Δίκη Χρυσής Αυγής: «Κάναμε… “βόλτες” για να δείξουμε ότι είμαστε Έλληνες»

Δίκη Χρυσής Αυγής: «Κάναμε… “βόλτες” για να δείξουμε ότι είμαστε Έλληνες»

Με την έναρξη των απολογιών των πρώην βουλευτών της Χρυσής Αυγής που αντιμετωπίζουν το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης σε σχέση με τα έργα και τις ημέρες του νεοναζιστικού μορφώματος θα συνεχιστεί μεθαύριο Τετάρτη η δίκη. 

Σήμερα ολοκληρώθηκαν οι απολογίες των υπολοίπων κατηγορουμένων. Τελευταία απολογήθηκε η ανθυπαστυνόμος Βενετία Ποπορη, που φέρεται ως πληροφοριοδότης της Χρυσής Αυγής.

Από πλευράς έδρας του δικαστηρίου τις έγιναν ερωτήσεις για τα πολλά φυσίγγια, και αντικείμενα, όπως σιδερογροθιές και μαχαίρια που βρέθηκαν στο σπίτι της.

Η ίδια υποστήριξε ότι τα φυσίγγια είχαν περισσέψει από εξάσκηση της στη σκοποβολή ενώ οι δυο σιδερογροθιές και τα μαχαιριά ήταν καθαρά συλλεκτικά.

Είχε προηγηθεί η απολογία του Νίκου Παπαβασιλείου ο οποίος αντιμετωπίζει καταδίκη κάθειρξης για εμπρηστική επίθεση σε νυχτερινό κέντρο αλλοδαπού στην πλατεία Αμερικής, το Μάιο του 2013.

«Ζούσα στην περιοχή – υποστήριξε- και ένας μετανάστης είχε επιτεθεί με μαχαίρι στη μητέρα μου. Από τότε, άρχισα να έχω μένος γι αυτούς τους ανθρώπους».

Η πρώτη του επαφή με τη Χρυσή Αυγή έγινε, κατά τα λεγόμενα του, όταν πήγε στην τοπική οργάνωση της Νίκαιας για να του βρουν δουλειά.

Τότε, μίλησε με τον πυρηνάρχη Γιώργο Πατελη, ο οποίος του είχε προτείνει να δουλέψει σε βενζινάδικο, αλλά αυτός δεν το δέχτηκε γιατί ήταν μακριά του.

«Αποφάσισα να είμαι υποστηρικτής, να πηγαίνω σε τοπικές και να παρακολουθώ τα δρώμενα. Μου άρεσε που συναναστρεφόμουν με Έλληνες», ανέφερε ενώ για την επίθεση που πραγματοποίησε με ακόμη έναν στο νυχτερινό κέντρο “Cointreau”, ιδιοκτησίας Καμερουνεζου είπε:

«Πήγαμε τη νύχτα, σπάσαμε τη τζαμαρία και πετάξαμε ένα στουπί με βενζίνη. Συνέβαιναν συνέχεια έκτροπα έξω άπω το μαγαζί αυτό…»

Πρόεδρος: Το «πας μη Έλλην βάρβαρος»;

Παπαβασιλείου: Όπως λέμε «άνθρωπος αγράμματος, ξύλο απελέκητο».

Πρ: Άλλο το ένα άλλο το άλλο. Ο μαίανδρος τι νόημα έχει;

Παπαβ: Πώς έχει το ΠΑΣΟΚ τον ήλιο, έτσι.

Πρ: Ήταν κάπου στο σπίτι σας;

Παπαβ: Ναι, ζωγραφισμένος, συντασσόμουν με κάποια πράγματα και το έβαλα.

Όσο για τις περιπολίες που έκαναν στην περιοχή τρομάζοντας τους αλλοδαπούς, ο κατηγορούμενος τις χαρακτήρισε «βόλτες» για να δείξουν όπως είπε «ότι είμαστε Έλληνες. Πηγαίναμε στη γειτονιά, μιλούσαμε με τον κόσμο, που ήταν φοβισμένος.Η Χρυσή Αυγή δεν είχε ρατσιστικές απόψεις. Υποστήριζε ότι πρέπει να υπάρχει μια ποσόστωση και οι αλλοδαποί να έχουν νόμιμα έγγραφα. Δεν μπορεί πχ στα Κάτω Πατήσια να υπάρχουν 30 Έλληνες και 130 μετανάστες. Αλλιώς να πάμε κι εμείς αλλού».


Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter