Δίκη Χρυσής Αυγής: «Μακριά από έμενα Χίτλερ, ναζί, δολοφονίες» λέει τώρα ο Ηλιόπουλος

Δίκη Χρυσής Αυγής: «Μακριά από έμενα Χίτλερ, ναζί, δολοφονίες» λέει τώρα ο Ηλιόπουλος

Ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος, ο οποίος ανεξαρτοποιήθηκε πρόσφατα, υποστήριξε ότι ουδέποτε άκουσε κάτι περί εθνικοσοσιαλισμού στο κόμμα! «Μακριά από εμένα Χίτλερ, ναζί, δολοφονίες. Δεν υπάρχει περίπτωση να ανήκα σε ένα χώρο που πιστεύει σε αυτά τα πράγματα» υπογράμμισε ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής.

Ούτε είδε, ούτε άκουσε περί εθνικοσοσιαλισμού στο κόμμα, ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Παναγιώτης Ηλιόπουλος ο οποίος ανεξαρτητοποιήθηκε πρόσφατα.

Με τη δίκη της Χρυσής Αυγής να συνεχίζεται, ο πρώην βουλευτής Παναγιώτης Ηλιόπουλος ο οποίος κατηγορείται για διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση υποστήριξε κατά τη διάρκεια της απολογίας του: «Μακριά από έμενα Χίτλερ, ναζί, δολοφονίες. Δεν υπάρχει περίπτωση να ανήκα σε ένα χώρο που πιστεύει σε αυτά τα πράγματα».

Εξήγησε δε στο δικαστήριο ότι «ο Ηλίας (Κασιδιάρης) δεν μου είχε αναφέρει ποτέ τίποτα σχετικό με εθνικοσοσιαλισμό και ήμασταν πολλές ώρες μαζί. Δεν μου έχει πει καν ούτε ότι ο Χίτλερ έκανε καλά μακαρόνια. Ποτέ».

Όσον αφορά τον Νίκο Μιχαλολιάκο, απαντώντας τις ερωτήσεις της προέδρου Μαρίας Λεπενιώτη, υποστήριξε πως σε ομιλίες του ο γενικός γραμματέας «είχε παρεκτραπεί φραστικά, αλλά έτσι ήταν ο λόγος του».

Για την δολοφονία Φύσσα

Σχετικά με την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος υποστήριξε κατηγορηματικά ότι δεν υπήρχε καμία εντολή για τη δολοφονία.

«Είχαμε 15% και ανοδική τάση. Δεν μπορούσε να δώσει κανείς εντολή για τίποτα» είπε και συνέχισε: «Υπάρχει ένας φυσικός αυτουργός. Ερχόμαστε εδώ λόγω της συλλογικής ευθύνης. Δεν μπορώ να καταλάβω πως συσχετίζεται ένα ολόκληρο κόμμα με μία στυγερή δολοφονία».

Εξηγήσεις για το τατουάζ στο χέρι του

Παράλληλα, ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, αναφέρθηκε και στο τατουάζ που έχει στο χέρι του. Αναγράφεται σε γοτθική γραμματοσειρά στα γερμανικά «Ζήτω η νίκη». «Άμα το βλέπατε δεν θα καταλαβαίνατε καν τί έγραφε. Σε κάθε περίπτωση, δηλώνω εθνικιστής και ξεκάθαρα δεν έχω σχέση με το ναζισμό, είναι απέναντι στην ιδεολογία μου. Ο Χίτλερ σκότωσε Έλληνες και αν ζούσα το ‘40, θα ήμουν στο βουνό και θα τον πολεμούσα» είπε χαρακτηριστικά.

«Έχω πέσει θύμα μίας μεγάλης πολιτικής πλεκτάνης, στην οποία εμπλέκεται η δικαστική εξουσία. Δεν βρίσκω άλλο λόγο που είμαι εδώ. Αν δεν είχα βγει βουλευτής, δεν θα ήμουν εδώ. Είναι η πρώτη παγκοσμίως δημοκρατικά εκλεγμένη εγκληματική οργάνωση» είπε καταλήγοντας ότι ήρθε η ώρα να καταγραφεί η θέση του για τον ιστορικό του μέλλοντος.

Πιστός στη γραμμή του κόμματος ο Πολύβιος Ζησιμόπουλος

Από την πλευρά του, ο κατηγορούμενος για διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση Πολύβιος Ζησιμόπουλος, πρώην βουλευτής, ο οποίος ωστόσο, μέχρι σήμερα παραμένει μέλος της κεντρικής επιτροπής μίλησε για «κυνήγι μαγισσών» σε βάρος της Χρυσής Αυγής, υποστηρίζοντας πως πρόκειται για ένα νόμιμο λαϊκό κόμμα που δεν έχει σχέση με το ναζισμό ή το ρατσισμό.

«Ήμουν σε ένα νόμιμο λαϊκό κόμμα. Δεν έκανα ποτέ έκνομες ενέργειες» υποστήριξε, προσθέτοντας πως η Χρυσή Αυγή τον εκφράζει ιδεολογικά. Ισχυρίστηκε, όπως είχε κάνει και η Ελένη Ζαρούλια στη δική της απολογία, ότι η θέση τους για τους αλλοδαπούς είναι απέλαση για τους παράνομους και μόνο μετανάστες.

Αναφορικά με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, υποστήριξε πως «αμέσως μετά ξεκίνησε ένα κυνήγι μαγισσών. Πριν τη δολοφονία, η Χρυσή Αυγή βρισκόταν στην κορύφωση αναφορικά με την απήχησή της και δεν μπορούσε να τους ελέγξει όλους».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter