Δίκη Χρυσής Αυγής: Ο Λαγός είχε παραβιάσει τους περιοριστικούς όρους αλλά η Εισαγγελέας πρότεινε αναστολή

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ο Λαγός είχε παραβιάσει τους περιοριστικούς όρους αλλά η Εισαγγελέας πρότεινε αναστολή

Tην αναστολή έκτισης της ποινής για το σύνολο των καταδικασθέντων, εκτός του δολοφόνου του Παύλου Φύσσα Γ. και όσων καταδικάστηκαν για πλημμελήματα, πρότεινε σήμερα η εισαγγελέας της έδρας στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Αδαμαντία Οικονόμου.

Σύμφωνα με την ίδια και όπως εξήγησε το σκεπτικό της, ανάμεσα σε άλλα, οι καταδικασθέντες δεν είναι ύποπτοι φυγής, έχουν τηρήσει τους περιοριστικούς τους όρους και η Χρυσή Αυγή έχει διαλυθεί ως κόμμα.

Διαβάστε επίσης: Δίκη Χρυσής Αυγής: Στο Ευρωκοινοβούλιο το αίτημα για άρση ασυλίας του Γιάννη Λαγού

Αναστολή έλαβε και ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός, παρά το γεγονός ότι δεν είχε αιτηθεί και με επιστολή του δήλωσε μέσω του συνηγόρου του ότι δεν αναγνωρίζει το δικαστήριο.

Ο ίδιος μάλιστα, τον Ιούλιο του 2015 οδηγήθηκε ξανά στη φυλακή μετά από παραβίαση των περιοριστικών όρων, τρεις μήνες αφότου αποφυλακίστηκε λόγω παρέλευσης του 18μηνου.

Ο Γ. Λαγός δεν τηρούσε τον περιοριστικό όρο του κατ’ οίκον περιορισμού που του είχε επιβληθεί, σε αντίθεση με όσα υποστήριξε σήμερα η Α. Οικονόμου, με αποτέλεσμα το Συμβούλιο Εφετών να διατάξει την επιστροφή του στη φυλακή.

Ο ευρωβουλευτής που έχει καταδικαστεί για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης παραβίασε, τρεις φορές τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί.

Διαβάστε επίσης: Δίκη Χρυσής Αυγής: «Εισαγγελέας υπερασπιστής της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης», λέει η Πολιτική Αγωγή

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα έγγραφα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πειραιά:

  • Στις 28 Μαΐου του 2015, όταν αποχώρησε από τη Βουλή στις 23.40, δεν πήγε σπίτι του αλλά σταμάτησε σε δύο μαγαζιά, διανυκτέρευσε σε ξενοδοχείο και επέστρεψε σπίτι του την επόμενη ημέρα το μεσημέρι.
  • Στις 12 Ιουνίου του 2015 αντί να επιστρέψει στο σπίτι του όταν έφυγε και πάλι από τη Βουλή πήγε στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα.
  • Στις 16 Ιουνίου του 2015 έφυγε από τη βουλή στις 21.50 και εμφανίστηκε στο σπίτι του στις 9.00 το πρωί της επόμενης.

Διαβάστε επίσης: Δίκη Χρυσής Αυγής: Πρόταση-σοκ από την εισαγγελέα Οικονόμου – Αναστολή σε όλους εκτός Ρουπακιά – Διακοπή για την Τρίτη στις 10

Η προκλητική αυτή πρόταση από την πλευρά της Α. Οικονόμου, θυμίζει κατά πολύ την πρόταση επί της ενοχής των κατηγορουμένων που είχε κάνει λίγους μήνες πριν και είχε σηκώσει θύελλα αντιδράσεων. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter