Δίκη Χρυσής Αυγής: «Κακιά στιγμή» η δολοφονία Φύσσα υποστήριξε ο συνοδηγός του Ρουπακιά, Καζαντζόγλου

Δίκη Χρυσής Αυγής: «Κακιά στιγμή» η δολοφονία Φύσσα υποστήριξε ο συνοδηγός του Ρουπακιά, Καζαντζόγλου

«Δεν έχω σχέση με το γεγονός, δεν ήμουν καν στην Αμφιάλη. Μοίραζα τρικάκια της Χρυσής Αυγής κοντά στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια εκείνη την ώρα».

Αυτό ισχυρίστηκε στην απολογία του ο, κατά τη δικογραφία, συνοδηγός τού Γιώργου Ρουπακιά το βράδυ που σκότωσε τον Παύλο Φύσσα, Ιωάννης Καζαντζόγλου που κατηγορείται ως άμεσος συνεργός στην ανθρωποκτονία.

Ο κατηγορούμενος απέδωσε τα δεκάδες τηλεφωνήματα που είχε με μέλη της οργάνωσης τη νύχτα της 17ης Σεπτεμβρίου 2013, πριν και μετά τη δολοφονία του μουσικού, σε συνεννοήσεις που είχαν ενόψει ομιλίας που θα είχε στην Τοπική ο βουλευτής Γιάννης Λαγός κατά την οποία θα απηύθυνε χαιρετισμό και ο αρχηγός του κόμματος Νίκος Μιχαλολιάκος.

Για τον λόγο αυτό συναντήθηκε όπως είπε με τον Ρουπακιά, που έφερε με το αυτοκίνητό του από τα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής δύο πακέτα με τρικάκια, και αφού τα πήρε ξεκίνησε να τα μοιράζει. Ξέχασε μάλιστα στο αυτοκίνητο το κινητό του γιατί μίλησε ενόσω ήταν με τον Ρουπακιά και το άφησε στον ουρανό του αυτοκινήτου.

Ο κατηγορούμενος, που φέρεται ότι ήταν εκείνος που ενημέρωσε τον πυρηνάρχη της Νίκαιας για να συγκροτηθεί το τάγμα εφόδου που καταδίωξε τον μουσικό προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Μάγδας Φύσσα όταν υποστήριξε πως δεν γνώριζε τον 34χρονο. Και επίσης πως ψεύδονται δύο μάρτυρες που κατέθεσαν πως ο Φύσσας είχε ενοχοποιηθεί από την Τοπική, τρεις με τέσσερις μήνες πριν την δολοφονία του.

Ο Ιω. Καζαντζόγλου έπεσε σε αντιφάσεις όταν κλήθηκε να απαντήσει πώς ο Γ. Ρουπακιάς τον τοποθετεί στην Αμφιάλη το βράδυ της δολοφονίας και ενώ και ο Ι.Άγγος πριν λίγες ημέρες είπε απολογούμενος ότι ο Καζαντζόγλου ήταν ο μόνος που ενημερώθηκε από τον ίδιο πως κάποια άτομα τον ενοχλούσαν στην καφετέρια «Κοράλλι».

Κατηγορούμενος: Πήρα τηλέφωνο τον Πατέλη.

Εισαγγελέας: Σας είπε ότι «θα συναντήσετε τον Ρουπακιά στο τάδε σημείο»;

Κατηγ: Έκανα δύο κλήσεις, η πρώτη μου λέει «κλείσε γιατί έχω πρόβλημα με το μικρό». Επειδή όμως ήμουν υπεύθυνος για τη διαφήμιση, τον ξαναπήρα και του λέω «έχω πρόβλημα με τα τρικάκια» και μου λέει «πήγαινε πάρ΄τα».

Εισ: Πήγατε δηλαδή χωρίς να μιλήσετε με τον Ρουπακιά;

Κατηγ: Ναι.

Εισ: Ναι αλλά δεν λέει κάτι τέτοιο ο Ρουπακιάς στην απολογία του, εσείς μήνυμα λάβατε;

Κατηγ: Ναι, ότι «ελάτε τώρα στην τοπική»

Εισ: Τι φορούσατε εκείνο το βράδυ;

Κατηγ: Ένα μαύρο παντελόνι

Εισ: Γιατί εδώ αναφέρουν ότι φοράτε μια άσπρη φόρμα…

Κατηγ: Βεβαίως, ναι, εγώ το εξηγώ ότι με βάση μια απολογία του Ρουπακιά έχει γίνει ένα γαϊτανάκι με βάση αυτή την άσπρη φόρμα…

Εισ: Δεν είναι μόνο η απολογία του Ρουπακιά. Είναι και καταθέσεις που μιλάνε για κάποιον με λευκή φόρμα που τρέχει δίπλα από το αυτοκίνητο του Ρουπακιά.

Κατηγ: Εγώ θα σας απαντήσω ότι υπάρχουν κάποιοι που με έχουν αναγνωρίσει…

Εισ: Εγώ σε σας λέω, ότι σας έχουν αναγνωρίσει

Κατηγ: Μα το γεγονός ότι έχει εντοπιστεί κάποιος με άσπρη φόρμα δεν σημαίνει ότι είμαι εγώ…

Εισ: Πώς εξηγείτε την απολογία του κ. Ρουπακιά;

Κατηγ: Δεν εξηγείται. Δεν ήμουν εκεί. Ζήτησα εξετάσεις, δακτυλοσκοπικές κλπ. Αυτή τη στιγμή με έχουν προδικάσει, με έχουν βγάλει δολοφόνο, σε τάγματα εφόδου. Ζητάω τις κάμερες και ως δια μαγείας έχουν εξαφανιστεί οι κάμερες από την ώρα της δολοφονίας.

Πρ: Ο κ. Ρουπακιάς σας αναφέρει.

Κατηγ: Ο Ρουπακιάς έχει δώσει πολλές διαφορετικές καταθέσεις και ναι, κάποια στιγμή, φόραγα αυτή τη φόρμα στα γραφεία της Νίκαιας. Το αν φόραγα εκείνο το βράδυ εκείνη τη φόρμα… Συγγνώμη, αλλά είναι το πρώτο μου δικαστήριο εμένα δεν με γνωρίζουν ούτε οι φίλοι του Π. Φύσσα και αυτή τη στιγμή έχω την άμεση συνέργεια που δεν έχει κανείς άλλος…

Εισ: Η Χρυσούλα Ρουπακιά είπε ότι εκείνο το βράδυ φορούσατε μία λευκή φόρμα.

Κατηγ: Δηλαδή αν εγώ πω για μία γυναίκα με κόκκινη φούστα σημαίνει ότι είναι αυτή;

Εισ: Μας είπατε εδώ ότι το κινητό το ξεχάσατε στον ουρανό του αυτοκινήτου. Με τον κατηγορούμενο Λαγό είχατε επικοινωνία εκείνο το βράδυ;

Κατηγ: Με τον Λαγό εγώ δεν είχα καμία σχέση, δε μίλαγα ποτέ, δεν είχα αυτό το προνόμιο, δεν είχα τη δυνατότητα στους δύο μήνες εκεί να έχω τέτοια προνόμια…

Ο κατηγορούμενος κλήθηκε να απαντήσει στην πάρεδρο που του επισήμανε πως η Τοπική Οργάνωση της Νίκαιας είχε στοχοποιήσει τον Παύλο Φύσσα.

Πάρεδρος: Ο προστατευόμενος Γ΄ και ένας ακόμη μάρτυρας λένε ότι ο Φύσσας είχε στοχοποιηθεί τρεις μήνες πριν και αναφέρουν και το όνομά σας.

Κατηγορούμενος: Ο προστατευόμενος είτε εκπροσωπεί πολιτικά συμφέροντα είτε έχει πάρει χρήματα. Είναι ψυχοπαθής, έχει νοσηλευτεί. Τον ξέρουμε ποιος είναι. Ο άλλος μάρτυρας είναι φαντασιόπληκτος. Κυκλοφορούσε σαν μπράβος. Εδώ πήγε και είπε πως ήταν στη δολοφονία του Φιλόππουλου και τον μάζεψαν σηκωτό, χωρίς να είναι. Έτσι τα λέει…

Παρ: Γιατί πιστεύετε ότι ο Ρουπακιάς έκανε ό,τι έκανε;

Κατηγ: Ήταν με την οικογένεια του στη Χρυσή Αυγή. Οικογενειάρχης. Ήρεμος άνθρωπος. Βοηθούσε στα πάντα. Θεωρώ ότι το γεγονός οφείλεται σε μία κακιά στιγμή. Αιφνιδιάστηκε. Τον τραβούσαν να τον βγάλουν από το αυτοκίνητο και αντέδρασε με αυτό τον τρόπο που εγώ τον κατακρίνω. Φεύγεις, δεν μένεις.

Παρ: Ναι, αλλά δεν ήταν εκεί. Πήγε… και μέσα σε ένα λεπτό τράβηξε μαχαίρι.

Κατηγ: Αψυχολόγητο αυτό που έκανε, τι να πω;

Ο Ιωάννης Καζαντζόγλου απαντώντας στις ερωτήσεις της προέδρου του δικαστηρίου, Μαρίας Λεπενιώτη, αρχικά για άλλες επιθέσεις εμφανίστηκε να μην μπορεί να θυμηθεί τις αιματηρές επιθέσεις μελών της Χρυσής Αυγής σε μέλη του ΠΑΜΕ αλλά και στο χώρο “Συνεργείο“.

Μεταξύ άλλων υποστήριξε:

Για τα επεισόδια στο Μελιγαλά το 2012, ότι ήταν «μικροδιαφορά με ένα άλλο κίνημα» . «Σε μήνυμα – είπε χαρακτηριστά – είχα γράψει ότι είχαν πέσει κάτι ψιλές. Όχι κάτι το αξιοσημείωτο ».

Για την κατασκήνωση στο Νέδα, ότι ήταν μία εκδρομή που οργάνωσε ο πυρηνάρχης της Νίκαιας, Γ. Πατέλης.

«Ανάψαμε δύο δάδες και μερικά κεριά – ισχυρίστηκε- σαν τους αρχαίους Έλληνες. Μία αντιγραφή αρχαίας τελετουργίας ήταν» .

Για τη σημαία των SS ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως κάποιος άγνωστος την έστειλε στα γραφεία της Χρυσής Αυγής για να τους χλευάσει και φωτογραφήθηκαν μπροστά της χαιρετώντας ναζιστικά για… πλάκα.

Πρόεδρος: Πού βρήκατε τη σημαία;

Κατηγορούμενος: Έφτασε ένα δέμα με ένα σημείωμα με περιφρονητικό περιεχόμενο. «Να το δείξετε στον πυρηνάρχη σας να σας πει ποιοι είστε» έγραφε.. Εμείς τη σηκώσαμε χλευαστικά.

Πρόεδρος: Γιατί το πήρατε μαζί σας στην εκδρομή και βγάλατε φωτογραφίες;

Κατηγορούμενος: Για χλευασμό προς αυτόν που το έκανε. Ειπαμε να τον βρούμε και να του στειλουμε τη φωτογραφία, αλλά δεν τον βρήκαμε.

Για την επίθεση κατά του χώρου «Συνεργείο», κατά την οποία ένας εκ των εμπλεκομένων στην επίθεση εμφανίζεται να τον έχει καλέσει για να μεσολαβήσει ο βουλευτής Λαγός, είπε : «δεν θυμαμαι ποιος με είχε πάρει τηλέφνωο ότι τον είχαν συλλάβει και να ειδοποιήσω καποιον…»

Πρόεδρος Ποιον;

Κατηγορούμενος: Δεν θυμαμαι… νομιζω το Λαγό…

Πρόεδρος: Δεν ήσασταν τυχαίος στον χώρο. σας ενημέρωναν ακόμα και για το αν θα έρθουν.

Κατηγορούμενος: Θα μπορούσαν να καλέσουν τον οποιονδήποτε. Το κινητό μου ήταν αναρτημένο στα γραφεία. 

Με την ολοκλήρωση της απολογίας του και καθώς ο Καζαντζόγλου έβγαινε από την αίθουσα στο διάλειμμα της διαδικασίας, η Μάγδα Φύσσα σηκώθηκε όρθια και του φώναξε: «Καζαντζόγλου, δεν τον ήξερες ρε; Θα σου φέρω δέκα που θα πουν πως τον ήξερες…».

Ακροατήριο: Ρουπακιά, ήσουν εκεί ρε ή δεν ήσουν;

Η δίκη συνεχίστηκε με την απολογία του Ελπιδοφόρου Καλαρίτη που φέρεται να ήταν μέλος του τάγματος εφόδου της Νίκαιας. Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε κάθε εμπλοκή με την δολοφονία του Παύλου Φύσσα λέγοντας ότι ήταν συνεχώς στο σπίτι του το μοιραίο βράδυ και πως βγήκε μόνο το επόμενο πρωί για να πάει στο σχολείο τα παιδιά του. Όλα τα τηλεφωνήματα που είχε πριν και μετά “το γεγονός”, όπως χαρακτηρίζει και αυτός την ανθρωποκτονία, ήταν για άσχετους λόγους, ενώ όπως είπε την επόμενη όταν έμαθε τι είχε συμβεί δεν ρώτησε κανέναν απολύτως τίποτα. Χαρακτήρισε μάλιστα «σατανική σύμπτωση» ότι μετά το κρίσιμο τηλεφώνημα του Άγγου προς τον Καζαντζόγλου για το Κοράλλι, μίλησε και αυτός αμέσως μετά με τον άμεσο συνεργό στη δολοφονία. Τα τουλάχιστον έξι τηλεφωνήματα με τον Άγγο, σύμφωνα με τον Καλαρίτη ήταν για το ποδόσφαιρο και τίποτε άλλο.

«Η Χρυσή Αυγή ήταν ανερχόμενο κόμμα και φοβόμασταν όλοι ένα τέτοιο γεγονός, μια προβοκάτσια. Και έτσι έγινε. Μπλέξαμε όλοι» ανέφερε ο Καλαρίτης λίγο πριν να ολοκληρωθεί η απολογία του.

Η δίκη συνεχίζεται αύριο.

Πληροφορίες ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter