Δίκη Χρυσής Αυγής: Ο Πατέλης προσπαθεί να «βγάλει λάδι» τον Λαγό και τα «ρίχνει» όλα στον Ρουπακιά

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ο Πατέλης προσπαθεί να «βγάλει λάδι» τον Λαγό και τα «ρίχνει» όλα στον Ρουπακιά

«Συγγνώμη» ζήτησε από τον Γιάννη Λαγό κατά την απολογία του ο πυρηνάρχης Νίκαιας, Γιώργος Πατέλης, σε μία απέλπιδα προσπάθεια να απεμπλέξει τον πρώην χρυσαυγίτη ευρωβουλευτή από την υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

«Θέλω να ζητήσω ένα μεγάλο συγγνώμη στον κ. Λαγό, πολλές φορές έστελνα μηνύματα σε ανθρώπους από την τοπική για δραστηριότητες και δεν υπήρχε κ μεγάλη ανταπόκριση, κάποια στιγμή είχα στείλει ένα μήνυμα «εντολή Λαγού» για τα φυλλάδια και υπήρχε μεγάλη ανταπόκριση λόγω του κύρους που ήταν βουλευτής και πολλές φορές έβαζα μόνος μου το «εντολή Λαγού» για να υπάρχει κινητοποίηση και ζητάω συγγνώμη για αυτό από τον κ. Λαγό».

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος ως πυρηνάρχης της τοπικής της Χ.Α. στη Νίκαια ήταν ο συνδετικός κρίκος μεταξύ της ηγετικής ομάδας της ναζιστικής οργάνωσης με τα μέλη της τοπικής, αρνήθηκε τις κατηγορίες και καταλόγισε στον Γιώργο Ρουπακιά εξολοκλήρου την ευθύνη για τη δολοφονία. Υποστήριξε μάλιστα πως έχει τη συνείδησή καθαρή του αφού όπως είπε δεν έβαλε ποτέ κανέναν να σκοτώσει.

«Εκτός από τον Ρουπακιά, οι υπόλοιποι δεν έχουμε σχέση… Κανείς δεν ήθελε να πεθάνει ο Φύσσας. Και στον ίδιο τον Ρουπακιά είπα “κόψε τον λαιμό σου με αυτό που έκανες”. Η συνείδησή μου είναι πολύ καθαρή. Δεν έβαλα ποτέ κανέναν να σκοτώσει».

Πρόεδρος: Γιατί πήρε εσάς ο Ρουπακιάς όταν μαχαίρωσε;

Πατέλης: Γιατί ήμουν στην Τοπική

Πρόεδρος: Είχε σχέση το μαχαίρωμα με την Τοπική;

Πατέλης: Όχι κυρία πρόεδρε. Να με ενημερώσει επειδή ξέρω κόσμο και δικηγόρους, αλλά εγώ δεν το έκανα. Του είπα “έτσι όπως τα έκανες κόψε τον λαιμό σου”. Πήρα τη γυναίκα του να της πω ότι τον έχουν στο Τμήμα.

Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε πως το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα έστειλε μήνυμα «Όλοι τώρα τοπική, όσοι είστε κοντά, δεν θα περιμένουμε μακρινούς τώρα» για να κανονίσει με τα μέλη της Τοπικής για διανομή φυλλαδίων με αφορμή την ομιλία Λαγού που θα γινόταν τις επόμενες ημέρες στη Νίκαια και χαρακτήρισε «δύο διαφορετικά πράγματα που εξελίσσονταν παράλληλα» τη δολοφονία Φύσσα και την οργάνωση για τη διανομή φυλλαδίων.

«Εδώ έχουμε δύο πράγματα που εξελίσσονται μαζί, ένα μήνυμα που έχω στείλει – που είναι ξεκάθαρα για τη διανομή – και ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Άγγος στο Κοράλλι και δεν έχει καμία σχέση το ένα με το άλλο. Έχουν πάρει ένα μήνυμα και το έχουν κάνει σημαία ότι ειναι επιτακτικό για να γίνει μια δολοφονία. Ξέρω πάρα πολύ καλά και δεν ήθελα ποτέ να πάθει κακό ένας άνθρωπος, έχω παιδί και ξέρω τι σημαίνει να χάνεις το παιδί σου, έχουν πάρει ένα μήνυμα και το έχουν πειράξει για να γίνω εγώ αυτουργός, δεν γράφτηκε ποτέ έτσι το μήνυμα (…) Δε γίνεται να μας παίρνουν και να μας πετάνε σε μια φυλακή για κάτι που δεν έχουμε κάνει».

Πατέλης: Κανένας δεν έχει κάνει φόνο, κυρία πρόεδρε!

Πρόεδρος: Κανένας από πίσω σας; Μα τώρα, τι λέτε;

Πατέλης: Κανένας ναι, εκτός του Ρουπακιά, εννοείται. 

Σχετικά με το πώς βρέθηκαν μέλη της Τοπικής στο Κοράλλι, απάντησε ότι έχει δώσει την εξήγηση συγκατηγορούμενός του, Άγγος, που είχε πει χαρακτηριστικά «ότι άκουσε τη φωνή της κοπέλας του Φύσσα και κατέβηκε να δει τι έγινε και του είπαν για τον Ρουπακιά». Επίσης, αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι «ο Παύλος Φύσσας ήταν στοχοποιημένος από τη Χρυσή Αυγή», λέγοντας μάλιστα ότι «ούτε η οικογένεια του Φύσσα δεν το λέει αυτό».

Πρόεδρος: Γιατί δεν ρωτήσατε να μάθατε ποιος ήταν αυτός που πίσω από την πλάτη σας οργάνωνε κάποιους να πάνε στο «Κοράλλι»;

Πατέλης: Δεν βγάλαμε άκρη σε αυτό με τον Καζαντζόγλου, μας έχει φάει το σαράκι…

Νωρίτερα ο κατηγορούμενος Πατέλης αρνήθηκε κάθε σχέση με τον ναζισμό ενώ είπε ότι δεν υπήρχε τελετή ορκωμοσίας νέων μελών στη Χρυσή Αυγή.

Πρόεδρος: Ορκιστήκατε εσείς η ακούσατε από κάποιους άλλους ότι ορκίζονται.

Πατέλης: Όχι, ποτέ. Για κάποιους άλλους δεν έχω ακούσει κάτι. Για τη Νέδα, διαβάσαμε τον όρκο των Αθηναίων.

Πρόεδρος: Είχε κάποιο νόημα αυτό που διαβάσατε;

Πατέλης: Έτσι, το διαβάσαμε. Όχι.

Πρόεδρος: Μήπως υπήρχε στη συνέχεια ναζιστικός χαιρετισμός;

Πατέλης: Αρχαιοελληνικός. Ναι. Σαφώς.

Πρόεδρος: Αυτός ο χαιρετισμός για σας τι είναι; Πού τον έχετε δει;

Πατέλης: Χαιρετώ τον άνθρωπο που έχω απέναντί μου.

Πρόεδρος: Εσείς που το είδατε;

Πατέλης: Και ο Μεταξάς έτσι, κυρία Πρόεδρε.

Πρόεδρος: Σε άλλον δεν αποδίδεται;

Πατέλης: Προφανώς και ναι…

Πρόεδρος: Όπως;

Πατέλης: Ο Χίτλερ, αλλά εγώ δεν τον έκανα με αυτόν τον τρόπο. 

Η απολογία του πυρηνάρχη της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια ολοκληρώθηκε και αύριο Πέμπτη ξεκινάει η απολογία του καθ’ ομολογία δολοφόνου του Παύλου Φύσσα Γιώργου Ρουπακιά στην αίθουσα Τελετών του Εφετείου Αθηνών. 

Με πληροφορίες από Golden Dawn Watch

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter