) σύνθεσης, η αίθουσα τελετών του Εφετείου παραμένει γεμάτη, καθώς αναμένεται να ανακοινωθεί αν η διαδικασία θα συνεχιστεί από το σημείο που διακόπηκε το πρωί, ή αν θα διακοπεί για αύριο η συνεδρίαση

19:04 Απορρίπτεται το αίτημα εξαίρεσης του Λαγού «Οι επικαλούμενες παρεμβάσεις έγιναν από αρχές και πρόσωπα που δεν μπορούσαν να επηρρεάσουν την έκβαση της δίκης»

19:01 Επανήλθε η έδρα

18:54 Συνεχίζεται η διάσκεψη του δικαστηρίου – Δυόμιση ώρες έχουν ήδη περάσει από τη στιγμή που η νέα σύνθεση του προεδρείου διέκοψε προκειμένου να διασκεφτεί επί του αιτήματος εξαίρεσης που κατέθεσε ο Γιάννης Λαγός κατά της σύνθεσης του Τριμελούς υπό τη Μαρία Λεπενιώτη. Αξίζει να σημειωθεί οτι η νέα πρόεδρος είχε ανακοινώσει ότι η σύσκεψη θα διαρκούσε περίπου μία ώρα.

18:10: Όλα τα ελαφρυντικά – Να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στους επτά που καταδικάστηκαν ως διευθυντές της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» αποφάσισε σήμερα το δικαστήριο. Συγκεκριμένα κανένα ελαφρυντικό δεν αναγνωρίστηκε στους Ν. Μιχαλολιάκο, Ηλία Κασιδιάρη, Ηλία Παναγιώταρο, Χρ. Παπά, Γιώργο Γερμενή, Γιαννη Λαγό και Αρτέμη Ματθαιόπουλο. Η ποινή με βάση την σχετική διάταξη του Ποινικού Κώδικα που μπορεί να τους επιβληθεί κυμαίνεται από 5-15 χρόνια κάθειρξη. Επίσης κανένα ελάφρυντικό δεν αναγνωρίστηκε στους, Ε. Ζαρούλια, Π. Ζησιμόπουλο, Π. Ηλιόπουλο, Α. Γρέγο, Κ. Μπαρμπαρούση, Ν. Κούζηλο και Δ. Κουκούτση. Το ίδιο συνέβη και για τον Γ. Ρουπακιά, δολοφόνο του Παύλου Φύσσα αλλά και όσους ακόμα εμπλέκονταν στη δολοφονία, ενώ δεν αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά ούτε για όσους επιτέθηκαν στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και στους Αιγύπτιους αλιεργάτες.

Ωστόσο αναγνωρίστηκαν ορισμένες ελαφρυντικές περιστάσεις σε κάποιους κατηγορουμένους ως εξής:

Ελαφρυντικο της μετεφηβικής ηλικίας: Αναδιώτης, Τσακανίκας, Χρυσαφίτης, Αγριογιάννης, Ευγενικός, Μαρίας, Παπαδόπουλος, Χατζηδάκης

Ελαφρυντικό μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς: Δήμου, Σκάλκος, Αλεξόπουλος, Μπούκουρας

Ελαφρυντικό ειλικρινούς μεταμέλειας: Μίχος

Ελαφρυντικό πρότερου σύννομου βίου: Αρβανίτης

Δείτε επίσης: Δίκη Χρυσής Αυγής: Όλα τα ελαφρυντικά

16:09 Νέα διακοπή μιας ώρας – Διέκοψε για μία ώρα η σύνθεση του δικαστηρίου προκειμένου να συσκεφθεί επί του αιτήματος εξαίρεσης Λαγού.

15:58 Κωνσταντίνος Πλεύρης: Η κυρία Πρόεδρος όφειλε να ξεκαθαρίσει στην Πολιτική Αγωγή ότι εδώ δεν δικάζονται φασίσται και δημοκράται. Αυτά εισήχθησαν στο δικαστήριο με σκοπό να το επηρεάσουν και το κατόρθωσαν. Βεβαίως να συμπαθήσουμε τις μητέρες που χάνουν τα παιδιά τους. Αλλά να μη συμπαθούμε μόνο μια. Να συμπαθούμε και τη μητέρα του Κατσίφα και τις μητέρες των δυο χρυσαυγιτών.

15:53 Κωνσταντίνος Πλεύρης: Προβλέπονται ποινές για όσους επιχειρούν να επηρεάσουν τις αποφάσεις της δικαιοσύνης. Από το δικαστήριο έγιναν δεκτές πράξεις απαράδεκτες. Ήρθαν μάρτυρες και μιλούσαν για φασισμό και κρεμάλες και το δικαστήριο τους άφηνε να μιλάνε. Θέλετε να πείτε ότι είμαι ακροδεξιός; Ακροδεξιός! Φασίστας; Φασίστας! Ναζί; Ναζί! Δικάζονται εδώ οι ιδέες μου ή οι πράξεις μου; Η εισαγγελεύς δεν επηρεάστηκε. Το δικαστήριο επηρεάστηκε. Αν οι δικαστές άκουγαν την εισαγγελέα και έλεγαν «αθώοι», θα τους λιντσάρισαν. Είπαν «ένοχοι» και τους αποθέωσαν. Δεν υπάρχει λαϊκή δικαιοσύνη στην Ελλάδα. Λειτουργεί αλλιώς η δικαιοσύνη.Το αν είναι ένοχοι δεν θα το κρίνει ούτε ο πρωθυπουργός, ούτε η ΠτΔ.

15:42 Κωνσταντίνος Πλεύρης: Ευχαριστώ την κυρία Εισαγγελέα που περιόρισε την απόρριψη της αίτησής μας μόνο στην αοριστία. Θα σας παραδώσω μια απόφαση του ΕΔΑΑ σχετικά με παρέμβαση υπουργού Δικαιοσύνης που με δήλωσή του «δεν σεβάστηκε το τεκμήριο της αθωώτητας κατηγορουμενου». Έγινε δίκη ιδεών και δεν το αντιληφθήκαμε; Η ΠτΔ δήλωσε «η Δημοκρατία ενίκησε». Εδώ δεν κρίθηκε ο ναζισμός, η δημοκρατία, κανένα πολίτευμα. Προσερχόμενος είδα κόσμο μαζεμένο έξω και μου θύμισε τα δικαστήρια της Γαλλικής Επανάστασης. Ο επηρεασμός και η παρέμβαση είναι βέβαια. Κρίναμε ότι η παρέμβαση έγινε μετά την ανακοίνωση της απόφασης, όχι πριν. Τι άλλο να σας πω; Ήρθε εδώ ο κ. Κουτσούμπας, ο οποίος σύμφωνα με τον Γεώργιο Παπανδρέου ηγείται της μεγαλύτερης εγκληματικής οργάνωσης στην Ελλάδα. Ήρθε ο κ. Τσίπρας, ήρθαν όλοι.

15:41 Ο λόγος στον Πλεύρη

15:40 Δεν δίνει τον λόγο στην πολιτική αγωγή η νέα σύνθεση του δικαστηρίου

15:39 Επανήλθε η έδρα

15:16 Διακοπή 10 λεπτών – Μετά από μικρή ένταση που επικράτησε λόγω του αιτήματος της Πολιτικής Αγωγής να λάβει τον λόγο, η έδρα διέκοψε για 10 λεπτά προκειμένου να συσκεφθεί.

15:12 Ο λόγος στην πολιτική αγωγή – Κ. Παπαδάκης: Ζητάμε τον λόγο επειδή παραμένουμε διάδικοι σε αυτή τη δίκη και το αίτημα εξαίρεσης αναφέρεται erga omnes σε όλο το δικαστήριο

15:08 Αδαμαντία Οικονόμου: Απαράδεκτη η αίτηση εξαίρεσης – Απορρίπτει απο την πλευρά της το αίτημα εξαίρεσης η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου στην πρότασή της προς τη νέα σύνθεση του δικαστηρίου

15:07 Ο λόγος στην εισαγγελέα Αδαμαντία Οικονόμου – Η κ. Οικονόμου παρουσιάζει στη νέα σύνθεση του δικαστηρίου το αίτημα εξαίρεσης του Λαγού

15:06 Επανήλθε εκ νέου το δικαστήριο – Με νέα πρόεδρο η σύνθεση του δικαστηρίου.

14:59 Προκλητικός ο Λαγός – «Έτσι μπράβο, έναν έναν θα τους στέλνουμε σπίτια τους» δήλωσε προκλητικά ο Λαγός στο άκουσμα του κωλύματος

14:58 Το κώλυμα της Σιμιτζή – Η Μαρία Σιμιτζή Βετούλα ήταν η πρόεδρος της νέας σύνθεσης του δικαστηρίου που διέκοψε εκ νέου τη διαδικασία λόγω κωλύματος, καθώς στην αρχή της διαδικασίας το 2013, η ίδια είχε οριστεί Β’ Επίκουρη Ανακρίτρια. Η κυρία Σιμιτζή ανέβηκε στην έδρα για να ανακοινώσει το κώλυμά της και διέκοψε εκ νέου προκειμένου να οριστεί νέος πρόεδρος. Η νέα σύνθεση θα ανεβεί στην έδρα προκειμένου να ακούσει εκ νέου και να κρίνει το αίτημα εξαίρεσης της υπεράσπισης Λαγού.

14:43 Δήλωσε κώλυμα η νέα πρόεδρος – Νέα διακοπή – Κώλυμα εξαιτίας του γεγονότος ότι είχε οριστεί Β’ Επίκουρη Ανακρίτρια της υπόθεσης δήλωσε η πρόεδρος της νέας σύνθεσης του δικαστηρίου, με αποτέλεσμα να ξαναδιακόψει προκειμένου να οριστεί νέα σύνθεση

14:39 Νέα σύνθεση δικαστηρίου –  Παραμένουν εισαγγελέας και αντιεισαγγελέας

14:38 Με νέα σύνθεση το δικαστήριο – Επανήλθε η Έδρα με νέα σύνθεση μετά το αίτημα του Γιάννη Λαγού και του δικηγόρου του Κωνσταντίνου Πλεύρη για εξαίρεση της ολόκληρης της προηγούμενης σύνθεσης λόγω «επηρεασμού της»

13:45 Εν αναμονή των αποφάσεων επί του αιτήματος εξαίρεσης – Συνεχίζεται μέχρι αυτή την ώρα η συνεδρίαση του δικαστηρίου, η οποία συζητά επί του αιτήματος εξαίρεσης που κατέθεσε ο νέος δικηγόρος του Γιάννη Λαγού, Κωνσταντίνος Πλεύρης. Υπενθυμίζεται ότι ο Πλεύρης κατέθεσε αίτηση εξαίρεσης ολόκληρης της σύνθεσης του δικαστηρίου, πλην της εισαγγελέως και του αντιεισαγγελέα.

Τα σενάρια:

– Το αίτημα εξαίρεσης μπορεί να κριθεί απαράδεκτο από την ίδια τη σύνθεση του δικαστηρίου, στη βάση του χρόνου κατάθεσής του αλλά και του περιεχομένου του.

– Η σύνθεση του δικαστηρίου μπορεί να αποσυρθεί και να αντικατασταθεί από άλλη σύνθεση, η οποία και να κρίνει επί του αιτήματος της πλευράς Λαγού.

– Σε αυτή την περίπτωση, δικαίωμα λόγου θα έχει και πάλι το σύνολο της υπεράσπισης, αν και δεν είναι σίγουρο οτι αυτό θα ασκηθεί από όλους.

– Απίθανο θεωρείται από τους δικηγόρους της Πολιτικής Αγωγής το ενδεχόμενο το αίτημα εξαίρεσης να γίνει δεκτό είτε από την υπάρχουσα, είτε από οποιαδήποτε άλλη σύνθεση του δικαστηρίου. Συγκεκριμένα, σε δήλωση του ο δικηγόρος Πολιτικής Αγωγής Κώστας Παπαδάκης σημειώνει: «Ο ναζιστής Γιάννης Λαγός με τον επίσης ναζιστή, δάσκαλο δικηγόρο του Κωνσταντίνο Πλεύρη, υπέβαλε αίτηση εξαίρεσης του δικαστηρίου αναφέροντας ότι το δικαστήριο υπέκυψε σε πολιτικές παρεμβάσεις. Πέρα από το ψεύδος της, είναι μια αίτηση απαράδεκτη καταχρηστική και αόριστη νομικά». Ο κ. Παπαδάκης εξέφρασε την βεβαιότητα και την αισιοδοξία ότι η αίτηση θα απορριφθεί «γιατί πρώτα από όλα, οι ίδιοι οι συνήγοροι ήταν εκείνοι που μέχρι την έκδοση της απόφασης με τις αγορεύσεις τους έπλεκαν το εγκώμιο κάθε μέρα του δικαστηρίου για την πολύχρονη διαδικασία, ευελπιστώντας ότι με αυτό τον τρόπο εκείνοι θα επηρεάσουν τη συνείδηση του για να πετύχουν ευνοϊκή απόφαση. Περιμένουμε συνεπώς την απόφαση του δικαστηρίου για την αίτηση εξαίρεσης, αισιοδοξώντας ότι θα απορριφθεί».

13:23  Πλεύρης εναντίον Πλεύρη – Οικογενειακή κόντρα για το αίτημα εξαίρεσης – Ο Θάνος Πλεύρης με ανάρτηση στο twitter στρέφεται κατά του πατέρα του και θεωρητικού του εθνικοσοσιαλισμού, ο οποίος εκπροσωπεί πλέον τον καταδικασθέντα Ιωάννη Λαγό και υπέβαλε αίτηση εξαίρεσης για της έδρας.

«Η υποβολή αιτήματος εξαίρεσης σε δικαστές,που εφάρμοσαν τον νόμο και απεδωσαν δικαιοσυνη,μετα την εκδοση της απόφασης γίνεται προσχηματικά και εκθέτει όποιον την υποβάλει.Η δημοκρατία διασφάλισε δίκαιη δικη και οι αρνητές της κρίθηκαν ένοχοι για τα εγκλήματα που διέπραξαν», έγραψε στο twitter.

13:14 Κώστας Παπαδάκης – Οι ναζιστές Λαγός και Πλεύρης υπέβαλαν ψευδή και καταχρηστική αίτηση

Σχολιάζοντας την απόφαση του δικαστηρίου επί των ελαφρυντικών, ο δικηγόρος των Αιγυπτίων ψαράδων, Κώστας Παπαδάκης υπογράμμισε ότι «η απόφαση του δικαστηρίου επεφύλαξε μια ακόμα συντριπτική ήττα στους κατάδικους ναζιστές, καθώς απέρριψε τα περισσότερα αιτήματά τους για αναγνώριση ελαφρυντικών, αναγνωρίζοντας ελαφρυντικά σε 14 μόνο από τους 57 καταδικασθέντες και απορρίπτοντας για όλους τα ελαφρυντικά της μη τέλεσης εγκληματικών πράξεων, της παραβίασης του τεκμηρίου αθωότητας και της μη εύλογης διαρκείας της δίκης».

Αναφερόμενος στην αίτηση απόρριψης του δικαστηρίου που κατέθεσε, μέσω του δικηγόρου του, ο ευρωβουλευτής της εγκληματικής οργάνωσης, Γιάννης Λαγός, ο κ. Παπαδάκης δήλωσε ότι «σήμερα, μια ιστορική μέρα, που γιορτάζουμε την επέτειο της απελευθέρωσης της Αθήνας από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής, ο ναζιστής Γιάννης Λαγός με τον επίσης ναζιστή, δάσκαλο δικηγόρο του Κωνσταντίνο Πλεύρη, υπέβαλε αίτηση εξαίρεσης του δικαστηρίου αναφέροντας ότι το δικαστήριο υπέκυψε σε πολιτικές παρεμβάσεις. Πέρα από το ψεύδος της, είναι μια αίτηση απαράδεκτη καταχρηστική και αόριστη νομικά». Ο κ. Παπαδάκης εξέφρασε τη βεβαιότητα και την αισιοδοξία ότι η αίτηση θα απορριφθεί «γιατί πρώτα από όλα, οι ίδιοι οι συνήγοροι ήταν εκείνοι που μέχρι την έκδοση της απόφασης με τις αγορεύσεις τους έπλεκαν το εγκώμιο κάθε μέρα του δικαστηρίου για την πολύχρονη διαδικασία, ευελπιστώντας ότι με αυτό τον τρόπο εκείνοι θα επηρεάσουν τη συνείδηση του για να πετύχουν ευνοϊκή απόφαση. Περιμένουμε συνεπώς την απόφαση του δικαστηρίου για την αίτηση εξαίρεσης, αισιοδοξώντας ότι θα απορριφθεί».

Στην αίτηση εξαίρεσης ωστόσο δε συμπεριλαμβάνεται η εισαγγελέας της έδρας, γεγονός που, όπως είπε ο κ. Παπαδάκης, «αναδεικνύει ότι η αίτηση εξαίρεσης γίνεται μόνο και μόνο γιατί δεν τους αρέσει η απόφαση που βγήκε. Ενώ, αντίθετα, η στάση της εισαγγελέως, παρά τις αντιφάσεις και τις παλινωδίες της, τους είναι αρεστή γιατί ζήτησε να αθωωθούν. Και αυτό και μόνο αρκεί για να αποκαλύψει τον προσχηματικό λόγο της εξαίρεσης που ζητούν».

12:05 Ολοκληρώθηκε η αντιφασιστική συγκέντρωση του ΠΑΜΕ

11:38 Αποσύρθηκε το Δικαστήριο – Μετά την κατάθεση του αιτήματος εξαίρεσης από τον Κωνσταντίνο Πλεύρη που εκπροσωπεί τον Γιάννη Λαγό, το δικαστήριο διέκοψε για να συσκεφθεί επί του αιτήματος. Η κ. Λεπενιώτη, αποχωρώντας δήλωσε ότι δεν μπορεί να εκτιμηθεί ο χρόνος που θα χρειαστεί μέχρι να επανέλθει με την απόφασή του δικαστηρίου επί του αιτήματος.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον ΠΚ, επί του αιτήματος εξαίρεσης μπορεί να αποφανθεί το ίδιο το δικαστήριο κατά του οποίου κατατίθεται το αίτημα.

11:31 Κωνσταντίνος Πλεύρης . Κυρία Πρόεδρε έχουμε υπόνοια ότι έχετε επηρεαστεί. Για τον λόγο αυτό ζητούμε την εξαίρεση του δικαστηρίου σας. Δεν ζητώ την εξαίρεση του κυρίου αναπληρωτή Εισαγγελέα γιατί δεν μας έχει δώσει τέτοιο δικαίωμα. Διατηρώ την υπόνοια ότι όλα τα πολιτικά κόμματα, οι τηλεοράσεις και οι εφημερίδες και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας σας έχουν επηρεάσει.

 Ανεχθήκατε την παρέμβαση της νομοθετικής εξουσίας. Δεν έχω την απαίτηση να πάτε κόντρα στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, στην ΠτΔ, σε όλα τα κόμματα, σε όλες τις τηλεοράσεις. Συμπεριφερθήκατε καλά στη μητέρα ενός θύματος, αλλά δεν ακούστηκε ένας καλός λόγος για τη μητέρα του Κατσίφα και των Καπελώνη – Φουντούλη. Αυτοί βλέπετε ήταν φασίστες.

11:27 Κωνσταντίνος Πλεύρης:  Ήρθε και ο κ. Κουτσούμπας και μίλησε για εγκληματική οργάνωση, αυτός του οποίου το κόμμα κατηγορήθηκε ως εκγληματικό από τον Γεώργιο Παπανδρέου

10:25 Επανήλθε η Εδρα – Ο λόγος στον Κωνσταντίνο Πλεύρη – Αίτημα εξαίρεσης καταθέτει ο Κωνσταντίνος Πλεύρης αυτή την ώρα κατά του δικαστηρίου υποστηρίζοντας ότι το δικαστήριο επηράστηκε από αρχηγούς πολιτικών κομμάτων, τον Πρωθυπουργό και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας. «Ζητούμε να εξαιρεθεί όλο το δικαστήριό σας πλην της κυρίας Εισαγγελέως. Μετατρέψατε μια ποινική δίκη σε πολιτική δίκη. Ήμουν απέναντι στη Χρυσή Αυγή, δέχτηκα επίθεση από τον Κασιδιάρη και την κόρη του κ. Μιχαλολιάκου από την τηλεόραση»

10:56 Αίτημα εξαίρεσης από πλευρά Λαγού  – «Θέλω να καταθέσω αίτημα εξαίρεσης ολόκληρου του δικαστηρίου επειδή υπάρχει καταπάτηση του τεκμηρίου της αθωότητας, καθώς και άμεση και έμμεση παρέμβαση και από τον πρωθυπουργό της χώρας, οι οποίοι σας πίεσαν, και θα εισφέρω στοιχεία ως προς αυτά», είπε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Λαγός.

Ο νέος συνήγορός του, θεωρητικός του εθνικοσοσιαλισμού, Κωνσταντίνος Πλεύρης πρόκειται να εξειδικεύσει το αίτημα εξαίρεσης μόλις επανέλθει η έδρα

10:45 Δέκα προσαγωγές έξω από το Εφετείο ατόμων που πρόσκεινται στη Χρυσή Αυγή

10:43 ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΕΛΑΦΡΥΝΤΙΚΩΝ – Το δικαστήριο απέρριψε όλα τα ελαφρυντικά για την ηγετική ομάδα της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Ωστόσο αναγνωρίστηκαν ορισμένες ελαφρυντικές περιστάσεις σε κάποιους κατηγορουμένους ως εξής:

Ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας: Αναδιώτης, Τσακανίκας, Χρυσαφίτης, Αγριογιάννης, Ευγενικός, Μαρίας, Παπαδόπουλος, Χατζηδάκης

Ελαφρυντικό μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς στους: Δήμου, Σκάλκος, Αλεξόπουλος, Μπούκουρας

Ελαφρυντικό ειλικρινούς μεταμέλειας: Μίχος

Ελαφρυντικό πρότερου σύννομου βίου: Αρβανίτης

10:40 ΔΙΑΚΟΠΗ ΜΙΣΗΣ ΩΡΑΣ – Μετά την αποχώρηση του Γιάννη Λαγού και τη «βόμβα» που έριξε για τον διορισμό του Κωνσνταντίνου Πλεύρη το δικαστήριο διέκοψε για μισή ώρα προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες

10:28 Αποχώρησε ο Γιάννης Λαγός

10:27 Διορίζει δικηγόρο του τον Κωνσταντίνο Πλεύρη ο Γιάννης Λαγός

10:26 Πήρε τον λόγο ο Γιάννης Λαγός «Η πολιτεία σας έχει πιέσει για να λάβετε την απόφασή σας. Καταπατήθηκε το τεκμήριο της αθωότητας. Έχετε πιεστεί και από τον πρωθυπουργό της χώρας»

10:25 ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΛΑΦΡΥΝΤΙΚΑ

10:24 Αρβανίτης: Αναγνώριση σύννομου βίου

10:23 Μίχος: Αναγνώριση ελαφρυντικού ειλικρινους μετάνοιας

10:22 Μπούκουρας – Αλεξόπουλος αναγνώριση καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη

10:21 Αναγνώριση ελαφρυντικών μετεφηβικής ηλικιας σε νεαρούς κατηγορούμενους

10:20 Είσοδος στην αίθουσα του καταδικασθέντα ευρωβουλευτή Γιάννη λαγού

10:19 ΠΑΡΟΝΤΕΣ 11 ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ – Δεν έχει εισέλθει στην αίθουσα ακόμη ο Γιάννης Λαγός. Εκτιμάται ότι θα επιχειρήσει να μπει την ώρα των αγορεύσεων επί των ποινών, οπότε και θα επιτρέπεται δικονομικά να λάβει τον λόγο ως κατηγορούμενος.

10:18 Ανέβηκε η έδρα – Όλα έτοιμα για την έναρξη της διαδικασίας

10:08 Αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από το Εφετείο – Περίπου 30 άτομα από την πλευρά των κατηγορουμένων έχουν μαζευτεί έξω από το Εφετείο και προστατεύονται από διμοιρίες των ΜΑΤ που υπάρχουν γύρω τους, ενώ ταυτόχρονα φορείς και συνδικάτα έχουν συγκεντρωθεί για αντιφασιστική διαδήλωση στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, η οποία έχει ήδη κλείσει εδώ και περίπου 30 λεπτά.

10:01 Κλειστή η κάθοδος της λεωφόρου Αλεξάνδρας λόγω συγκέντρωσης έξω από το Εφετείο – Όπως διευκρινίζει η Τροχαία θα γίνονται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ανάλογα με τις συνθήκες στην περιοχή.

10:00 Αναμένεται ο Γ. Λαγός Ο καταδικασθείς για διεύθυνση της εγκληματικής Χρυσής Αυγής, Γιάννης Λαγός αναμένεται να παραστεί στο δικαστήριο στη σημερινή διαδικασία. Είχαν προηγηθεί προκλητικές και απειλητικές ανακοινώσεις του προς το δικαστήριο τις προηγούμενες ημέρες με αφορμή την απόφαση επί της ενοχής του ίδιου και των άλλων ηγετικών στελεχών της Χρυσής Αυγής

09:59 Όλα έτοιμα για την έναρξη της διαδικασίας Όλα έτοιμα για την έναρξη της διαδικασίας στην αίθουσα τελετών του Εφετείου Αθηνών σε αναμονή της απόφασης του δικαστηρίου για τα ελαφρυντικά των καταδικασθέντων της Χρυσής Αυγής.

09:51 Μικρο–ένταση έξω από το Εφετείο – Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν πριν από λίγο έξω από το Εφετείο μεταξύ μελών του ΠΑΜΕ και ελάχιστων χρυσαυγιτών. Η αστυνομία παρενέβη και το μικρο-επεισόδια έληξαν.

09:50 Η Μάγδα Φύσσα έφτασε στο Εφετείο για να παρακολουθήσει την εξέλιξη της δίκης

09:45 Δίκη Χρυσής Αυγής: Σήμερα η απόφαση για τα ελαφρυντικά

09:40 Δεν τελειώσαμε με τον φασισμό

09::35 Χέρι χέρι η ΝΔ με τη Χρυσή Αυγή

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter