Δίκη Χρυσής Αυγής: Κατέρρευσε η Μάγδα Φύσσα όταν είδε τον Ρουπακιά

Δίκη Χρυσής Αυγής: Κατέρρευσε η Μάγδα Φύσσα όταν είδε τον Ρουπακιά

Αντιμέτωπη ξανά με τον δολοφόνο του παιδιού της, βρέθηκε σήμερα μετά από τρία χρόνια η Μάγδα Φύσσα.

Η μητέρα του Παύλου Φύσσα κοντεψε να χάσει τις αισθήσεις της από την ταραχή όταν αντίκρυσε τον δολοφόνο Γιώργο Ρουπακιά.

Αμέσως παρενέβη η πρόεδρος του διαστηρίου, Μαρία Λεπενιώτη, η οποία την ρώτησε αν χρειάζεται βοήθεια ή αν επιθυμεί να βγει εκτός αίθουσας.

Η γυναίκα της απάντησε ότι απλά ταράχτηκε και βγήκε για λίγο έξω από την δικαστική αιθουσα προσπαθώντας να ηρεμήσει.

Διαβάστε ακόμη: Δολοφονία Φύσσα: Αρχίζουν οι απολογίες στην πολύκροτη δίκη – Δέκατος θα καταθέσει ο Ρουπακιάς

Στο εδώλιο κάθονται οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, καθως μα αυτους ξεκινά ο κυκλος των απολογιών στην πολύκροτη δίκη της Χρυσής Αυγής. . Ανάμεσά τους ο καθ’ ομολογία δολοφόνος, Γ. Ρουπακιάς ο οποίος μετήχθη στο δικαστήριο από το σπίτι του όπου διαμένει σε κατ’ οίκον περιορισμό μετά την αποφυλάκισή του.

Η δολοφονία του 34χρονου αντιφασίστα μουσικού και εργάτη στη Ζώνη Περάματος, Παύλου Φύσσα , έγινε τη νύχτα της 17ης Σεπτεμβρίου του 2013.

Κατηγορούμενος για την εν ψυχρώ ανθρωποκτονία, με μαχαίρι, του Παύλου Φύσσα είναι ο Γιώργος Ρουπακιάς, μέλος της Χρυσής Αυγής με υψηλή θέση στην Τοπική οργάνωση της Νίκαιας.

Κατηγορούμενος για άμεση συνέργεια στη δολοφονία του 34χρονου είναι ο Ιωάννης Καζαντζόγλου, επίσης στέλεχος της Τοπικής Νίκαιας. Κατηγορούμενοι για απλή συνέργεια στην δολοφονία είναι οι: Ιωάννης Άγγος, Αναστάσιος-Μάριος Αναδιώτης, Γεώργιος Δήμου, Ελπιδοφόρος Καλαρίτης, Ιωάννης-Βασίλειος Κομιανός, Κωνσταντίνος Κορκοβίλης, Αναστάσιος Μιχάλαρος, Γεώργιος Πατέλης γραμματέας της ΤΟ Νίκαιας, πυρηνάρχης της οργάνωσης, Σταύρος Σαντοριναίος, Γεώργιος Σκάλκος, Γέωργιος Σταμπέλος, Γεώργιος-Χρήστος Τσακανίκας, Λέων Τσαλίκης, Αθανάσιος και Νικόλαος Τσόρβας και Αριστοτέλης Χρυσαφίτης.

Ο πρώτος εκ των κατηγορουμένων που αναμένεται σήμερα να κληθεί να απολογηθεί, με βάση την σειρά του καταλόγου,είναι ο Ιωάννης Άγγος, μέλος της Ασφάλειας της τοπικής οργάνωσης Νίκαιας της Χρυσής Αυγής, ο οποίος φέρεται ότι ήταν το το άτομο που εντόπισε τον Παύλο Φύσσα στην καφετέρια του Κερατσινίου, τη νύχτα της δολοφονίας, και ειδοποίησε τηλεφωνικά τους Χρυσαυγίτες που προσήλθαν οργανωμένα με πομπή μηχανών και αυτοκινήτων.

Ανάμεσα στην ομάδα των χρυσαυγιτών ήταν και ο Γιώργος Ρουπακιάς που κατέφτασε στο σημε με αυτοκίνητο, και χωρίς σκέψη έπληξε θανάσιμα με μαχαίρι τον Παύλο Φύσσα που έσβησε σχεδόν ακαριαία στο πεζοδρόμιο στην αγκαλιά της συντρόφου του.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, στο εδώλιο έχουν παραπεμφθεί συνολικά 68 κατηγορούμενοι, από τους οποίους οι 65 αντιμετωπίζουν τα αδικήματα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης , ενώ οι 18 από αυτούς είναι νυν και πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής των οποίων οι απολογίες εκτιμάται ότι θα ξεκινήσουν μετά το καλοκαίρι .

Ανάμεσα στις υποθέσεις που εξέτασε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων είναι και η δολοφονική απόπειρα σε βάρος Αιγύπτιων ψαράδων στις 12 Ιουνίου 2012, στο Πέραμα, αλλά και σε βάρος μελών του ΠΑΜΕ στις 12 Σεπτεμβρίου 2013.

Κατά τη διάρκεια της αποδεικτικής διαδικασίας που διήρκεσε τέσσερα χρόνια εξετάστηκαν συνολικά 147 μάρτυρες κατηγορητηρίου και 70 από τους περίπου 230 μάρτυρες υπεράσπισης που είχαν προταθεί από τους κατηγορούμενους. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter